Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Trajchee

Дарувате многу пари и затоа.....
Погледнете ги климите кои имаат европски сертификат. Kлиматизери што немаат европски сертификат не знаат што сте купиле и колку греење го даваат.

@Trajchee

Погледнете ги климите кои имаат европски сертификат. Kлиматизери што немаат европски сертификат не знаат што сте купиле и колку греење го даваат.
па пробав да поминам со помалку пари ама 95% ме советуваа да земам појака клима околу 5kw...

@Trajchee

Abe druze moi se parite so sakam ke pravam.....kose zapnavte za evropski sertifikat.....toa se raspajga Eu.vie samo bla/bla ...ova bilo ona bilo....koj sto saka neka pravi japonski klimi so eu sertifikat....epten jako e ova....Toyota bila najdobra imala 7god.garancija da ama.uslovena....i so najskapi servisi i delovi#

. koga ke se minusni temperaturi ke uklucuvam parno...

Ако имате греење со пареа во куќата, подобро е да одберете климатизација 12 btu Panasonic, Micubisi ........ тие сигурно ќе ја завршат вашата работа до + 5 - 0C, пролет - есен.
Многу е важно да го поставите правилно.
Не знам какви се твоите цени за климатизери во Македонија.

Ако имате греење со пареа во куќата, подобро е да одберете климатизација 12 btu Panasonic, Micubisi ........ тие сигурно ќе ја завршат вашата работа до + 5 - 0C, пролет - есен.
Многу е важно да го поставите правилно.
Не знам какви се твоите цени за климатизери во Македонија.
парното е со шпорет алфа 20 монтирано лани октомври

Napisi 2ca koi se zalat za golema potrosuvacka(visoka smetka e dr, rabota) toa moze da bide od povejke grejni tela koi se koristat vo zima samo od klima .....nee mozno*

Има некаде околу 1200 страна каде што се пишувале реални работи за потрошувачката, особено на Хансолите.
А и не се сите луѓе на форум ниту имаат сите бели мерачи, од тие што не се на форум кој не е стоплен од Амбер -15, кој со високи сметки за струја и така

Abe druze moi se parite so sakam ke pravam.....kose zapnavte za evropski sertifikat.....toa se raspajga Eu.vie samo bla/bla ...ova bilo ona bilo...

Другар, знам како работат климатизерите - се загрева, се лади - ........... и знам како работи Gree.
Тој, исто така, има Fujitsu кој го прави Мидеа.

Не ми треба совет за да направам разлика.

Другар, знам како работат климатизерите - се загрева, се лади - ........... и знам како работи Gree.
Тој, исто така, има Fujitsu кој го прави Мидеа.

Не ми треба совет за да направам разлика.
Ne te sovetuvam nisto .....znaj si ako uboo e toa....

Здраво,
Има ли некој искуство со MIDEA ?
Конкретно , модел : Midea MB-12N1D0-I / MB-12N1D0-O ?
Навистина ли може да грее до -20 степени ?

Здраво,
Pred se zavisi kakva izolacija imas kujka?stan?kolku kvadrati. mestopolozba itn .....

Ako nemas soodvetna izolacija,vo preodni periodi ke brkas rabota a dekemvri/januari ,mozi ke treba da dogrevas uste 2/3stepeni + ,ako e soba otvorena 5x6 .30kvadrati bi trebalo da brkas rabota so pojaka 12ka.

Здраво,
Ќе ми биде мило некој од форумов кој што ја користел да напише нешто и да каже искуства, но се сомневам дека има таков, барем нема многумина... фалат искуства од оваа клима.
Инаку според мене Midea Mission 12ка.. е сериозна клима и можеби најдобар избор клими до 25,000 Денари... но треба да се знае, дека овде никој не се зафати сериозно со брендот Мидеа (сега малку Сетек) или оние Хидросет, кои у 8 квадрати ја нудат маѓу другите Hitachi, Fujitsu AUX и Midea .... инаку овој модел скоро со сигурност можам да кажам (колку ги пратам форумите) е најпопуларен (изгледа и најпродаван) модел на во Србија (незнам за Бугарија)...во ценовна класа до 500 Евра. Би можел на овој http://www.elitemadzone.org/t498875-79-Izbor-klima-uredjaja-INVERTER форум да пребараш и да се информираш за Мишн моделот....те. оние што го поседуваат колку се задоволни, мислења за климата и тн ... инаку ако секаде е делкариран дека е наменет за работа на -20*С, зошто и не би можел на минус 20? ... иако незнам зошто ти е тоа битно!? Сите инвертери ќе работат и на -20, ама прашање е колку топлина ќе испорачаат на таа поларна температура!? .. Најбитно е сепак, колку ќе испорачат на надворешни -3 до -10*С (температури кои се често измерени како минимални во поголемиот дел на МКД) .... е тука во тој сегмент, овој модел Мидеа Мишн сo PdesignH 2.6 (на -7*С).... не е баш врвен модел, те сходно на класата и цената, значи на -7 надворешна ќе испорача скромни 2,6кW.... но доколку е за греење на просторија послаба изолац и стара столарија 18-20м2 или со подобра изолација со повеќекоморни PVC до 25-27м2 оваа клима би требало (реков според она што прочитав) да е добар избор клима за греење!
Нешто за модулацијата на овој модел имаш на https://www.youtube.com/watch?v=XYXAbNTbYkE иако типот мери малку на повисока надворешна температура, сепак мислам дека 12 (за разлика од 18) има одлична модулација .... Ах па сега прочитав (одговорот е малку скриен со цитатот)...се работи за куќа без изолација 30м2 за греење .... сепак некоја помоќна, 18ка да речеме, и тоа не од Мидеа. Hаier Vivax GREE.... (30-40K) Haier Tundra 18 (5,5кW) на -7 ке испорача солидни 4,8kW што сметам е доволно за 30 неизолирани во куќа....

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom