Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли Виола на лагер моментално ?
Изгледа сите со R410A ги повлекуваат само со R32 ќе се продава.
Виола моментално не е на лагер.
R410A од 2025 е забранет (не смеат да се продаваат уреди). Наместо повлекување би требалло да ги спуштат цените за да ги распродадат.

Ако можеш да споделиш каков и е режимот на работа: модулирање, бучавост, м³ по издуви ?
Ne e bucna i sega navecer ko ke zaladi duva mnogu toplo, a tie modulacii i slincni raboti pojma nemam ne ni razbiram. Prvenstveno ja zedov da topli.

Na klimive, konrektno gree fairy od koja strana na vnatresnata doagata naponskiot kabel ili moze od dvete, da znam kade da napraam instalacija

Na klimive, konrektno gree fairy od koja strana na vnatresnata doagata naponskiot kabel ili moze od dvete, da znam kade da napraam instalacija
Може и од двете, десно е поблиску со помалку кабел ќе завршат работа.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Врати се назад на темава (неколку страни не многу) беше тема попуст на Daikin Sensira 5.5ka од 65,000 на 55,000 таман ти се вклопува во буџетот! Toshiba Suzumi 13 е многу солидна клима, но сепак мал капацитет за 40м2. Daikin Sensira FTXF (мислам беше ознака) 5,5кW...
има многу задоволни корисници на форумов од таа клима... тоа е најдобар избор за твојот буџет и соодветно за простор од 40м2 ICS верувам уште трае попустот https://www.icsgroup.mk/каталог-на-производи-продавница/daikin-sensira-ftxf-a-r-32/

Fala na sovetot utre ke proveram vo icsgroup ili termosistem
Автоматски споено мислење:

Dali nekoj imal iskustvo so Cooper&Hanter i sto mislite za ovoj model http://cooperandhunter.com/gb/product/ch-s18ftxla-ng

Kako se vika tvojot del ili dali ima nekoja oznaka za polesno naogjanje? Tuka vo UK e skapo taka da ne veruvam da ti se fati poeftino. So prakjanje i mozno carinenje, ke ti ispadne poskapo.

1 x RAS-13PKVP-E 4302C093 MOTOR

Цената во UK е 132-140 фунти (excluding VAT). За полесно наоѓање, само пиши 4302C093 на Google.

Fala na sovetot utre ke proveram vo icsgroup ili termosistem
Автоматски споено мислење:

Dali nekoj imal iskustvo so Cooper&Hanter i sto mislite za ovoj model http://cooperandhunter.com/gb/product/ch-s18ftxla-ng
Ако е тој модел што мислам дека е,кошта 50 000ден.
SCOP 5.0 A+++ на греење?! Незнам дали се заеба**ат или...
А инаку марка-лепенка,уствари Грее клима.Ќе ти кажат продавачите тука.
П.С.немој да си помислиш да лупнеш 50к за ова скаламерија!Бар дај уште 10к и земи Краун 18ка.

Ако е тој модел што мислам дека е,кошта 50 000ден.
SCOP 5.0 A+++ на греење?! Незнам дали се заеба**ат или...
А инаку марка-лепенка,уствари Грее клима.Ќе ти кажат продавачите тука.
П.С.немој да си помислиш да лупнеш 50к за ова скаламерија!Бар дај уште 10к и земи Краун 18ка.

Drustvo fala na sovet se odluciv ili daikin ili carrier utre idam da razgledam sto i kako imaat na zaliha do 50k i koja ke mi fati oko fala vi na korisnite soveti i informacii

Drustvo fala na sovet se odluciv ili daikin ili carrier utre idam da razgledam sto i kako imaat na zaliha do 50k i koja ke mi fati oko fala vi na korisnite soveti i informacii
Незнам точно на кој Кериер циљаш,ама поарно види од Мидеа што имаат.Испод 40к треба да има 18ка.А Дајкин освен овој FTXF што им бил на попуст(незнам лично) друг тешко испод 1000€ да најдеш.

Slikni ja vnatresnata edinica i dalecinskoto stavi sliki da vidime kako e podesena klimata.
Sto marka e klimata ?
Dali letovo klimata funkcionirase na ladenje ?
Eve konecno snimav video na ladno vreme da vides kako rabote. Sega gledam normalno funckionira nema nekoj cuden zvuk kako pred toa. Na nadvoresna temperatura od 10 stepena uspeva da zgree dnevna, kujna i trepezarija so predsoble i 2 sobi od 10 kvadrata. Vo dnevnata temepratura postignuva 25 stepeni, vo ednata soba so predsoble 22 stepeni a vo taa pogolemata i podalecnata soba dostignuva 20 stepeni temperatura, kvadratura se vkupna 56 kvadrata. Izduvot na klimata e nekade od 46-47 stepeni. Za natamu koga ke dojde po ladno neznam kako ke bide posto ne e inverter.

Klimata e podnesena na 2 brzina so turbo mod na 30 stepeni

ako kupuvasod icsgroup baraj si napismeno za vreme na dostava i montaza

Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.

Аа да, грешка. Толку ме потсети што заборавив дека Shoplifters е Јапонски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom