Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Нема изолација, 100 квадрата правилен простор кафич. Јакава (таа што работи цело време на зададени 25с) е стоечка 14ка, другата е сплит 5ка. Двете се aux инвертери ги наследивме со просторов. Во моментов со само јаката, на нула надвор, во средина на просторот е 21с
Neka se izjasni prvo @damjov kolku i kakvi m2 misli da gree ili ladi...кафич или што е?
А после ке ја думаме за SCOP.
Да немав одоговорност во препораките сеа најефтинта ке ја понудев и избере...ама неможам така зашто ке ми се врати и ке лапам пенали.
ЗА каде ти требаат клими пријателе и што мислиш да грееш ?
Уште едно блиц прашање. Во голем простор кај што една голема клима едвај постига греење, а има плус една трииполка клима што ја пуштаме ептен кога заладува, дали е подобро и поекономично така, или двете да работат цело време? Фала :)

Последно уредено:
Uopste ne e treto. Rezime e. Ne sekoj so razbiranje gi cita potehnickite odgovori, pa na kraj ostanuva bez konkreten odgovor. Ne gledam sto loso napraviv? ;)
Ustvari ni ja ne skontav dali vo spomenatiot slucaj dve poefikasni ke trosat poveke od pogolema so pomal scop
Требаше во старт да кажеш! Сакам клима,таков и таков простор,се двоумам меѓу две 3.5ки или една 5.5ка?
Со прашањето за ефикасност се залетавме во друга насока,а после(што е нормално за темава) на трето,четврто... и на крај ти без одговор остана.

Clenot @PticaSelica odamna sakav da go pofalam kako retko koj clen koj gi razbira rabotive i nasocuva pravilno vo izborot.
Starite kajli na temava kako sto kaza @rusrus eden den sepak ke treba nekoj da gi zameni, starite kajli se zamorni od seto ova ukazuvanje sto e pravo sto e krivo, baska sto i godini imame bajagi za po forumi da sedime do kasno vo nokjta.
Slusajte go @PticaSelica mislam deka e jako dete sto so vreme ima sto da pokaze i dokaze

Последно уредено:
Можеби да му дадеа сам да ја направи цела трилогија подобро ќе беше. Вака се гледаше дека сакаше да скрпи за срањата што ги направи претходниот дел.

Еден обид за топ 5 годинава:
1. The Lighthouse
2. Parasite
3. Marriage Story
4. Midsommar
5. Pain & Glory

Artsy малку, за промена. :D

Jas ne moj rodnina saka da aplicira za subvencii i ako mu odobrat subvencii saka LG-to da ja zeme ama ako mu odobrat subvencii ako ne nisto
Inaku jas imam 2 klimi Haier i TST mene ne mi treba se obezbediv na vreme jas so klimi.
Ako ne mu treba greacot na tacna (ako go ima) neka go izvaj ,jas ke go kupam,ke se pazarime

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom