Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај мене потрошувачката деновите, кои ти ги споменуваш, изнесува во распон од 280-430 W по час. Греам 24/7 со Fujitsu ASYG 12 LUCA 3,5 KW површина од 25-26 м2 ( каде е поставена климата ) и отворена врата кон ходник со површина од околу 7 м2 и кујна со површина од околу 6 м2 или вкупно околу 38-39 м2. Грееењето е поставено на 22 С и Fan-AUTO. Сега за сега поставената температура во тие 25-26 м2 се постигнува со осилација од +/-0,5 С, а во останатиот простор ( 7 м2 и 6 м2) температурата е 2-3 степени пониска. Се на се задоволен сум со уредот со кој еве ја почнавме 5-тата сезона.
Да појаснам се работи за стан кој се наоѓа на приземје, без енергетски ефикасна фасада, изложен кон југ-југоисток со два надворешни ѕида, како и еден ѕид ( поголем ) кон ходник од зградата и еден ѕид ( помал ) изложен кон друг стан кој е пренаменет во деловен простор и кој може да се каже дека не се грее ( поточно делумно се грее). Како што кажав ФАН-от е поставен на АУТО, така што, од она што можам да забележам, уредот модулира во најголемиот дел во втора брзина или како нешто измеѓу втора и прва брзина.
П-дизајн е п-дизајн, тоа е максимумот што некоја клима може да го даде при максимално форсирање. Тоа може да се види на TOL вредностите (2.1 кв за 12-ката и 3.9 кв за 18-ката)
Тоа што Еуровент не кажува е на која фрекфенција работел (бил исфорсиран) компресорот за да се постигнат тие резултати.
Производителот, во случајот Haier си дозволил таков ексцес за да извади подобри резултати на Еуровент, по цена на "оверклокуван" компресор. Haier не е ни прв ни последен што го направил тоа. Fujitsu е шампион за такви форсирања на компресорите во своите клими, се со цел да се извадат подобри резултати на тестови.
Прегледај го приврзокот 199919
Тие фирми одат свесно со тој тип на овердрајв знаејќи дека нивните клими во пракса никогаш нема да работат на таков екстремен максимум во пракса, напротив, 90% од времето ќе работат со пола снага или помалку.
@mdeni
Навистина веруваш дека 13 цм3 Mitsubishi застарено компресорче со смешно тенок двореден изменувач, 1.2 кг фреон во надворешна од 33.5 кг. може да направи чуда?
Think again.
Секоја чест на брут форс снагата (по цена на овердрајв на компресорот) за навистина добра цена. Но ти би ја мењал твојата феноменална FH35VE за ова парче железо? Особено што ти покриваш квадратура што плаче за 24-ка, а не па за 18-ка.
Сезонска потрошувачка од "само" 1679 kWh/y?!? Та моиве два Хансола трошат помалку од тоа (2 x 769 kWh/y).
Батали два Хансола, за скоро иста цена имаме еден Хансол што е многу блиску до "ѕверот" Тундра 18 во скоро сите параметри, но Хансол како 3.5-ка има повеќе фреон (1.3 кг), Sanyo Twin-Rotary 11 cm3 компресор, SCOP 4.7 / SEER 8.0, надворешната тежи 43 кг (10 кила повеќе, а за право чудо нема камења или цигли внатре).
Знаеш во што е тајната?
Прегледај го приврзокот 199920
Sanyo Twin-Rotary 11 cm3 компресорот испорачува 3210W при 56 Hz. Ќе се сложиш дека е голема разликата од 56 до 390 херци (не дека ја форсираат до толку). И за што? За 20% повеќе снага на -15Ц, ако воопшто постои таа разлика. Тундрата нема ни банален греач на тацна и ќе се зациментира во мраз на сериозни минуси, нема ни да успее да се "докаже" колку вреди... Во меѓувреме Хансолот го имаат убиено од тестирање на -32Ц во Шведска, Финска и тн.
Да не забораваме дека Тундрите знаат да брмчат како трактори после една или две сезони. Ама тоа го нема на Еуровент, нели?
Македонска работа, сиромавиот секогаш два пати плаќа. Квалитетни и ефикасни 5kW за 35000 ден ... аха, тепаат кој нејќе.
Допуна:
Можеби премногу забегуваме со "техникалии" и финеси, а забораваме на најважното - скоро секоја клима е подобра од ќумбе ложено со дрва, сунѓери, пластика, чорапи и што уште не!
Провери го овој модел на Vivax 12CH35AEYI R32 ,види спецификации и после пиши коментариUste eden sovet za site idni korisnici:
1. VIVAX klima ured nikako, se raboti za najniska klasa na ured koj e praven nekade za najniska cena. t.e. kvalitet.
2. Kupuvajte klima ured od proizvoditel na klima uredi. GREE/MIDEA/HAIER/TOSHIBA/MITSU/DAIKIN...
3. Ne kupuvajte klima uredi od takanareceni brendovi t.e. nalepnici, VIVAX i kompanija
4. Barajte sto pogolema garancija za klima uredot
5. Procitajte ja garancijata poleka i ubavo
Za koe trziste e?[DOUBLEPOST=1542916096][/DOUBLEPOST]Majstore,vidiš li za koje je tržište ovaj Mitubishi kompresor. Pogledaj malo bolje sliku.
Voleo bih da vidim kako bi radio kod nas na 220V
Kojih bre 390hz? Pa nije to za Enterprise(Star Trek)
Nemase uste edno fucicu?Кај мене потрошувачката деновите, кои ти ги споменуваш, изнесува во распон од 280-430 W по час. Греам 24/7 со Fujitsu ASYG 12 LUCA 3,5 KW површина од 25-26 м2 ( каде е поставена климата ) и отворена врата кон ходник со површина од околу 7 м2 и кујна со површина од околу 6 м2 или вкупно околу 38-39 м2. Грееењето е поставено на 22 С и Fan-AUTO. Сега за сега поставената температура во тие 25-26 м2 се постигнува со осилација од +/-0,5 С, а во останатиот простор ( 7 м2 и 6 м2) температурата е 2-3 степени пониска. Се на се задоволен сум со уредот со кој еве ја почнавме 5-тата сезона.
Да појаснам се работи за стан кој се наоѓа на приземје, без енергетски ефикасна фасада, изложен кон југ-југоисток со два надворешни ѕида, како и еден ѕид ( поголем ) кон ходник од зградата и еден ѕид ( помал ) изложен кон друг стан кој е пренаменет во деловен простор и кој може да се каже дека не се грее ( поточно делумно се грее). Како што кажав ФАН-от е поставен на АУТО, така што, од она што можам да забележам, уредот модулира во најголемиот дел во втора брзина или како нешто измеѓу втора и прва брзина.
Dali imas izolacija?Добра клима за зимово до кај ~30k?
Dali imas izolacija?
Dali e stan ili kuka ?
Koja kvadratura sakas da grees so inverter klima ?
Да,имам asyg o7 LMCA, како што стои во потписот. Овој уред е поставен во друга соба која се користи како спална и е со површина од околу 13-14 м2. Оваа клима се пушта повремено.Za koe trziste e?[DOUBLEPOST=1542916096][/DOUBLEPOST]
Nemase uste edno fucicu?
Za 26m2 Jas bi ti ja preporacal ovaa klima sega e na popust odlicen modelКнауф
Куќа,еден спрат
Околу ~26м квадратни
Ако ти е само за ова зимо, најефтина земи сиДобра клима за зимово до кај ~30k?
Ако ти е само за ова зимо, најефтина земи си