Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
I mene mi e mnogu neverojatno toa, ama ajde.....
Гледав слики во архивата кај мене и некаде до 7 јануари (Божик) беше катастрофа ладно. Веќе на сликите од стара чаршија (12 јануари) гледам расчистени патеки и купови и добро памтам дека времето омекна па дуќанџиите можеа на раат да го растргаат замрзнатиот снег од пред дуќаните.

Од тука натаму температурите одеа во нагорна линија. Ама Флегма да ви кажит: Некаде од средината на Декември а особено при крајот го јадевме за сите пари.
Многу студено и многу влажно. Многу лошо за греење на клима.

Ги укинаа. Заменети се со топлински пумпи, ги имаш од Грее, Мицубиши, Тошиба...

Ги укинаа. Заменети се со топлински пумпи, ги имаш од Грее, Мицубиши, Тошиба...
???

@FlegmaFX

Како ќе се одвива ова со ваучерите за инвертери,не сфатив на кој основ можам да добијам ваучер.

???
Убаво си ставил за 2011та година.

Како ќе се одвива ова со ваучерите за инвертери,не сфатив на кој основ можам да добијам ваучер.
Откако ќе донесат официјална одлука ќе испратиш копија од фактурата што си ја платил, уплатницата, фискалната од монтерите, твоја трансакциска и ќе чекаш.

За секој случај сликај пред, за време на монтажа и потоа.
Можно е да пратат комисија.

znaci sakas da kazis deka nema kaj da se kupi nov kotel na struja?
Vo denesno vreme na inverter klimatizacija i toplotni pumpi e trajno neekonomicno ne isplatlivo kupuvanje kotel na struja za parno ako ti treba za parno najubavo toplotna pumpa Voda Vozduh a kotel na struja ne zatoa sto e trajno neekonimicno.

Последно уредено:
Vo denesno vreme na inverter klimatizacija i toplotni pumpi e trajno neekonomicno ne isplatlivo kupuvanje kotel na struja za parno ako ti treba za parno najubavo toplotna pumpa Voda Vozduh a kotel na struja ne zatoa sto e trajno neekonimicno.
Ваков бисер одамна не е напишан на темава ама ете и тоа се случи, ах бре Климе, Климе...ме изнасмеа :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ваков бисер одамна не е напишан на темава ама ете и тоа се случи, ах бре Климе, Климе...ме изнасмеа :pos:
A da ne se smejs mnogu i da mi kazis sho pari se dvizat Vozduh-Voda toplotnive od Gree? Striko mi kupi stan, 89m2, 7mi sprat, 1986 godina zgrada po JUS standard gradena, PVC prozori, zgradata nema termo fasada. Dva nadvoreshni zida, pod nego ima stanari, nad nego ima stan ama nenaselen. Jugo-istok orientiran stanov. Parno ima vekje postaveno ama e na struja, pa ako mozit da se izvedit neshto so toplotna pumpa, zoshto da ne. Nekoja ideja da kazis i da kazis kolku bi chinelo edna takva investicija so Gree toplotna pumpa pa da mu kazam?

А има кај да стави на 7ми кат ТП која тежи 150кг?
Парното е со радијатори?
Какви радијатори има, колку ребра и за која температура на вода се димензионирани?
Со 45Ц ке го стоплат?
Пумпата е Нискотемпературно греење и максимум до 60С дава вода, ама на максимум треба да работи и не би му ја понудиле без да ги предимензионира-појача радијаторите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom