Zdravo, jas pred nekoj den postaviv prasanje i dobiv odgovor da postavam izolacija na tavanot (planirano e denovive da se stavi rozev stiropol od 5 cm nad plafonot na spratot). No sega sakam da ve prasam pak, dali ke gree inverter klima so obicni drveni prozorci, i ako bi greel koj inverter bi mi go preporacile,
blagodaram od napred!
Predhodnoto prasanje bese vaka:
"Здраво,
Ако можете да ми помогнете до избор на инвертер клима
Се работи за простор од 50 м2 северно, во горен спрат со сендвич ѕидови (giterki + staklena volna + cigla = 40 cm debelina na zid) и обични дрвени прозорци, плафон од бетонска плоча без кровна изолација. Просторот е во форма на Г.
Досега е греен со пилети и со струја (неуспешно) но веднаш штом ќе се угаси се губи топлината и се јавува кондензација во ќошевите."
blagodaram od napred!
Predhodnoto prasanje bese vaka:
"Здраво,
Ако можете да ми помогнете до избор на инвертер клима
Се работи за простор од 50 м2 северно, во горен спрат со сендвич ѕидови (giterki + staklena volna + cigla = 40 cm debelina na zid) и обични дрвени прозорци, плафон од бетонска плоча без кровна изолација. Просторот е во форма на Г.
Досега е греен со пилети и со струја (неуспешно) но веднаш штом ќе се угаси се губи топлината и се јавува кондензација во ќошевите."
Последно уредено: