- Член од
- 8 септември 2017
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 4
Размислувам да ставам парно на дрва на спратот, Дали нелој знае отприлика колку би ме чинела инсталација на парно за 150 квадрати.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И 12-18000ден сметка за струја! Или пригодно забораваш тоа да го споменеш?Инсталација за 150квадрати околу 2500евра за една голема клима 5.5 и еден мултисплит со 3-4 07/09ки инвертери.
Размислувам да ставам парно на дрва на спратот, Дали нелој знае отприлика колку би ме чинела инсталација на парно за 150 квадрати.
За котел на струја тие се сметките.И 12-18000ден сметка за струја! Или пригодно забораваш тоа да го споменеш?
Имам клима даикин 5.5 и загревам дневна од 60 квадрсти а сметка за струја ми е 13000 илјади, плснирам парно на дрва барем цел спратт ке ми е тополИнсталација за 150квадрати околу 2500евра за една голема клима 5.5 и еден мултисплит со 3-4 07/09ки инвертери.
За котел на струја тие се сметките.
Имам клима даикин 5.5 и загревам дневна од 60 квадрсти а сметка за струја ми е 13000 илјади, плснирам парно на дрва барем цел спратт ке ми е топол
Ako imas smetka 13000 den i si so klima togas so parno i za cel sprat 150 m2 t.e 2 i pol pati poveke od povrsinata sto ja grees so klima 60m2 togas smetkata ke ti bide nad 20000 25000 vo ladnoto mozebi i poveke.Podobro parite za parno i za idni visoki smetki za struja investiraj gi vo izolacija.Имам клима даикин 5.5 и загревам дневна од 60 квадрсти а сметка за струја ми е 13000 илјади, плснирам парно на дрва барем цел спратт ке ми е топол
@PticaSelicaИмам Даикин клима 5.5 и загревам простор од 55 квадрати (дневна соба и на минус 15 постигаше температура до 28 - 29степени. Во декњмври ни го сменија саатот за струја и почна да ни стига сметка по 13 000 а претходно плакавме по 3 илјади најмногу. Се мислам дали њ можно климата да ни троше 10 000 денари или е пеоблем нешто со саатот.
Како што го читав твојот пост имате проблем со новиот сат треба евн да го среди таа раб .. за парно на дрва/камин другарми има негде 120/30 м2 топли со се како што ми кажуваше трошеле над 10 кубици цела сезонаИмам клима даикин 5.5 и загревам дневна од 60 квадрсти а сметка за струја ми е 13000 илјади, плснирам парно на дрва барем цел спратт ке ми е топол
Отприлика 3000€,зависи какви радијатори,каков котел,цевки и сл.Размислувам да ставам парно на дрва на спратот, Дали нелој знае отприлика колку би ме чинела инсталација на парно за 150 квадрати.
Треба сега да се зачудам? Зошто со клима плаќаат 200€ а не се стоплени?
A koj ke gi stopli ako na 29C im e ladno ? Pisi odma 20m3 i instalacija mesto 3000 4000evra, mnogu radijatori ke ti trebaat za tamu.Отприлика 3000€,зависи какви радијатори,каков котел,цевки и сл.
На потрошувачка 15 кубика заокружи(+- 500€)[DOUBLEPOST=1552595409][/DOUBLEPOST]
Треба сега да се зачудам? Зошто со клима плаќаат 200€ а не се стоплени?
Значи и продавачи на дрва имаме сега на форумов?A koj ke gi stopli ako na 29C im e ladno ? Pisi odma 20m3 i instalacija mesto 3000 4000evra, mnogu radijatori ke ti trebaat za tamu.
Baska neznaeme ni za koj grad e ova i sto objekt e vo prasanje, a ti odma i presmeta (koga sme veke kaj profitot).
Ja ti se obrativ za na ona Tousche a za drvata neznam kolku si vicen!Значи и продавачи на дрва имаме сега на форумов?Браво,убаво е да се има разноликост.Ај можеби и некој секач ќе се најде,стотче од кубик.
Упс се издадов![]()