@cyberbaze Druze ke me izvinis ama pola od toa sto si gi pisal ne go razbiram. Dodusa ti moze i imas dadeno objasnuvanje ama jas ne go sledam forumov redovno.
Dali ti vo momentov imas i Panasonic? Koj model? Mene nekako Panasonic-ot mi e mnogu somnitelen. Posebno sega koja Eurovent-ot go napravija kasa-popara tesko mi e i da go sporedam so drugite modeli. No spored servisnoto dava 4.7KW na -7 so COP od 2.3. Pa ni LN ne uspeva da dade tolku toplina, osven ako nesto gresno tolkuvam. Plus, najverojatno nema dvostepen kompresor, barem nikade ne pisuva deka ima.
Koj model go ima sestra ti? Jas pisav poveke modeli ne znam za koj mislis.
Ај поедноставно.
Јас имам Mitsubishi SF50. На најладен ден (-17) ја наместив на 26 степени, отворени сите врати, а термометар наместен на 7 метри одалеченост од климата во соба која е 9 метри долга. Термометарот покажа 25,6 степени.
Кога бев во потрага по клима за мене Панасоникот кој го спомна беше околу 10 000 поскап и не го ни разгледав.
Сега Панасоникот има намалена цена. Ако беше оваа цена кога јас купував ќе се двоумев меѓу Митсубишито и Панасоникот.
Сестрами ја имаат таа Грее за која размислуваш.