Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Javi se u Servis ke ti kazat.....uste se nemas javeno, posto znam, a i ke mi kazea ....e da imas nemas ni G od Gree a ne pa Hansol.....vakvi fejk izmisleni likovi ko tebe jadam za uzinka i gi frlam u kanta.Колку пати треба GREE да направи дефрост на ова ладно време и да олади све што ќе загрее. 10 пати??
Sea forumov ke ti pomogne i odma ke zgree kaj vas doma....alo, ja sum u Gree.....vakov kako tebe nema prihjaveno problem so klimata ne pa so taa, gjabe verglas.Таман малку се загрее собата и се гаси GREE и падне температурата за 4 степени. Се гаси само кога се ниски температирите како сега, околу нулата....
[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.Javi se u Servis ke ti kazat.....uste se nemas javeno, posto znam, a i ke mi kazea ....e da imas nemas ni G od Gree a ne pa Hansol.....vakvi fejk izmisleni likovi ko tebe jadam za uzinka i gi frlam u kanta.
Uste ste izmrznati doma ili da dojdeme da vi izmerime 25c ?
I sto so slikive? Zadadena 26C i STO?[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.
.Исклучи тоа автоматските движења на перките (горе долу и лево десно) пуштени ти се се гледа по далечиското...перките најдолу шо може,не да се движат...Стави ауто...далечинското да гледа во климата, стави 23 24 кај шо ќе ти стои далечинското со ifeel...[DOUBLEPOST=1543530625][/DOUBLEPOST]Дали е до мене нешто или до климата е па ќе вртам у сервис. Добро грееше деновиве ама температуриве беа +5.
Значи не се разбирам многу во овој тип на греење, како што и напишав брзо го купив инвертерот.I sto so slikive? Zadadena 26C i STO?
Temperaturite vnatre vo sobata izmereni kade ti se ?
Izduv nie merime so Refco svicarski instrumenti u decimala tocni... a za sporedba nema nisto vo Celziusi izmereno da Ti bi se pozalil.
Ne gledam deka primer vo sobata ti e 18C so zadadena 26.....ili sum glup dotolku pa negledam
26Zadadena so Ifeel vnatre ti e 26 ?
Ако за 5-10мин температурата ти паѓа за 4ц...Ти имаш големи топлински загуби..Тогаш можи и до просторот да е, не ќе да е климата крива..Значи не се разбирам многу во овој тип на греење, како што и напишав брзо го купив инвертерот.
Проблемот е следен: Си грее се супер некое време и дојде до 23-24 C и од одеднаш се гаси и така некои 5-10 минути не работи. Температурата падне на 19-20C и после пак почнува да грее и у круг. Пред 2-3 дена немаше ваков проблем кога температурата беше повисока надвор. Али чим и околу нулата прави вака.
Значи не се разбирам многу во овој тип на греење, како што и напишав брзо го купив инвертерот.
Проблемот е следен: Си грее се супер некое време и дојде до 23-24 C и од одеднаш се гаси и така некои 5-10 минути не работи. Температурата падне на 19-20C и после пак почнува да грее и у круг. Пред 2-3 дена немаше ваков проблем кога температурата беше повисока надвор. Али чим и околу нулата прави вака.
Aha....ti kao NE SE RAZBIRAS....ama se razbiras da tracaris po forumi so navodno problemot tvoj....ja ubavo ke te zamolam vo slednite 24casa da prijavis vakov problem ili do servis ili do mene.Значи не се разбирам многу во овој тип на греење, како што и напишав брзо го купив инвертерот.
Gree Hansol i Amber nepoznava termin defrost na smesni +5C.....toa tvojata Haier moze da pravi defrosti na ova vreme NAUCNIKUшто се случува сега.. дефростите се појава кај сите клими, не само на Грее, особено кај 3.5кв моделите.
)......ti snimi ja "tvojata" sto ja namontira vaka na ovie uslovi da nepravi nieden deforst i ja ke je kupam taa tvojata 
Gree Hansol i Amber nepoznava termin defrost na smesni +5C.....toa tvojata Haier moze da pravi defrosti na ova vreme NAUCNIKU
Ne go mesaj Svevisniot.господе боже кој очај од човек си не ми се верува, ниту пишав дека Грее прават дефрости, ниту надвор моментално е 5 степени (-1) е сега, ниту имам Хаиер 3.5, имам 5.5 и до сега има 0 (нула) дефрости направено, ниту се држиш на тоа што те замолив порано да ме игнорираш и да не ми се обраќаш, не знам колку повеќе треба
750W vlece..ako dobro razbrav....vo 35m2......Temp na izduv i COP zadovoluva ili nemeris toa so EVN se cenkas?Еве како треба да работи нормална клима