Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@ante1 Sobata e 36m2, dnevna soba, severna strana, prizemje od kukja, bez izolacija, drveni, slovenski prozori, ne se neshto posebno ama se ok. 9m dolga, 4m shiroka, 2,60m visoka. Poslednite 4 metri od sobava se nad podrumot od kukjata.

Дефрост на Хаиер на -2Ц.....значи не треба да стане -15 или -30 за да ви се појави проблемов, доволна е голема влага и темп околу 0Ц.
Овде e едвај -2C и голема влага
Оваа ко искустовото со Тундрата на @HEKOJ што му тече и прелевала на сите страни, па норално ке има искуство со прелевање кога дупчето му се смрзнало и му течи од сите страни, овде ни дупчето не се гледа не па да тече од таму, прелева од сегде одстрана, може се замрзнало дупчево? :P
Na 1:45 од видеово прелива преку тацна и на фасада
DefrHaier.jpg
Ке ви даде @Lithium002 по еден Фен-gratis со Тхундрата за ова мразулциве :)
Башка комшијата од доле што ке ви се качи па и 2 Фена ке идат зијан :)
И понекој леген гратис :D

Последно уредено:
Еве видео од defrost на Amber 7KW
(- 4C,80-90% влажност на воздух)

Последно уредено:
Еве видео од defrost на Amber 7KW - 4C,90% влажност на воздух)
Точно пишки низ дупчето зашто не смрзнала нигде, башка што овој ни гумите ги нема извадено а ова дупче е 3пати поголемо од тоа на Тхундрата.....климава е подесена за греење и затоа опремена со додатни отвори кои служат за една цел, не се за на лето ставени и му пишува во упатството. А да се чудиш и кај Хаиер има такви модели, пa и до -30 не се прави паметен...со опис за тацни за климите за греење, па Смарт Дефрост а не глуп.....нешто што вие Не го носите тука и продавате муда за бубрези, збприте за топли зими, немало потрба од греачи....монтерска посла и после легените и феновите.
Бунус школа за Паметен Дефрост само кога треба
InteligentDefrost.jpg
https://youtu.be/4GqOD8oMk7U
Интелигентен Дефрост значи да уредот не дефрстира на секои 55мин како по тајмер за да накрај има слаб SCOP или ефикасност како штокажува погоре, туку како на видеово, ни у 12часа и на -5 да нема ниеден дефрост, затоа Amberot има A+++ ефикасност и SCOP=5,1 а Хаиерот за жал само A+ и SCOP=4.

Последно уредено:
Точно пишки низ дупчето зашто не смрзнала нигде, башка што овој ни гумите ги нема извадено а ова дупче е 3пати поголемо од тоа на Тхундрата.....климава е подесена за греење и затоа опремена со додатни отвори кои служат за една цел, не се за на лето ставени и му пишува во упатството. А да се чудиш и кај Хаиер има такви модели, ап и до -30 не се прави паметен...со опис за тацни за климите за греење, па Смарт Дефрост а не глуп.....нешто што вие Не го носите тука и продавате муда за бубрези, збприте за топли зими, немало потрба од греачи....монтерска посла и после легените и феновите

Чисто да прашам што ти значи и на кого се однесува следново
"нешто што вие Не го носите тука и продавате муда за бубрези, збприте за топли зими, немало потрба од греачи....монтерска посла и после легените и феновите"???

@baljo ти Тесла имаш или Секира ?
Кколку ти сече ме занима
Мислам дека не е клима туку климакс те има фатено, па нема зошто да ти замерам.
Како и да е, немам никаква релација со увоз, продажба, монтажа и сервисирање на клима уреди.
Ич да не те занима колку ми сече пошто не си нешто меродавен а не си ми ни репер.
BTW Пошто си кажуваш дека си од фирмата што ги продава тие климите на коишто им се клањаш, сакам да прашам една работа. Пред некое време уплатив Fairy кое сеуште не е испорачано и монтирано, па ме интересира што треба за да ја откажам нарачката и да ми рефундирате тоа што е уплатено?

И ја купив една Тхундра и после ова со дефростиве што го гледам сакам одма да ми ја рефундираат, да ти пишам на тебе или кој ке ми ги врати парите?
Пиши ми на кое име ти е купена одма ке ти средам, ама да ми средиш и ти, фер нели ;)

И ја купив една Тхундра и со ова дефростиве сакам одма да ми ја рефундираат, да ти пишам на тебе или кој ке ми ги врати парите?
Воопшто не се шегувам со тоа што го пишав. НАВИСТИНА имам купено Fairy можам фа ти пратам фискална и тоа листот за нарачка. И ДА, сериозен сум за откажување на нарачката. Не се шегувам.
Во врска со твојот проблем разбери се со тие од каде што ја има купено споменатата клима.
Јас работам во областа на телекомуникациите и немам ништо со климатизација.

Ја вчера купив ТВ а и кола па не ми се свиѓа бојата, да ги вратам кај тебе може ?
Фискалната од кај ти е таму обрати се

Ја вчера купив ТВ а и кола па не ми се свиѓа бојата, да ги вратам кај тебе може ?
Фискалната од кај ти е таму обрати се не туку ми се обраќај
Нарачката и уплатата е направена во вашиот салон во Мичурин/Аеродром.
Сеуште не е испорачан уредот.
Мислам дека треба да бидеш малце покултурен кон клиенти и потенцијални клиенти. Вака правиш ефективна антиреклама на вашиот бизнис.

Нарачката и уплатата е направена во вашиот салон во Мичурин/Аеродром.
Причина за да бараш поврат на средства ?
Пиши бре име презиме фискална све што имаш све ке ти вратиме.....

Последно уредено од модератор:
Причина за да бараш поврат на средства ?
Пиши бре име презиме фискална све што имаш све ке ти вратиме.....ебати монтерот што нашол мене да ме ругаш
Ок. Договорено. Утре или најкасно во понеделник ќе поминам во салонот за да се комплетира откажувањето на нарачката.

BTW Ниту сме другари, ниту се познаваме, а богами ниту сум монтер за да се обраќаш со "е.ати монтерот".
Припази на речникот и иако ја немаш обиди се да покажеш култура.

Последно уредено:
Ајде Те чекам, на Ок Договорено не си пратил ништо..

Ти дека не да си монтер или дилер, абе иди бегај лажи некој други.
Конкретен пример на контрабанда ви е @baljo, припрост монтер-дилер кој му дале да шитка клими а нема аргументи за ништо зашто до вчера продавал патлиџани, па мора да измислува и фискални и нездоволство па он незадоволен а зенаму задоволна, за капиларка ке ви наплати 30к и ке си набута у џеп 100че у евра+ монтажа, него знаењето му е у делот да лаже и да лупа бројки 3,5ка 4,5ка 5,5ка...од Тесла до Преспа ихааи 6,5ка ке ви најде.
Знаењето му е слаба страна па мора да куди и критикува....а да дели нешто безпари тоа сигурно нема да се случи.
И за беспари нема што да ни даде не па за пари...
а ја ги касапам со факти па се нервозни и само прикаски може да ги спасат ако треба и ке измислат некој да се пожали без сметка без ништо....за да се офајдат ако земат од нивните ама кога ке им тече од сите страни климата и ке сватат кој ги излажал....кој ги излажал некој @baljo ги излажал

Последно уредено:
Ајде Те чекам, на Ок Договорено не си пратил ништо..

Ти дека не да си монтер или дилер, абе иди бегај лажи некој други.
Конкретен пример на контрабанда ви е @baljo, припрост монтер-дилер кој му дале да шитка клими а нема аргументи за ништо зашто до вчера продавал патлиџани, па мора да измислува и фискални и нездоволство па он незадоволен а зенаму задоволна, за капиларка ке ви наплати 30к и ке си набута у џеп 100че у евра+ монтажа, него знаењето му е у делот да лаже и да лупа бројки 3,5ка 4,5ка 5,5ка...од Тесла до Преспа ихааи 6,5ка ке ви најде.
Знаењето му е слаба страна па мора да куди и критикува....а да дели нешто безпари тоа сигурно нема да се случи.
И за беспари нема што да ни даде не па за пари...
а ја ги касапам со факти па се нервозни и само прикаски може да ги спасат ако треба и ке измислат некој да се пожали без сметка без ништо....за да се офајдат ако земат од нивните ама кога ке им тече од сите страни климата и ке сватат кој ги излажал....кој ги излажал некој @baljo ги излажал
Очигледно не читаш, не капираш што имам напишано.
Си се фатил ко пијан за ограда дека сум дилер,трговец или монтер. Абе разбери дека не сум.
И си стојам на тоа што го пишав дека ќе поминам во салонот за да ја откажам нарачката како што е ред, а не тука на форум.
Ако сакаш,твој волја е, пиши број или име презиме па да те побарам кога ќе дојдам во салонот. Не заради друго туку да видиш дека ќе биде така и не измислувам прикаски и ете да видиш дека не лажам никого.

Препорака Џапни си од оние црвените бломакс менструал да ти ја ублажат болката/агонијата.

Последно уредено:
Очигледно не читаш, не капираш што имам напишано.
Си се фатил ко пијан за ограда дека сум дилер,трговец или монтер. Абе разбери дека не сум.
И си стојам на тоа што го пишав дека ќе поминам во салонот за да ја откажам нарачката како што е ред, а не тука на форум.
Ако сакаш,твој волја е, пиши број или име презиме па да те побарам кога ќе дојдам во салонот. Не заради друго туку да видиш дека ќе биде така и не измислувам прикаски.

Препорака Џапни си од оние црвените бломакс менструал да ти ја ублажат болката/агонијата.
Аууу ти враќаш незадоволен,,,,а Причина на немонтирана ?
Ако беше така просто и гаќи 5дена носени ке ти ги вратеа па ти секој 5 дена зимај си нови без да ги переш какачките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom