Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот ако не се лажам имаше дефектна клима која сега е заменета, и затоа сака да се осигура дека сега е се во ред.

Ај не можете секој ден да мерите и овде да постирате.
Јас не гледам и најважно ми е дома да е постигната температурата на која ни е најудобно. Колку ќе платам сеедно ми е и не штедам и не затворам врати.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Како можеш да живееш без да знаеш колку ти модулира климата, колку дефрости прави во денот и колку троши.
Не можам да те разберам, па која е твојата сврха на животот?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Како можеш да живееш без да знаеш колку ти модулира климата, колку дефрости прави во денот и колку троши.

valjda u navodnici planirase da go stavish tekstov...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не ај ќе гледам секој саат што прават климите и на колку има дефрости. Важно температурата е таа што ни одговара, а и сметките. [emoji41]

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Nova klima treba odredeno vreme da se kontrolira za da se isprobaat nekoi setiranja ili odnesuvanja bidejki moze nekogas da se odnesuva nelogicno ili defektno. Posle nekoj period nema potreba od nekoi sledenja (osven potrosuvacka so wattmetar - mesecno).

Redovno cistenje na 14 dena i uzivanje vo blagodetite od eftinoto greenje.

Drugarov ako ne sledel kako shto sledi, nemal da zaprimeti deka orethodniot Hansol mu bil defekten. Taka da dobro e da si znaes kako rabotat klimitr za da mozis da zaprimetis ako neshto ne e vo red.

A jas i nekoi drugi tuka preteruvame malku so premnogu merenja i zamaranja, duri i zena mi mi se luti mi vika deka sum bolen :)

Апсолутно мора да се следи од време на време.

Може да има дефект некој, а може и да е прљава единицата и да и треба чистење.

Луѓе здраво, да ве прашам дали е нормално да ми прави defrost климава на овие температури? Се работи за Vivax aeri моделот.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Нормално е, не се секирај. Когавлажноста на воздухот е голема ( врне дожд, паѓа снег ), а температурата на воздухот е околу -2, -3 до +2 или 3 степени голема е веројатноста уредот да прави дефрост. И моите уреди правеа дефрост- врнеше снег.

Стави аутоматски фен или најјак фен и стави 26ц.

Пред 2 години ја купив климава ама не можам да кажам дека сум целосно задоволен.Греам 33 квадрати и температурава не можи да качи повеќе од 20 степени а наместена е 25.Оваа сега не можи да качи ами пак во зима?Нервозата да биде уште поголема сега се вратив од кај другар ми,тој има обична VIVAX не е инвертер и потопла е собата ,и на издув има потопол воздух.Да ве прашам дали до толку климава е ѓубре или пак овие овластениве за сервис од Нептун во Прилеп се тапа па ја немаат убаво монтирано!?[DOUBLEPOST=1542643531][/DOUBLEPOST]http://kondicionieriai.net/lg/lg-ar...l-slim-lg-3-5-4-0-kw-kondicionierius-134.html оваа е

Којзнае што е. Може да е тиња намонтирана. Може и да е прљав изменувачот.
Пред 2 години ја купив климава ама не можам да кажам дека сум целосно задоволен.Греам 33 квадрати и температурава не можи да качи повеќе од 20 степени а наместена е 25.Оваа сега не можи да качи ами пак во зима?Нервозата да биде уште поголема сега се вратив од кај другар ми,тој има обична VIVAX не е инвертер и потопла е собата ,и на издув има потопол воздух.Да ве прашам дали до толку климава е ѓубре или пак овие овластениве за сервис од Нептун во Прилеп се тапа па ја немаат убаво монтирано!?[DOUBLEPOST=1542643531][/DOUBLEPOST]http://kondicionieriai.net/lg/lg-ar...l-slim-lg-3-5-4-0-kw-kondicionierius-134.html оваа е

Najdobro ti e dokolku e seuste pod garancija da si se obratish kaj niv ili pak kaj nekij dobar servis kojsto se razbira od klimi. Inaku vakva klima na ovie temperaturi sramota e da ne gree plus to se raboti za LG. Izgleda na kraj ke ispadni deka kineskive se podobri duri I od tolku falenive brendovi ☺.

Во време на висока влажност надвор и плус снег да паѓа нсдвор, или има магла пак..А претходно не сте го грееле просторот и внатре е 14ц и пониско, а задавате температура 30ц... И сакате веднаш да Ви се загрее дуќан од 40квадрати @Ljupco94, што мислите за колку време климата ќе ја постигне температурата од 30ц, имјаки предвид на кој начин работи истата и кои се условите надвор ?! Исто важи и за @Knoppix...Зошто не читате сто пати е трубено да се одржува температурата да не се гасни климата,да не се става во простор-просторија која е предимензионирана и има поголеми топлотни загуби од климата што ги испорачува?! Се грееме дома кога ќе залади и температурата падни под 20ц па местиме 22 23 24 на климата...Чекате ли Вие ако седите дома да падни под 14ц па да пуштие 30ц...И со 30ц побрзо ли ќе ве загрее?? Седи ли некој дома на 30ц или се ладите во лето?
И сега одма експертски (@mdeni не мислам на тебе)мислења стави 26 стави 3брзина на Фан или незнам помалку па на Макс Фан...
Или критики од типот кај си зел Вивакс не чини, или пак Грее тезгере...Абе и Мица ФХ во "штала" да ставите исто ќе се понаша на вакви услови ниска амбиентална и Висока влажнос и темп над окулу 0...
За брзо топлење ви треба Тајфун од незнам колку киловати сигурно нема да има дефрост...
Не слушајте мислења од некого кого не го познавате а тој не се разбира во тоа што Ви го одговара,но му е битно "Како прле пред магаре"веднаш да истрча и да даде мислење т.е. одговор на темата..Некои личности-профили па и единствена занимација му е оваа тема и форум, ќе купат клима и мислат дека ја откриле Америка...Па сега се надеваат и на месечинта да се качат или да откријат живот на Марс...
Се разбира постои и можност да климата дефет да фали фреон, но најчестите грешки и неоознавања се поради самите корисници и погоре наведените услови..
Поз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom