па мислам дека кратки беа 5 мин, како што прочитав тука и на други места веројатно нормално е на толку голема влажност.
Sent from my iPhone using Tapatalk
едит: само што влезе пак...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па мислам дека кратки беа 5 мин, како што прочитав тука и на други места веројатно нормално е на толку голема влажност.
2008 koga tatko mi go praveshe vtoriot sprat imashe nedorazbiranje so fasaderot. Na covekot mu beshe plateno (na golema greshka od tatko mi) 100% unapred i covekot normalno ne si ja zavrshi celosno rabotata. Prixhinata zashto mu plati 100% unapred beshe i deka del od ekipata na fasaderot beshe i nashiot prv komshija pa ajde denek doverba, komshija, mu trebale pari pa da se pomogne. Eve zoshto jas imam golemi toplotni zagubi. Vaka izgledaat site moi prozori na mojot sprat od nadvoreshna strana i ne e cudo shto mi bega toplina. Nekoj poiskusen tuka , shto se razbira da mi kaze dali mozam kako privremeno resheni da stavam po okvirite odnadvor vo dupkive purpena pa zdravje ako stavam izolacija naredna godina majstorite togas profesionalno da si go zavrshat ova? Ili mozam da zaebam rabota so ova?
Прегледај го приврзокот 199749
Duva brat. So rakata pominuvav na site prozori, na nekoi mesta se cuvstvuva duvanjeto, a ne e do dihtuvanjeto bidejki toa go srediv. Utre ke go viknam eden majstor da zirne, pa shto mozeme sega da napravime so pur pena ili silikon, shto ne ke mozeme, zdravje na prolet.А од страна процепот?
Зимава незнам дали можеш. Ама здравје летоска барем. Значи СИТЕ овие процепи мора да ги пополниш со силикон од надвор.
Ова од страна од доле од горе од секаде. Тоа е страшно несоодветно да има толку процепи. Незнам со што се полнети веројатно со пур пена.
Значи мора да се задихтуваат од надвор со силикон. Сите до еден. Вака не треба да стои.
Не ти е ладно со раката кога ќе ставиш покрај прозорот и ѕидот на ивицата?
Со свеќа или упаљач помини со оганчето околу кај што мислиш дека може да дува. И ако е мирно оганчето значи е во ред. Ако заигра оганчето значи фури од таму.
Значи пвц треба или да легнат па со фасадата да се прекријат. Или ако се ставаат отпосле да се поминат СИТЕ процепи со силикон од надвор.
Eve sto kazuva drug korisnik na AERI, verovatno zasto si vo dukjan i si zafaten so musterii neprimetuvas na kolku vreme pravi defrost i dali duva pritoa.бидејќи се работи за дуќан, не би можел да кажам на колку време прави, денес 2 пати направи на зададена температура од 26 степени(ја покачив на 27 не прави ниту еднаш од прееска). Што се однесува на тоа дали дува, не дува воопшто во defrost

Ti si prodavac na tezgarinja Gree neznam zosto tolku se interesiras za Vivax da ne te sutnale od Gree pa da ne sakas da se upikas u VivaxEve sto kazuva drug korisnik na AERI, verovatno zasto si vo dukjan i si zafaten so musterii neprimetuvas na kolku vreme pravi defrost i dali duva pritoa.
Mene mi e dovolen podatokot deka zadadena ti e 26C sega na +3C nadvor, na poladno i primer -7 ke treba da zadades +35, samo problem e sto max do 30C ide na greenje
Kolku m2 e dukjanot ?
Прегледај го приврзокот 199754
Прегледај го приврзокот 199753
MALI ti da si kazuvas za tezgerinjata GreeZapamti ti mali so ne si ni videl kako raboti a na site im gi predlagas, duva ladno od prva raka kazano.
Прегледај го приврзокот 199755
Eve sto kazuva drug korisnik na AERI, verovatno zasto si vo dukjan i si zafaten so musterii neprimetuvas na kolku vreme pravi defrost i dali duva pritoa.
Mene mi e dovolen podatokot deka zadadena ti e 26C sega na +3C nadvor, na poladno i primer -7 ke treba da zadades +35, samo problem e sto max do 30C ide na greenje
Kolku m2 e dukjanot ?
Прегледај го приврзокот 199754
Прегледај го приврзокот 199753

stavija na temperatura 25 stepeni i fan auto ili fan 2 po potrebaпрв пат користам клима за греење, колку треба да е зададена темп?, инаку дуќанот е не повеќе од 40м2
stavija na temperatura 25 stepeni i fan auto ili fan 2 po potreba
koj aeri model go imas 3.5kw (12.BTU) ili 5.5kw(18.BTU)
Koristija na 25 stepeni i fan 2 ili 3 po potreba3.5kw
Nema da pretni taa ednorednata 12ka Vivaks AEZI AERI vo sto e toa normalno.Koristija na 25 stepeni i fan 2 ili 3 po potreba
Inaku dali uspeva da go stopli prostorot dali si zadovolen od toplinata toa so defrost e normalno koga nadvor e vlaznost na vozduhot poveke od 90%.