Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Moze da ni kazes kolku dava AERI12 na -15 ako e deklarirana do -20 so grejacot, ima nekoj validen test za toa ? NEMA !!!
Неамш ни ти доказ дека не чини.
Пазарот не работи на љубомора туку на докази. Ова е трета генерација на AERI која се продава (R32)
Имаше прва и втора генерација (на R410) и еве трета на R32

Паком ве шие во секој поглед. Жалам
VIVAX AERI е најпродаваниот модел во Македонија. Џабе фрлате пари на билборди и скупи салони со чупиња.

Абе не треба прачки шарени. Потребни се рибари со искуство
Автоматски споено мислење:

na pismeno nemate nikakov dokaz...eden jeban sertifikat nama taa klima kolku dava
Немаат ни твоите шугави алуминиумски канти па еве се преправаме дека, као фол, се добри
За да не те нервираме па да посегаш по алкохол кога се изнервираш.

Nemas videno vo zivo gree amber kakva toplina ispusta ...zatoa taka pisuvas ...koga ke vidis...da pisuvas ....
ostaj mi modulacii so 300w koj imaat 2x8sm stiropol i pvc, pak na tie 300w ke duva nekolku stepeni + od teloto nesto nad 40 ..a toa ke ti bide ladno ...
Имам видено дека дува жежок воздух некаде во опсег 50~55 степени (да не заборавиме дека горниот плафон на R410 е 70 степени пред компресорот да рикне)
Затоа полека со фантазиите.
Иначе да, има жежок воздух hands down

Ама има и ОГРОМНА потрошувачка така да... панелка со вентилатор и неспособен компресор и изменувач.
Нула ефикасност со катастрофа електроника и фиксни дефрости на секои 50 минути no matter what

Последно уредено:
Неамш ни ти доказ дека не чини.
Пазарот не работи на љубомора туку на докази. Ова е трета генерација на AERI која се продава (R32)
Имаше прва и втора генерација (на R410) и еве трета на R32

Паком ве шие во секој поглед. Жалам
VIVAX AERI е најпродаваниот модел во Македонија. Џабе фрлате пари на билборди и скупи салони со чупиња.

Абе не треба прачки шарени. Потребни се рибари со искуство

Немаат ни твоите шугави алуминиумски канти па еве се преправаме дека, као фол, се добри
За да не те нервираме па да посегаш по алкохол кога се изнервираш.
Ednostavno prasanje.
Pokazi ni Test Report za Vivax AERI?
A Pakom sivacot deka nema saloni znaeme site, zatoa nema ni kade da se zalat prelazanite
Pisi im broj da se javat kaj tebe koa ke im zastudi :D

A Pakom sivacot deka nema saloni znaeme site, zatoa nema ni kade da se zalat prelazanite
Нема ни MSAN па ве растура и во Хрватска.

Иначе ПАКОМ има најагилен сервис и подршка. Не е ова Gree да сечиме греачи со клешта кога се расипе „логиката“ на „мега брендот“
Логика која пали греач на тацна на надворешни +20. О ужас, о катастрофа, о туга....

Grejač nema potrebe da se pali iznad +5°C, ako stvarno pali na većoj temperaturi to ne valja. Da se ja pitam, ja bih povezao 4-kraki ventil da daje signal na relej za pokretanje grejača. Pa da grejač radi SAMO dok radi defrost. Ovo je samo ideja, ali mislim da je moguće ovako povezati. I stavi se jači grejač, ali NE TROŠI struju non-stop. Samo kad treba.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

A jaka e samo sto vas par trolovi tuka ja falite i prodavate na rati kaj Capkuno na pisanka, na pismeno nemate nikakov dokaz...eden jeban sertifikat nema taa klima kolku dava...ustvari ima....dava 2.215 na -10 i bara bekap od 485W
https://www.vivax.com/EasyEdit/UserFiles/hr/Documents/IL_ACP-12CH35AERI_R32.pdf
Ај направи Салто наназат 2-3 поста види сликата АЕРИ 12 2,6/01 за АЕРИ 18 38/0.8 ... Тои што го прикажуваш убав е за пропаганда Хрватите згрешиле во табелите .. Повеќе ќе верувам на документов пред мене одколку некој таму згрешен пдф

Нема ни MSAN па ве растура и во Хрватска.

Иначе ПАКОМ има најагилен сервис и подршка. Не е ова Gree да сечиме греачи со клешта кога се расипе „логиката“ на „мега брендот“
Логика која пали греач на тацна на надворешни +20. О ужас, о катастрофа, о туга....
Греачот кај Хансолот не е пресечен со клешта, грејачот има џек конектор на плочата и само е оштекан од плочата по кажување на монтерот.
А тој што напиша дека му е пресечен греачот со клешта нека прати слика....ама ако лаже ке си почека

Ај направи Салто наназат 2-3 поста види сликата АЕРИ 12 2,6/01 за АЕРИ 18 38/0.8 ... Тои што го прикажуваш убав е за пропаганда Хрватите згрешиле во табелите .. Повеќе ќе верувам на документов пред мене одколку некој таму згрешен пдф
Ја читам официјални податоци, а тоа се овие податоци
Него колку дава АЕРИ нА -15 ако е до -20 ????
Еве кажете ни колку дава на -7Ц....немора на -15....имате некој таков документ?
Мушмули имате

Последно уредено:
Ја читам официјални податоци, а тоа се овие податоци
Само што ти ги сликавав, разбирам сакаш да биде по твое али реалноста е друга не се тие... Нема логични шанси да се грешени кај мене во PF и User Manuel ..

Ги прочитав сите страни на темата. Многу фини информации и искуства. За жал упропастена е темава од продавачи на Gree. Барем во едно сум сигурен, Gree никогаш нема да купам.

Само што ти ги сликавав, разбирам сакаш да биде по твое али реалноста е друга не се тие... Нема логични шанси да се грешени кај мене во PF и User Manuel ..
Колку дава на -7 или -10Ц....каде е тестот?
Хинт...Прашај кај Чапкуно он гарант знае на -7 колку дават :D ....на колу рати ти ја пиша у тефтерот....фискална имаш или тутунот кога ке го продадеш ке ја добиеш фискалната ?

Ги прочитав сите страни на темата. Многу фини информации и искуства. За жал упропастена е темава од продавачи на Gree. Барем во едно сум сигурен, Gree никогаш нема да купам.
Купи HYNDAI korejska ili Tesla spska....ili Vivax hrvatska ;)
I pisi kaj im se fabrikite u Kina :D
SAmo za Tesla se mislam dali ke e Srpska ili Americka klima ....Tesla i koli pravi...Americlki se utka nemas tuka

Последно уредено:
Shala nastrana, site 1900 strani gi prochita?

.на колу рати ти ја пиша у тефтерот....фискална имаш или тутунот кога ке го продадеш ке ја добиеш фискалната ?
Ич да не секираш за фискалната 24,500 тука сие. Олабави со тутунов пола Прилеп работат си го заработуваат поштено лебот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom