Amber ili Ucrown od Gree i 2te se 50k.za drugi nekoj podobro upaten.ili nekoj sto ima....mitsu.,toshiba,itn.....ok... nekoj sovet za toj budjet? 45-6-7 iljadarki?
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Amber ili Ucrown od Gree i 2te se 50k.za drugi nekoj podobro upaten.ili nekoj sto ima....mitsu.,toshiba,itn.....ok... nekoj sovet za toj budjet? 45-6-7 iljadarki?
па пробав да поминам со помалку пари ама 95% ме советуваа да земам појака клима околу 5kw...@Trajchee
Дарувате многу пари и затоа.....
Погледнете ги климите кои имаат европски сертификат. Kлиматизери што немаат европски сертификат не знаат што сте купиле и колку греење го даваат.
Abe druze moi se parite so sakam ke pravam.....kose zapnavte za evropski sertifikat.....toa se raspajga Eu.vie samo bla/bla ...ova bilo ona bilo....koj sto saka neka pravi japonski klimi so eu sertifikat....epten jako e ova....Toyota bila najdobra imala 7god.garancija da ama.uslovena....i so najskapi servisi i delovi#@Trajchee
Дарувате многу пари и затоа.....
Погледнете ги климите кои имаат европски сертификат. Kлиматизери што немаат европски сертификат не знаат што сте купиле и колку греење го даваат.
. koga ke se minusni temperaturi ke uklucuvam parno...
парното е со шпорет алфа 20 монтирано лани октомвриАко имате греење со пареа во куќата, подобро е да одберете климатизација 12 btu Panasonic, Micubisi ........ тие сигурно ќе ја завршат вашата работа до + 5 - 0C, пролет - есен.
Многу е важно да го поставите правилно.
Не знам какви се твоите цени за климатизери во Македонија.
Napisi 2ca koi se zalat za golema potrosuvacka(visoka smetka e dr, rabota) toa moze da bide od povejke grejni tela koi se koristat vo zima samo od klima .....nee mozno*
Abe druze moi se parite so sakam ke pravam.....kose zapnavte za evropski sertifikat.....toa se raspajga Eu.vie samo bla/bla ...ova bilo ona bilo...
drugar dajte mi vie sovet
Ne te sovetuvam nisto .....znaj si ako uboo e toa....Другар, знам како работат климатизерите - се загрева, се лади - ........... и знам како работи Gree.
Тој, исто така, има Fujitsu кој го прави Мидеа.
Не ми треба совет за да направам разлика.
Pred se zavisi kakva izolacija imas kujka?stan?kolku kvadrati. mestopolozba itn .....Здраво,
Има ли некој искуство со MIDEA ?
Конкретно , модел : Midea MB-12N1D0-I / MB-12N1D0-O ?
Навистина ли може да грее до -20 степени ?
Pred se zavisi kakva izolacija imas kujka?stan?kolku kvadrati. mestopolozba itn .....
[/QUOTE
Се работи за просторија од 30м2 во спрат од куќа без изолација со дрвени термопан прозори
Ќе ми биде мило некој од форумов кој што ја користел да напише нешто и да каже искуства, но се сомневам дека има таков, барем нема многумина... фалат искуства од оваа клима.Здраво,
Има ли некој искуство со MIDEA ?
Конкретно , модел : Midea MB-12N1D0-I / MB-12N1D0-O ?
Навистина ли може да грее до -20 степени ?