Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Strelec odma vo poraka ponudi mu od toa greto sto e za podno greenje. da davam za gree kinesko neprovereno 30.000 ili povekke denari. pa treba da si ......
Decki procitajte sto stava normalen svet. a ne sto se trosi na Balkanov. zasto gree vivax c&h itn.... viree samo na balkanov na niedno drugo mesto. dobro sega dobro stojat i vo africa i china ama toa ne e nikakov reper za kvalitet i dobar proizvod. zatoa za mene samo za kontejner za na gradiliste i za na tenderive nasi mizernio mi se ovie brendovi. :)

Ridley Scott, David Fincher. Спот за народњак да снимаат ќе ги гледам :)

Незнам, јас немам. Не ми треба зошто си е топло вецето од вратата.

Ама сум видел дека има, ќе прашам ќе видам.

Поентата на спомнувањето е да се избегне вечното прашање "со инвертер ќе ми е ладно вецето"? Па да скратиме одма го спомнувам.

Еве вакво.

735744648880fca0ca29018e5a3640cc.jpg
Каде може да се купи и за која цена?
Порано мислам дека се продаваа во Сетек ( од брендот Atlantic ) , имаше од 1 kw, 500 w, 300 w. Кога решив да купам повеќе ги немаше. Мислам дека и сега во Сетек ги нема. Бев заинтересиран за модел од 300 w, евентуално од 500 w.

Колку м2 сакаш да Ладеш/Грееш ?
Куќа или Стан?
Каква изолација има?
Дали има греење од комши/спрат?
Поздрав! Греење и ладење на дневна со трпезарија, околу 22м2, стан, сид 25мм - цигла, без додатна изолација, пвц прозори, од две страни комшии.

Порано мислам дека се продаваа во Сетек ( од брендот Atlantic ) , имаше од 1 kw, 500 w, 300 w. Кога решив да купам повеќе ги немаше. Мислам дека и сега во Сетек ги нема. Бев заинтересиран за модел од 300 w, евентуално од 500 w.
Сега у СЕТЕК од но нејм шабанерија ST http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10174_10191&product_id=60479 и само година дена гаранција... вели имале во главниот магацин, иако по продавници низ СК црвенило (нема).

Имаш и во Меркур.

@Dr Zmigo секогаш спремен си за реклама, ама чоекот праша за корисничко искуство а не за реклами.
Ти нит Панасоник имаш нит си ја исчистил климава кај овие....за што само пишуваш незнам.
Еве глеадаме дека со штрафцигер отвара овој ;) ама дека видовме како како ја чисти за 950ден баш и не се гледа...исчисти ја ти па кажи ни. Исто како што на ТопТен гледаш клими по 1500евра а дома имаш 2 клими од 300евра...и си ги рамњаш ко да се истите ко твоите :pos:[DOUBLEPOST=1554589961][/DOUBLEPOST]
Така е, Sanyo Компресор има во Hansol, и можеш да сањаш за таква машина со Sanyo пошто нит си го видел нит ке го видиш, у твоите клими имаш синглици компресорчиња GMCC кинески и плус на капиларка, битно пишува на нив марка Фосхан Мидеа Karier-Kina :)
Малку ме збунивте, дали конечен одговор е Gree Hansol-20 GWH12TBS3DNA2D, дали е подобар избор?

Електроелемент

Малку ме збунивте, дали конечен одговор е Gree Hansol-20 GWH12TBS3DNA2D, дали е подобар избор?
Vo koj smisol dali e podobar izbor ? Ako greenjeto ti e ona sto e bitno, garancijata i modulacijata Hansolot e daleku podobar izbor.
Inaku so toj drugiot model sto si go izbral eden imase problem so elektronikata cela zima, mu ja menuvaa nekolku pati i pak problemi.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Па тука е проблемот, што климата на +2 влече по 1,1KW, да не разговараме колку би влечела на -2, -3. Токму и заради тоа има повикано сервис. Е сега кој е проблемот зошто повлекува толку многу е друго прашање, кое би требало да го среди сервисот. Дали причината е некој расипан сензор, со тоа што работеше како on-off клима, или пак можеби софтверот е баговит па како што имам пишано предходно климата продолжувала да грее дури и кога температурата ќе се постигнела.

Сега му важно да најде некој начин колку толку ако можно да се намали потрошувачката додека да дојде сервисот.

Инаку колку за потсетување потрошувачката на Hansol-от (иако на постариот 3,5KW модел) на +2, кога треба да оддаде околку 2,1KW треба да e нешто под 500W, како што може да се види од тестовите кои предходно беа постирани овдека.
Прегледај го приврзокот 161828
Прегледај го приврзокот 161829

Доколку купуваш Хансол обавезно да си набавиш мерач да не ти дадат расипана со ЦОП 2 па да ти потроши еден куп пари

Доколку купуваш Хансол обавезно да си набавиш мерач да не ти дадат расипана со ЦОП 2 па да ти потроши еден куп пари
Сигурно помалку ке троши и без мерач од твојата Hint: нити ке дува у дефрост како твојата ниту има имитација изменувач како твојата :)

Decki da ve zamolam eve ako nekoj znae da mi pise zosto vrska nemam od klimive,vaka sega imam kuka no ne sum vselena uste ima pvc no nemam nadvoresna izolacija t.e kukata ne e maltarena ,prostorot sto sakam da go zatopluvam e 50 m2 i toa imam kotel za parno na drva od onie kako sporeti sto se no sakam da si kupam i klima za ovie preodni meseci koga ne e bas tolku ladno,mi ja preporacuvaat gree hansol i isto gree e ama nemozam da ja najdam na internet ni so slika ni so nistos isto gree e ima nesto A +++ i imala greac vgraden vnatre dopolnitelen i so dva kompresori . Izvinete sto neznam da vi objasnam ,sto mislite koja treba da ja zemam znam deka treba da e 5.5 no neznam dali ke mi ja zatopluva taa povrsina inaku cenava e na hansol 65.000 a drugata 70.000 ...ke ve molam nekoj ako znae da me sovetuva ,vi blagodaram i izvinete na dolgiov post.

@Morenna
Prvo Hansol18 nema nigde, ke stigne mozda nekad (ako stigne)....taka da neznam koj ti nudi nesto sto realno go nema.
A za tvoite potrebi meguperiod dogrevanje na nebas dobro izolirani 50m2 dovolen ti e i Amber 3,5ka so dvoen kompresor, ja gream so takva Amber3,5 80m2 kako vo preoden period taka i cela zima samo e stan ne e kukja, ali klimava e mrcina 7Kw vadi na -8°C taka da dovolna ti e a kosta samo 49.990.
Ako veke mora da bide 5,5ka pocekaj malce, za brzo ke ima i nesto podobro i pojako od Hansol18...Kralot doagja :cuc:

Последно уредено:
Decki da ve zamolam eve ako nekoj znae da mi pise zosto vrska nemam od klimive,vaka sega imam kuka no ne sum vselena uste ima pvc no nemam nadvoresna izolacija t.e kukata ne e maltarena ,prostorot sto sakam da go zatopluvam e 50 m2 i toa imam kotel za parno na drva od onie kako sporeti sto se no sakam da si kupam i klima za ovie preodni meseci koga ne e bas tolku ladno,mi ja preporacuvaat gree hansol i isto gree e ama nemozam da ja najdam na internet ni so slika ni so nistos isto gree e ima nesto A +++ i imala greac vgraden vnatre dopolnitelen i so dva kompresori . Izvinete sto neznam da vi objasnam ,sto mislite koja treba da ja zemam znam deka treba da e 5.5 no neznam dali ke mi ja zatopluva taa povrsina inaku cenava e na hansol 65.000 a drugata 70.000 ...ke ve molam nekoj ako znae da me sovetuva ,vi blagodaram i izvinete na dolgiov post.

Ако веќе фрлаш толку пари за клима земи си
Daikin FTXF50A/RXF50B. Можеш да го најдеш и по цена од 58230денари, а редовна е 64700.
Немалтарена куќа и 50м2 не е зафрканција.[DOUBLEPOST=1554845844][/DOUBLEPOST]
@Morenna
Prvo Hansol18 nema nigde, ke stigne mozda nekad (ako stigne)....taka da neznam koj ti nudi nesto sto realno go nema.
A za tvoite potrebi meguperiod dogrevanje na nebas dobro izolirani 50m2 dovolen ti e i Amber 3,5ka so dvoen kompresor, ja gream so takva Amber3,5 80m2 kako vo preoden period taka i cela zima samo e stan ne e kukja, ali klimava e mrcina 7Kw vadi na -8°C taka da dovolna ti e a kosta samo 49.990.
Ako veke mora da bide 5,5ka pocekaj malce, za brzo ke ima i nesto podobro i pojako od Hansol18...Kralot doagja :cuc:

Стрелчо не се НЕ БАШ ДОБРО ИЗОЛИРАНИ туку објектот појма нема од изолација и плус не е малтарен однадвор. Има да фучи зимно време, не заебавај со 3.5ка дека ќе стопли па макар и за догревање на надворешна +5с. Догревање кога се вели јас мислам дека е од 0 па нагоре. Поарно нека купи две 3.5ки обични зошто да дава пари за инвертери

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom