Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Осигурувачите се 16А, зарем не прегоруваат тие ако повлече 21А?
i ti si vo pravo ovie sto gi imame se do 16a ili do 3600w nad toa ke kaze overLoad i kese iskluci ...
Автоматски споено мислење:

Јас не му верувам. Членов денес се зачленил, има први два поста денес, и тоа тука... И приметив многу некако се разбира... ПИКОВИ, СТАРТОВИ.... [emoji16][emoji2958]

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
i tvojot muabet drzi mesto ....
me provocira napisanoto bidejki go imam istoto i gledam kako se odnesuva ....i covek da ne saka ke napisi toa sto e ...

Najubavo povikaj ovlasten servis da gi proverat ispitaat klimite.
jas dodeka ne vidam sliki/video ne mie verno pa ovie nasive meraci od ali/anhoc itn ..ke ispregorat so 21a i nad 4000w pa na samite pisuva deka do 16a i 3600w merat nad toa overload.!

Ниту му е одговорот ниту е нормално ниту ништо. После ова цела Gree екипа треба да легнете и да се преправате дека сте умрени.

Хелоууу!! 21А не е мачкина кашлица! Тоа се 4620W
Дечкото кажува дека има загреани кабли и ги гасни од штекер. Што ако е 12 стрепени? Во нормални околности на таква внатрешна температура ќе се мачи, ќе завив, ќе дефростира ама да трга 21А??

Ма дајте ве молам.
Фирмата која владее со климатизацијата на планетава. Кинези! Ниту знаеле, ниту знаат ниту ќе знаат!
normalno e mu zadava 13 stepeni plus od kolku vo sobata ,auto fan koj odi na 5ta brzina taka raboti gree. da bese japonska klima ke kalkulirase
amberot ima twinstage kompesori nestokako FH vehz i ne mu eproblem da raboti na maksimum se ladi kompesorot i ne pregreva

eve ti i testovi na nordik modeli imas i amber 9ka

https://www.scanoffice.fi/vttn-testiraportit-ilmalampopumppuvertailu/

Последно уредено:
Сега следи делот каде што Gree екипата почнува да сумња дека ова е всушност измислен лик кој е пратен од конкуренцијата да го млати прекрасниот бренд.
Има и друго членови кои го потврдиле ова. На пример @vlavot

Дај друже огласи се атер за членот.

jas dodeka ne vidam sliki/video ne mie verno pa ovie nasive meraci od ali/anhoc itn ..ke ispregorat so 21a i nad 4000w pa na samite pisuva deka do 16a i 3600w merat nad toa overload.!
meracite ne mozat da pregorat ako uredot povlekuva pogoloma moknost... ona sto pisuva do tolku W ili A toa znaci do tolku se testirani i bozemski garantiraat deka tocno merat....

Сега следи делот каде што Gree екипата почнува да сумња дека ова е всушност измислен лик кој е пратен од конкуренцијата да го млати прекрасниот бренд.
Има и друго членови кои го потврдиле ова. На пример @vlavot

Дај друже огласи се атер за членот.
Batica..mislam deka ja pretera malce, eve i dae taka kako sto velis, vo +2000strani se najdoja 2ca clenovi koi posocuvaat/prasuvaat dali e toa odreden mozen problem....??

meracite ne mozat da pregorat ako uredot povlekuva pogoloma moknost... ona sto pisuva do tolku W ili A toa znaci do tolku se testirani i bozemski garantiraat deka tocno merat....
Ok ....neka bide po tvoe :)

Пад на напон повлекува поголема струја P=U*I

Само при нормален напон од 220V и 21А се 4600w (флегма математика)

Но при 170V и пак исто 21A се 3570w

Пример калорифер од 1000w при нормален напон 220

1000=220* X ....X e kolku?...4,54 или 1000/220

и кога напонот е 170V
1000=170*Y....Y e 1000/170=5,9

А vtoriot so niskiok napon ke plati i povisoka smetka za struja.

Последно уредено:
Ти си АНТИГРЕАЧ, АНТИ ГРЕЕ, а сепак мораш да се ГРЕЕШ!:D
За мојот мерач пишува дека сигнализира ако е преоптоварен. Како сигнализира, не знам. Можеби ќе пробам кога го добијам другиот.

Инаку Краун 12 е декларирана дека максимално може да повлече 1680 вати, мерачот покажува 1687 вати. Малку ја тестирав, ја пуштав на турбо, ама не го надмина овој максимум.

А vtoriot so niskiok napon ke plati i povisoka smetka za struja.
Не можам да се согласам за цената. Се плаќаат ватите. За калориферот сметките ти се погрешни.
А компресорот и вентилаторите колку ќе издржат на нискиот напон е друго прашање.

Последно уредено од модератор:
Има клими кои можат да прават дефорст и да дуваат топло. Всушност не ни престануваат да топлат. Ова само во строго одредени услови се случува. Не сакам да трујам сега како што (Услови се: Многу минус, со многу влага, со ниска амбиентална итн)

Еве кај Sharp како е решено. Го има и кај Mitsubishi (FH/LN...)
Одлична споредба направиле на видеово. Убаво се доловила разликата.

Јас не му верувам. Членов денес се зачленил, има први два поста денес, и тоа тука... И приметив многу некако се разбира... ПИКОВИ, СТАРТОВИ.... [emoji16][emoji2958]

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Друже не ти држе муабетов .... има корисници кој не сакаат да пишуваат поради ХХХ причини али знаат многу повеќе од сите нас овде.

Ти си АНТИГРЕАЧ, АНТИ ГРЕЕ, а сепак мораш да се ГРЕЕШ!:D
Druze jas ne sum protiv Gree jas sum protiv sekoj brend sto ima inverter klimi so greaci na kompresor i kondez !!!
Inaku koristam Gree klima no bez greaci na kompresor i kondez toa e Gree LOMO TST
Isto i Gree LOMO LC e bez greaci

Druze jas ne sum protiv Gree jas sum protiv sekoj brend sto ima inverter klimi so greaci na kompresor i kondez !!!
Inaku koristam Gree klima no bez greaci na kompresor i kondez toa e Gree LOMO TST
Isto i Gree LOMO LC e bez greaci
Сите климатизери декларирани на температура под -15° се со греачи. Ако ти врши работа до -15°, сите се без греачи, Но ако сакаш нешто (барем по декларација, во пракса ќе видиме) што ќе работи и на -20°, тешко ќе најдеш без греачи. Така е барем кај Gree, Vivax, Daikin...

Сите климатизери декларирани на температура под -15° се со греачи. Ако ти врши работа до -15°, сите се без греачи, Но ако сакаш нешто (барем по декларација, во пракса ќе видиме) што ќе работи и на -20°, тешко ќе најдеш без греачи. Така е барем кај Gree, Vivax, Daikin...
Od iskustvo sum koristel klima i na -20°C pritoa klimata bese deklarirana do -15°C i nemase graci na kompresor i kondez i nemase nikakov problem so greenjeto odlicno greese i na -20°C zimata 2016/2017 godina

Za zal ima klimi sto se do -15°C a sepak za zal imaat greaci kako na primer ovoj model
Link

Da AMA sto e zadnicko za dvata modeli. @Strelec Moze vaka podetalno Da objasni

Imam pisuvano odamna za Vehz koja e zubadan tehnologija (Flash Injection)citaj EVI tehnolgija ( Enhanced Vapor Injection), kade imame direktno vbrizguvanje na razladen gas vo samiot cilindar na kompresorot sto mu se ovozmozuva negovo ladenje na mnogu niski temperaturi taka da moze korektno da raboti na mnogu niski temperatruri, itn, itn, itn,.....

Za Amberot ne znam ama pretpostavuvam deka ne e EVI,

Vo sekoj slucaj mislam deka se koncepciski razliciti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom