Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Brat, ama ne e se samo do ekonomicnosta. Kraj kraeva tuka sigurno ima i drugi raboti zoshto edna klima e poskapa od nekoja druga. Se vrakjame pak na muabetot deka i Ford i Opel i Mercedes i BMW i Ferrari i Dubaru i Jaguar ke te odnesat od tocka A do tocka B ama ne veruvam deka e isto vo klasichna smisla na zborot. Mozebi i sum subjektiven ama sepak veruvam deka vo taa klima od 60000 ne e deka samo ekonomichnosta igra uloga vocenata tuku i dizajn, kvalitet na elektronika i slichni raboti koi ke vlijaat na dolgovecnosta na klimata.

Токму затоа темата е најекономично греење затоплување.
Токму затоа имаш форуми за економични коли и форуми за Бугати Мерцедес каде членуваат арапи.
Немам против да се отвори тема за најубава на изглед или нешто слично, но кога се во прашање дупло пари за нешто од кое што се очекува да дува топол воздух и ништо повеќе (реално гледано тоа е работата на една клима, нит произведува млеко, нит ручек прај).

Не може да се споредува ни со коли ни со телефони ни со ништо, колата можеш и како дом да ја користиш, ова кутивче од 1 метро освен што знае да дува топол воздух ништо друго не знае.

А да споредуваш 60000 денари со 30000 на место кај што е дискусија заштеда и евтино и да употребуваш аргументи како вифи (кое не работи надвор од домот, а за во домот имаш далечински управувач) или дека перките имале убав дизајн не е во ред.

Solidna cena ima klimava sepak e Made in Malaysia

LINK

fz35.jpg

Токму затоа темата е најекономично греење затоплување.
Токму затоа имаш форуми за економични коли и форуми за Бугати Мерцедес каде членуваат арапи.
Немам против да се отвори тема за најубава на изглед или нешто слично, но кога се во прашање дупло пари за нешто од кое што се очекува да дува топол воздух и ништо повеќе (реално гледано тоа е работата на една клима, нит произведува млеко, нит ручек прај).

Не може да се споредува ни со коли ни со телефони ни со ништо, колата можеш и како дом да ја користиш, ова кутивче од 1 метро освен што знае да дува топол воздух ништо друго не знае.

А да споредуваш 60000 денари со 30000 на место кај што е дискусија заштеда и евтино и да употребуваш аргументи како вифи (кое не работи надвор од домот, а за во домот имаш далечински управувач) или дека перките имале убав дизајн не е во ред.
Gledaj ti i ostanative clenovi da gi cistite filtrite na vreme pi prospekt kako sho si pishit, zs ova mozit da se desit.....
https://youtu.be/0gceyWm6TFk

Дали некој може да ми каже дали DAIKIN FTXF35A со Тbiv на -7 од 2,48kW e послаба или појака клима од PANASONIC CS/CU-FZ35UKE со Tbiv na -10 oд 2,4kW и 2,14kW на -7? (според еуровент) Зошто на Дајкин-от му треба дополнително греење после -7 а има повеќе снага?
И ... никој нема да одговори за bivalent point?

I taka posle 3 dena otsustvo denes stigna i watmetarr,pa kako za pocetok e super ^ Amberot startna so nekoi 310~315w potoa postepeno sleze do 200w (rabotese pomejgu 200~210w) od 27.1 stepeni (kolku sto bese koga si dojdov doma)do 25.1*kolku sto imam zadadeno 25 i autofan... za nesto pomalce od 1h
pa ke pocekame narednive denovi da fati pozesko pa da ja ostavime 24/7 da vidime do kolku ke se simne. sepak i poradi ovie jaki grmejna dobro e da bide na Off.

Attachments

може некој да ми препорача некоја добра фирма за сервис на клима, самсунг .. истечена ми е гаранцијата, од овластениот сервис не сум задоволен, два пати ми дојдоа на чистење само а проблемот нерешен.. така да ако може некој преку лп, нека ми напише..

Ajde klimadzii/kajgandzii ,pustete nekoja fotka da vidime denes na zeskovo kako odi _modulacijava na Amberov e sledna.....nadvor pod senka e 34 doma 25.3.25.4 tuka se dvizi....potrosuvackata e 250/260w priklucena e kaj 11h..no mene mi studi na 26 mi e taman....togas sleguva do190/ 200/210w.!

Attachments

• IMG_20190627_181137.jpg
    IMG_20190627_181137.jpg
    2,3 MB · Прегледи: 33
  • IMG_20190627_180639.jpg
    IMG_20190627_180639.jpg
    1,6 MB · Прегледи: 33
BF9C1CF3-C40B-4E1B-BAC3-520D5B417FDC.jpeg
Ajde klimadzii/kajgandzii ,pustete nekoja fotka da vidime denes na zeskovo kako odi _modulacijava na Amberov e sledna.....nadvor pod senka e 34 doma 25.3.25.4 tuka se dvizi....potrosuvackata e 250/260w priklucena e kaj 11h..no mene mi studi na 26 mi e taman....togas sleguva do190/ 200/210w.!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom