Muabetot e sto vi objasni @Strelec ,nadvoresnata edinica treba direkt da e povrzana na 220v,ne bitno dali od nadvor ke odi strujata ili od vnatre a potoa za komunikacija,komandi itn..so vnatresnata treba uste eden kabel odnosno paralelno treba 2 kabli da odat...taka se kaj mene pri montaza jas prasav zosto 2 ,toa sto kaza strelec isto mi objasnija.!posle ke pustam slika.ps(najdov sluka niz,tel se gleda deka se 2)Aj ako ne vi e maka, objasnete sho e muabetov so kablive? Prv pat slusham za vakva rabota. Kako mozit da ne stajt monter eden kabel?? Sega me stajvte vo misla. Ojdov da ja vidam ednava WN cisto onaka, i gledam deka izlegvit eden kabel od nadvoreshnata. Ovoj mislam deka odit vo vnatreshnata, a ako ne se lazam kabel izleguva ushte eden od vnatreshnata i toj e toj shto e povrzan vo shtek. Eve i slika.
Прегледај го приврзокот 216178
Автоматски споено мислење:
Ama bas.elekteicari ......se ke naucime so tek na vreme.....Кај мене исто е како што објасни @Strelec еден е кабел до дозната/штекерот баш гледав таа работа негде 6/7м кабел ... сега се прашувам ако има 2 штекери една за внатрешна една од надворешна ако имаш мераче нема да ја чита внатрешната ??? не дека таа троши нешто 20-30w може помалце и електричари станавме))))))
Attachments
Последно уредено:
))))))