Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Druze abe 1kw za 20 m2 e mnogu jas jes da imam izolacija gream 70 m2 samo so 1 klima dneven 40 m2 23 stepeni i spalni 20 stepeni 30 m2 i imam potrosuvacka 0.750 kw na hГледај сепак 20м2 не се многу. 4000 денари месечно се постојано да работи климата со 1kwh. Во најлош случај да работи климата со 3цоп ќе има 3кв топлина. Колку и да има топлински загуби не би требало да бидат поголеми од ова за да има 23-24 степени дома.[DOUBLEPOST=1546187502][/DOUBLEPOST]
Кој град и апликација е оваа?
Mislis ovaa gree ne e dovolna za mojot prostor, mozes da mi predlozis nekoja druga...
Епа не изгледа многу,ама земи 150w/m2 што е “средно голема” загуба х 20м2=3кв како што кажа.Кај него само полошо може да биде!Која клима до 30 илјади ќе му дава толку? И да не се повторувам,дефрости,варијации големи на температура,фан во глава...
Mnogu pomalku bi go kostalo mozi I sam da stavi stiropol ne e golema kvadratura I ne e nekoja filozofija, isto I so peozorite ne mora pvc mozi I starite da gi sanira samo da procita ete imase post kako treba. Jas bar taka bi naprael prvicno pa potoa klima. Se soglasuvam so @PticaSelica . No mozi I so edna dobra 3.5ka da postigni zs bi rabotela 24/7 I bi duvala non stop. Ete @petna imase golemi zagubi pa se prefrli na drva zasto mu trosela 1kw a to e 3000den.
Druze abe 1kw za 20 m2 e mnogu jas jes da imam izolacija gream 70 m2 samo so 1 klima dneven 40 m2 23 stepeni i spalni 20 stepeni 30 m2 i imam potrosuvacka 0.750 kw na h
Ајде малку математика и логика, на дечкото FH35VE, при надворешна температура -4, повлекува 1.6kw на усис 26 степени и дава температура на макс издув 58.3
Степена.
Море @vlavot хахаха, каква логика бараш кога споредуваш видео од 12 минути на кое надворешна температура
се гледа само 3-4 секунди(ако грешам поправиме), со видео од 40 минути и 4 часовници и надворешната ја
гледаш постојано,на термометар со часовник.
Јас такво видео ќе ти напраам среде август, и термометарот на усис ќе попука.хахаха
Притоа имај во предвид,кога споредуваш видеа,
дека не е исто кога климата испорачува 7-8 киловати 30 минути и 5 минути.
Не сакам да кажам дека се манипулирало на другото видео.Но сепак немој да ги рангираш подеднакво.
Кога се прави видео, а се сака да се игра фер плеј, треба да се внимава да се отсранат сите сомнежи
за манипулација.
Еве едно видевце за тебе за подобро да разбереш.
https://streamable.com/kj7ff
.Одлично кажано. Да се забележи. Поука и школо за сите, особено за сите кои размислуваат да се префрлат на греење со клима-инвертер.Факт е дека заради 1000 денари силикон и 1000 денари дихт траки многу домаќинства фрлаат 500-600 евра годишно плус на греење.
Факт.
Затоа и го трубам тоа цело време.
А кога се решава грејно прашање важно е да се димензионира добро. Ама едно е станот да има потреба од 4kw на -7, а друго е истиот стан да има потреба од 3kw затоа што е задихтуван како што треба со 2000 денари.
Тоа е разликата меѓу стан кој ќе е бања со клима која испорачува 3.2kw, на -7, и стан кој ќе е "ладно и клима е најглупо греење и лажат сите на клима не се грее" со истата клима која дава 3.2kw на -7, во истиот простор само без дихт траки и 10 туби акрилен силикон. Ете. Толку е. Целиот муабет е тоа.
И тоа задихтуваниот ќе има потивок издув, каде-каде поголем комфор, ќе има помала сметка, ќе има помалку дефрости, ќе има подобра распределба на топлината, подот ќе е загреан, ќе стигне топлината и до другите соби, нема да тресе на максимум надворешната, ќе може да се проветрува кога е чист воздухот повеќе, ќе нема да се прегрева воздухот на таванот и нема да ти жари фацата, а грбот и нозете мраз ладни.
Ете. Ист простор. Иста клима. Два исти стана. Едните благосиљаат инвертер кој им кажа да стават, презадоволни. Свеќа му палат секија недела и зејтин носат во црква за тој што ги измисли инвертерите. Ама со задихтуван стан со 2000 денари.
Другите ја псујат климата. Крв да пљука монтерот. Стално мрзне надворешната. Палат панелка од време на време. Климата работи на понизок цоп, они не се згреани, плус панелката троши, нозете мраз, ако дува надвор внатре како промаја да има, таванот 33ц, подот 16ц, ВЦто ладно, надворешната се корне од работа тресе, дефрости на 30 минути им прави. Сметката дупло, нервоза насекаде. "Како не се грееле на инвертер, еве не прелажаа комшииве", сигурно се мрзнат дома ама така зборат...
Ист стан, иста клима, иста зграда. 2000 денари разлика.
https://tehnomarket.com.mk/product/3445744/neo-pure-g12r32-inverter-12000btuAko si resil da zimas Gree lomo ovaa ti e 30 posto poeftina nego toa sto ti ja nudat e sega na ovaa pisuvalo ST a na drugata Gree i ima na lik malce porazlicna vnatresna inace po spefikacija e istata ist izduv r 32 freon nema wifi ovaa ja vodat kako 12 a relno e 9 ke vidis vo opisot deka e nameneta do 23 m2 Ne znam kakva ST klima imal drugar ti inace Setec klimi ne pravat eve konkretno ovaa ja proizveduva Gree http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=71499

Море @vlavot хахаха, каква логика бараш кога споредуваш видео од 12 минути на кое надворешна температура
се гледа само 3-4 секунди(ако грешам поправиме), со видео од 40 минути и 4 часовници и надворешната ја
гледаш постојано,на термометар со часовник.
Јас такво видео ќе ти напраам среде август, и термометарот на усис ќе попука.хахаха
Притоа имај во предвид,кога споредуваш видеа,
дека не е исто кога климата испорачува 7-8 киловати 30 минути и 5 минути.
Не сакам да кажам дека се манипулирало на другото видео.Но сепак немој да ги рангираш подеднакво.
Кога се прави видео, а се сака да се игра фер плеј, треба да се внимава да се отсранат сите сомнежи
за манипулација.
Еве едно видевце за тебе за подобро да разбереш.
https://streamable.com/kj7ff

Aaaaa, ti si nekoj epten od zasegnatite sto Gree e No.1https://tehnomarket.com.mk/product/3445744/neo-pure-g12r32-inverter-12000btu
Eve ja i ovde malku pojacana do 30 m2 i ima i feel ovaa izgleda e za severni kraevi nesto kako nordik taa prethodno sto ti ja predloziv izgleda e za potopli juzni kraevi kako pocnaa Gree klimive preimeneti da gi prodavaat po marketi i dukjani ides u Tinex daj leb i mleko i edno Gree od poeftinite![]()
Ке ти дрзеше вода муабетот наместо Ломо за кое си размислувал, да си земел нешто подобро и посилно, ама да земеш 2 АЕМИ 9ки послаби од Ломо само те прави демагог кој нема ниедна потркепа за погрешната одлука.Jas da sum prodavac na klimi ili bilo sto bi mi bilo ispod chest da go pravam toa sto vie shitkachive manipulanti go pravite po forumive nasi i balkanski mene ne mi smeta nieden brend pa ni Gree duri sakav da zemam dve Gree lomo mesto Vivaxive ama dobro e sto pocnav da go chitam ovoj forum i da te chitam tebe i tvoive drugarcinja kako manipuliras i plukas po sve zivo i divo i ne dozvoluvate da ima realna diskusija i go ismevate sekoj koj ke spodeli realno iskustvo i se pofali za rabotata na svoite klimi deka toa e nevozmozno da e vistina posto nieden drug brend necini i imaat mani osven vasiot gree[DOUBLEPOST=1546189858][/DOUBLEPOST]
Kvantitet ne znaci i kvalitet kaj e najprodavano vo Indija Pakistan Banglades Brazil Afrika itn
Moze nekoj tutorial kade odi priklucot i od kade treba da se iskluci?Mozes slobodno da go isklucis.
Noja greska, sum ja pisal vrednosta od LN25Mitsu LN e 6.3kw max kapacitet.
Lomovo pojaka od FHvo izleze.Ке ти дрзеше вода муабетот наместо Ломо за кое си размислувал, да си земел нешто подобро и посилно, ама да земеш 2 АЕМИ 9ки послаби од Ломо само те прави демагог кој нема ниедна потркепа за погрешната одлука.
Што си читал ти на темава незнам ама да дадеш пари за АЕМИ со 2,2KW Pdesignh @-10 и за тие бара бекап греалка, за разлика од Ломото со 3,2Kw PdesignH или цел 1Kw појако без бекап @-10C е стварно нелогично и глупо решение.