Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Aj ako ne vi e maka, objasnete sho e muabetov so kablive? Prv pat slusham za vakva rabota. Kako mozit da ne stajt monter eden kabel?? Sega me stajvte vo misla. Ojdov da ja vidam ednava WN cisto onaka, i gledam deka izlegvit eden kabel od nadvoreshnata. Ovoj mislam deka odit vo vnatreshnata, a ako ne se lazam kabel izleguva ushte eden od vnatreshnata i toj e toj shto e povrzan vo shtek. Eve i slika.
Прегледај го приврзокот 216178
Muabetot e sto vi objasni @Strelec ,nadvoresnata edinica treba direkt da e povrzana na 220v,ne bitno dali od nadvor ke odi strujata ili od vnatre a potoa za komunikacija,komandi itn..so vnatresnata treba uste eden kabel odnosno paralelno treba 2 kabli da odat...taka se kaj mene pri montaza jas prasav zosto 2 ,toa sto kaza strelec isto mi objasnija.!posle ke pustam slika.ps(najdov sluka niz,tel se gleda deka se 2)
Автоматски споено мислење:

Кај мене исто е како што објасни @Strelec еден е кабел до дозната/штекерот баш гледав таа работа негде 6/7м кабел ... сега се прашувам ако има 2 штекери една за внатрешна една од надворешна ако имаш мераче нема да ја чита внатрешната ??? не дека таа троши нешто 20-30w може помалце и електричари станавме :)))))))
Ama bas.elekteicari ......se ke naucime so tek na vreme.....

Attachments

• IMG_20190621_140720.jpg
    IMG_20190621_140720.jpg
    3,6 MB · Прегледи: 43
Последно уредено:
за другото нит сум стручен ни ми е професија да коментирам, ама викај си некој електричар ако не знаеш сам да ти ја смени виљушката оди како гледам бакелитот ти е скршен и имаш не изолирани делови да не има плачки после.
Sho e to bakelit? I sho e skrsheno na slikava?

Eve kako izgleda kulturno i pred se profesionalno postavena 7kw klima na vnatresniot del i nadvoresniot del povrzani so eden kabel. Prviot kabel e trizicen sto odi od stekot do vnatresniot del, od vnatresniot del do nadvoresniot del e drug kabel petzilen bidejki vo dvete zici e komunikacijata na klimata so nadvoresniot del.

Attachments

• 20190628_181429.jpg
    20190628_181429.jpg
    2,7 MB · Прегледи: 72
  • 20190818_101200.jpg
    20190818_101200.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 71
Последно уредено:
може да си во право, сега откако спомна и мене ми заличи, но за секој случај нека си провери не е на одмет.
Јас два дена се думав зашто ми троши 14w исклучена клима, то да ти било 1.4w од 4м не се гледа таа faking точка на овај самоделски мерач :))))))))))))))

Eve kako izgleda kulturno i pred se profesionalno postavena 7kw klima na vnatresniot del i nadvoresniot del povrzani so eden kabel. Prviot kabel e trizicen sto odi od stekot do vnatresniot del, od vnatresniot del do nadvoresniot del e drug kabel petzilen bidejki vo dvete zici e komunikacijata na klimata so nadvoresniot del.
Klimata ne e dobro montirana, vnatresnata e mnogu zalepena do plafon, treba min 15cm, naponskiot treba prvo vo nadvoresna , pa od nadvoresna vo vnatresna.

Klimata ne e dobro montirana, vnatresnata e mnogu zalepena do plafon, treba min 15cm, naponskiot treba prvo vo nadvoresna , pa od nadvoresna vo vnatresna.

Nad vnatresnata ima 8 cm prostor bidejki podolu nemoze da ode klimava poradi vratata. A so strujava demek od nadvor treba da zima toa e samo opcija dokolku se ima stek nadvor ili nesakaat kablite da i se gledaat vnatre , kaj mene si ima stek vnatre i zatoa struja si vlece od tamo.

може да си во право, сега откако спомна и мене ми заличи, но за секој случај нека си провери не е на одмет.
nalepnica e :-)
Автоматски споено мислење:

Nad vnatresnata ima 8 cm prostor bidejki podolu nemoze da ode klimava poradi vratata. A so strujava demek od nadvor treba da zima toa e samo opcija dokolku se ima stek nadvor ili nesakaat kablite da i se gledaat vnatre , kaj mene si ima stek vnatre i zatoa struja si vlece od tamo.
Dobar si ti, kaj mene ima 6,5cm do tavan :-)

Klimava Fuego e kopija na TCL izgleda
LINK
ded2.png

Fuego
XA91-FUEGO_RIGHT_f5aad86e-974b-49f2-bd6d-4a2e567243be.jpg

LINK

Овие ТСТ ломо 12 што е старото Грее Ломо Еко има многу добра цена 18000 сега за сега.

Back
На врв Bottom