Fala mnoguAko si za Gree Prasajgo @Strelec ke ti objasni podobro.....
Pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fala mnoguAko si za Gree Prasajgo @Strelec ke ti objasni podobro.....
kukja? Stan? izolacija? kolku sobi?
Razlikata e minimalna a taa Daikin klima e odlicna so twin rotary compressor mnogu mokna i ekonomicna klima.Колку е разликата од А++ и А+++ во потрошувачка?
Во принцип за различни простории треба различно грејно тело. Освен ако не е отворен простор. Планирај дека воздухот треба да врти за да се згрее ефикасно другата просторија. Јас имам во секоја просторија клима уред. Не би знаел да ти препорачам еден уред за две простории. Има тука поупатени,јас зборувам од искуство.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Во принцип за различни простории треба различно грејно тело. Освен ако не е отворен простор. Планирај дека воздухот треба да врти за да се згрее ефикасно другата просторија. Јас имам во секоја просторија клима уред. Не би знаел да ти препорачам еден уред за две простории. Има тука поупатени,јас зборувам од искуство.
Sent from my Mi
Еве поискусните нека дадат предлог .Вака изгледа спратот од куќата.Цртежот го нацртав некако не ги зимајте во предвид квадратите битно ми е дали би се загреала спалната соба доколку инвертерот се стави во дневната соба и на кое место во дневната да се монтира .Ѕидовите со прозор на нив се надворешни на јужна страна другите се сите внатрешни . Значи станува збор за 46 квадрати .вратата од ходникот ќе биде затворена во зимскиот период.![]()
Nema da ti zavrshi rabota. Kukja bez izolacija e zaebana rabota, od lichno iskustvo ti kazuvam. Ovaa ke ti e dovolna samo za vo dnevna. Vo tvojov slucaj ili ti treba nekoja prejaka 3,5ka za vo dnevna ili poslaba 5,5ka, a za vo spalna ili jaka 2,5ka ili poslaba 3,5ka. Budzet kolkav imas?Здраво во план ми е да купам инвертер, просторот е 30 м2 дневна плус 16 м2 спална соба,изолација нема само цигла 30цм.Ми го препорачаа овој модел па ако може да ми кажете дали ќе заврши работа за 46м2 .Прегледај го приврзокот 214898
kolku sho proxhitav, sprat od kukja e, ne e stan i ushte kukjata ne mu e izolirana.Vo vrska so ovo stan, spored menei moeto iskustvo, najdobro mesto za klima e obelezanoto so crveno na slikata. Kaj mene doma e na ova mesto postavena. Razlikata e vo ostanatiot del od prostorot. Gream okolu 60tina m2. vo kuka.
DAIKIN FTXF50A so pesna ke zatopluva vo ovoj prostor.
Vo odnos na potrosuvackata za 230 dena mene mi potrosi 12 897 denari.![]()
Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Спрат од куќа е .Кај што е обележано со црвено е невозможно бидејки има лепенка друга куќа .Над телевизорот во дневната соба или над троседот може и од спротивната страна на ѕидот може да се монтира но би дувала директ на тој што ќе седи на троседот .kolku sho proxhitav, sprat od kukja e, ne e stan i ushte kukjata ne mu e izolirana.
Надворешната единица не може на тоа место. А внатрешната? Можеби ќе може.Спрат од куќа е .Кај што е обележано со црвено е невозможно бидејки има лепенка друга куќа .Над телевизорот во дневната соба или над троседот може и од спротивната страна на ѕидот може да се монтира но би дувала директ на тој што ќе седи на троседот .
И мене ме инересира.ке има ли наскоро некој поголем попуст или промоции на клими за оние што немаме купено? за мене си прашувам![]()
Ko sho ti kaza Palachinkoski. Krepi klimata i podolga instalacija taka da nadvoredhmata ke si ja stavis kaj shto mozes, a vnatreshnata kaj shto ti ima obelezano. Ke platis nekoi 20/30€ plus za montaza mozda, ama top lokacija ke imas za vnatreshnata. Posle toa kulturno ke ti se pokrijat cevkite da ne ti se gledaat vo dnevnata. Cisto za informacija ako ne znaes, do 3m dolzina na cevkite ti vleguva vo montaza, sekoe metro nataka e 10€.Спрат од куќа е .Кај што е обележано со црвено е невозможно бидејки има лепенка друга куќа .Над телевизорот во дневната соба или над троседот може и од спротивната страна на ѕидот може да се монтира но би дувала директ на тој што ќе седи на троседот .
Ista bese i mojata situacija isto kaj sto e podvleceno crvenoto bese naj idealno dase stavi vnatresnata NO * pod koj agol ke odi bakarot i kondenzaciskoto crevo ?? so selni kako ....kaj mene 3.5m bea potrebni vnatre .....i poradi toa napravivme mala relokacija kade sto bese postoeckata klima, i 3 te metri bakar odat 2kruga pozadi nadvoresna ....+cevkite kolku se 60~70 sm, sto odat so samata vnatresna*Ko
Ko sho ti kaza Palachinkoski. Krepi klimata i podolga instalacija taka da nadvoredhmata ke si ja stavis kaj shto mozes, a vnatreshnata kaj shto ti ima obelezano. Ke platis nekoi 20/30€ plus za montaza mozda, ama top lokacija ke imas za vnatreshnata. Posle toa kulturno ke ti se pokrijat cevkite da ne ti se gledaat vo dnevnata. Cisto za informacija ako ne znaes, do 3m dolzina na cevkite ti vleguva vo montaza, sekoe metro nataka e 10€.
sekako deka mozit da go izvedit to drugar ti. Vo sho zivejt?побарав мислење и совет тука... добив добронамерни совети така да изборот е решен и чекам некоја промоција, ако има, него да прашам за пријател http://www.elektromehanika.mk/?product=toshiba-avant-ras-137skv-e7
ја има оваа клима и е поставена во простор од 35+квадрати... некако ми се чини дека е слаба и ако е слаба дали ке е ок да ја премести во помала соба 20 квадрати а на нејзино место да постави појака? секој совет е добродојден... благодарам однапед...