Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
nekoi monteri spored nivno kazuvanje tvrdat deka moze i povisoko ili ponisko... oni praktikuvaat nadvoresnata ednica da bila na ponisko nivo od vnatresnata poradi crevoto za kondenzacija... toa go svativ... ama na prasanje dali moze nadvoresnata i vnatresnata da se na isto nivo... odgovorot im bese pa da... ama so rezerva.... ovoj posleden odgovor ne mi e daden od forumov...da ne se pronajde nekoj tuka.
Трајче “душо”,цревото за конденс нема ама баш никаква допирна точка со надворешната единица!
Си излева од внатрешната(има мала кадичка под изменувачот) и од тука натаму по слободен пад.Кај сакаш можеш да го ставиш... дури и во цреп среде соба!

@Trajchee вака у продолжеток за да не спамирам.Тој монтер што ти направил ваков муабет,да не го викаш никако!Да бегаш како од ѓавол од “такви приучени” монтери!
Струењето на фреонот(гас/течност),а веќе ти објасни Златко... е под страшен притисок!Знаеш ли што се 45bar-а?
Можеш да комбинираш како сакаш со инсталација(посебно ако си во куќа).
Пр.надворешна на земја,а внатрешна на втори спрат.
Како сакаш до 15метра далечина(кај некои модели и повеќе),и 5м висинска разлика без проблем(за некој и до 10м).
Проблемот кај нас(не си само ти),е што има недостаток на квалификувани работници т.е.монтери во нашиов случај!Луѓе со “чколија” и пракса за тоа.
Затоа и вакви глупости слушаме,а богами и гледаме.

Последно уредено:
Али мора ти секогаш да се глупираш со вакви долни коментари. Во крвта ти е.

Трајче “душо”,цревото за конденс нема ама баш никаква допирна точка со надворешната единица!
Си излева од внатрешната(има мала кадичка под изменувачот) и од тука натаму по слободен пад.Кај сакаш можеш да го ставиш... дури и во цреп среде соба!
pisav toa sto mi imaat kazano monterite... sto jas znam ;) ne sum monter.

Laicki gledano drzacite se dosta kratki, klimata skoro i da e dolepena do zidot a treba prostor bidejki ventilatorot usisuva vasduh od tamo i potrebno e golemo struenje na vozduh. Ako e klimata 5.5 tie ti stavile drzaci za 3.5
Majstorite se mozele crevoto od vnatresnata edinica koe izleva nadvor da go stavat vo tacnata na nadvoresnata edinica i po edno srevo vodata da istecuva a ne da stavat priklucoci.
Eve kaj mene na 7.5 kw klima dolgi drzaci kade sto ima rastojanie okolu 13 cm do zidot za vazduhot da vleva od zadnata strana.
A sto mislis za blokadata od erkerot gore desno, da znam dali da gi vikam za da ja napravat kako sto treba.

Тадиран Алфа нема грејачи , ама има двореден изменувач и компресор тип , и е добар модел
Electromechanical (Shenyang) Sanyo refrigeration Equipment
C-1RZ110H3AAF
FW50S
Rotary

Проблемот кај нас(не си само ти),е што има недостаток на квалификувани работници т.е.монтери во нашиов случај!Луѓе со “чколија” и пракса за тоа.
Затоа и вакви глупости слушаме,а богами и гледаме.
da si mi ziv i zdrav za muabetov.

Тадиран Алфа нема грејачи , ама има двореден изменувач и компресор тип , и е добар модел
Electromechanical (Shenyang) Sanyo refrigeration Equipment
C-1RZ110H3AAF
FW50S
Rotary
Vo Tehnomarket velat deka Tadiran Alpha ima greaci
Ti vikas nema od kade ovaa infornacija.?

Vo Tehnomarket velat deka Tadiran Alpha ima greaci
Ti vikas nema od kade ovaa infornacija.?
[/QUO

Lepotan najubavo vaka ke napraves
ke otides vo tehnomarket sigurno ja imaat izlozeno taa klima sto sakas da ja kupis e sega sto ne si siguren dali ima ili nema greaci toa ke se uveris na lice mesto.
Ke zamolis nekogo od prodavacive i ke mu kazes deka ako nema greaci nadvoresnava ke ja kupis ako ima grejaci ne ja kupuvas i tie ke ti ja otvorat nadvoresnata edinica i ke vides samiot so svoi oci i ke bides siguren 100% dali ima ili nema, se gleda od kaj ventilatorot dole na tacnata sto stoe vo vid na crevo gumeno ili pak na nekoj imam viduvano ist greac kako sto ima vo rernite vo sporinjat.

A zosto ti nesakas greac vo nadvoresnava edinica ako e mnogu jak moze i skara da si pravis ili da si staves svezo meso i za mesec dva ke si imas pusena dimena butkica ili vrat, se salam malku aj so sreka ako nemada si e kupes, a ovaa sto e imas Tundrata ima li jonizator ako ima moze edna slikicka da pratis .

Dobar e sovetot kako sto kazuvas da ja otvorat nadvoresnata edinica i na lice mesto da se vidi dali ima ili nema greac na kondez i kompresor samo e prasanje dali ke prifatat da ja otvorat nadvoresnata edinica.
Автоматски споено мислење:

@Androit
Jas imam Haier Tide Green i toj nema jonizator.

Последно уредено:
Dobar e sovetot kako sto kazuvas da ja otvorat nadvoresnata edinica i na lice mesto da se vidi dali ima ili nema greac na kondez i kompresor samo e prasanje dali ke prifatat da ja otvorat nadvoresnata edinica.
@најубав a ne mi e jasno sto e pricinata so nesakas so greaci klima ?

@најубав a ne mi e jasno sto e pricinata sto nesakas so greaci klima ?
Pricinata e ednostavno toj greac ne gi namaluva defrostot ciklusite edostavno sluzi za kondez vodata od defrostot da ne zamrzne a toa lesno se resava i bez greac ednostavno so vadenje na luleto za istek na voda od nadvoresnata edinica vodata od defrostot ke si tece po sloboden pad i nema da mrzne ednostavno nema potreba od greaci toa za mene e marketing trik nie ne sme sibir pa da ni treba klima so greaci.
Plus i dopolnitelen trosok na struja e toj greac.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom