Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Јас купив од овде. Не сум баш задоволен бидејќи сензорите се внатре, па не мерат брзи промени на температурата и влагата.

Јас купив од овде. Не сум баш задоволен бидејќи сензорите се внатре, па не мерат брзи промени на температурата и влагата.
Јас не можам да најдам што работи во мојов случај :D колку брзи промени би требало да има ? и за колку време ја менува температурата овој ? Фала ти

Погледај го ова.
Левиот е отворен од задната страна (сензорите се на отворено), Десниот е нормален. Спореди ги температурите (и времето е тука - 11 минути).
Термометарот на овие две видеа не баш погоден за овие работи. Многу е тром. Сондата е затворена, па не ја покажува вистинската температура во реално време. Еве ги два исти кои се разликуваа во неполна десетинка од степенот. Сега едниот е отворен и многу поточно ја покажува температурата (не доцни).
Прегледај го приврзокот 224865Прегледај го приврзокот 224866

Погледај го ова.
Левиот е отворен од задната страна (сензорите се на отворено), Десниот е нормален. Спореди ги температурите (и времето е тука - 11 минути).
Значи кај нас нема со сензорите на отворено ?

Значи кај нас нема со сензорите на отворено ?
Некаде можеби има. Јас имам на струја со сонда. Кога сонцето ќе ја фати сондта, температуратабрзо расте.
Dobar popust za tie sto se dvoumat dali da se grat na inverter klima podobro ovaa inverter klima za zagrevanje na 15m2 do 30m2 otkolku zagaduvanje na vozduhot so greenje na drva i truenje vo 21 vek
А греачи на конденз и на компресор има ли?

Ova e klasično razmisluvanje na nekoj koj e daleku od proizvodstvo i se bavi so trgovija, medicina, transport, osiguranje.....
Abe čoek ti nemaš poim kako se pravi eden običen štrav, koga će vidiš kako se proizveduvaat vo masovno proizvodsvo će padneš na gas, kvaliteten kompresor koj ima možebi stotina delovi ne će može baš sekoj da napravi i pri toa da raboti 10-tina godini rečisi bez prestanok.....
Dobro..... A shto ke se sluchi koga ke se proizvede toj kompresor kojshto e srceto na edna klima, a ke mu se stavi glupava elektronika da go komanda, elektronika koja e mozokot na edna klima, ako smeam vakvi nazivi da im dadam. Poentata na muabetot beshe deka edna klima ne e samo kompresor, ke se slozis?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom