Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Пика Пика Пикачу

Без снорлакс не идеме никаде,ајде кој го чува црвениот албум со сликички поќемон,јадеш краосан,ем благо,ем собираш its fun for everbody,башка Рајан е пикачу така да би требало да биде интересно
a42f1e83fdb6809384f2461670a1d81e227df05c.png

Ovaa Midea inverter klima e solidna po spefifikacii
Прегледај го приврзокот 199447
za razlika od drugite konkurentni modeli ovaa klima se razlikuva vo toa sto dobro zagreva i pri nadvoresni temperaturi od -25 stepeni
поради “Хотел мени опција“ веројатно сметаш дека е солидна...!? ;)
Просечен клима уред, кој повеќе е деветка, отколку 12ка... по тежината на надворешната, по максималната моќ при грееше 4,2kW, по PdesignH (мид зона 2,2кW), цели 500 грама фреон... што е тука добро!?
пробај со оваа http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=72202
Midea MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)

Последно уредено:
поради “Хотел мени опција“ веројатно сметаш дека е солидна...!? ;)
Просечен клима уред повеќе е деветка, отколку 12ка... по тежината на надворешната, по максималната моќ при грееше 4,2kW, по PdesignH (2,2кW), цели 500 грама фреон... што е тука добро!?
пробај со оваа http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=72202
Midea MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)
Ne zamerajte,uste ne se odviknal od drvata

Абе кај цте, ве нема, ве греат ли климите, модулираат ли Хансолите? или трошат по 900W :P
Модулираат, модулираат. :)
Еве го мојот во моментов (134.7W):
IMG_20181112_205913.jpg
Сум заборавил да префрлам на зимско сметање на времето. Цела вечер се вртка од 95 - 175W, со мали и ретки испади до (околу) 350W.
Си ја одржува зададената Т од 21Ц на аутофан, ништо посебно. Надворешна 6Ц според сондата од надворешната единица.

Hansol so 134W WOOOOOOOOW Pa ovo e bolje i od Suzumi, plus i realno ima vgraden Twin Kompresor a ne samo reklama ti prodavaat za Suzumi kao ima Twin a unutra corak Singlica za 50.000den :D

Последно уредено:
Модулираат, модулираат. :)
Еве го мојот во моментов (134.7W):
Прегледај го приврзокот 199448
Сум заборавил да префрлам на зимско сметање на времето. Цела вечер се вртка од 95 - 175W, со мали и ретки испади до (околу) 350W.
Си ја одржува зададената Т од 21Ц на аутофан, ништо посебно. Надворешна 6Ц според сондата од надворешната единица.

Хејј, прашав колку трошат за затоплување, не кога одмара компресорот а е вклучен грејачот... Не ми се верува колку пари имате за фрлање кога е исклучен компресорот да троши климата 150W. Башка тема за најекономично затоплување....

Hansol so 134W WOOOOOOOOW Pa ovo e bolje i od Suzumi, plus i realno ima vgraden Twin Kompresor a ne samo reklama ti prodavaat za Suzumi kao ima Twin a unutra corak Singlica za 50.000den :D
Zdravo stelco belco,ke mi oprostis me nemsae denovive malku frki levo desno tuku taa DEFEKTNA so kolku modulira ? Ja opravivte ? Sto bese problemot ?

A be monter da ti pojasnam.....ni Suzumi (bez grejacot) ne spusta tolku nisko potrosnja do 134W ne pa tvojata Hajerka...eve go minimalecot na Suzumi10.....245W na +4C nadvor i edvaj 20zadadena. I vidi ovaa ne e na kapilara kako tvojata pa ovaa i kao "nisko" modulira :)
Sea koj go gleda ova a go preplatil Suzumito moze samo depra da fati :D

Последно уредено:
A be monter da ti pojasnam.....ni Suzumi (bez grejacot) ne spusta tolku nisko potrosnja do 134W ne pa tvojata Hajerka...eve go minimalecot na Suzumi10.....245W na +4C nadvor i edvaj 20zadadena. I vidi ovaa ne e na kapilara kako tvojata pa "nisko" modulira :)
Sea koj go gleda ova a go preplatil Suzumito moze samo depra da fati :D
Se toa ok, eve vo pravo si gree be 1 no sto se desi so defetkot,kazi pricina,zs kries?

A be ne tuku mrci zasto i na mnogu poskapi klimi se zalat....im zuela Daisekai8 od 1500evra, pa to treba odma da mu se zameni !!! ...kaj e servisot? u Japan ? :D
Babamu da ispusti gasovi pojse ke go iritra...ama ne toa ne mu smeta, nego klimata mu zuela, i verovetno useto mu e na klimata zalepeno...na vakvi samo testera i drva, a sekogas ke gi ima vakvi....em shuto em bode se vika toa kaj nas.
Daisekai-problem.jpg

Ovoj se zali deka 2mm imal zjaj megju zaluzinite na FH Mitsubishi a trebalo da e neznam 0,2mikrona....samo Fuga go spasuva arno mu napisale :)
p.jpeg

IMG_20181019_092715.jpg

Attachments

• yDDN85Hg.jpeg
    yDDN85Hg.jpeg
    287,3 KB · Прегледи: 24
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Си реков ќе правиме муабет за затоплување ама повторно се излажав, некои ете имаат фетиш на ова ладно време климите на ладење да му бидат пуштени.

Али за останатите кои верувате во затоплување со клима без лажење, тундра 18 си крцка на ладново, да не осетиш дека доаѓа зима.

1200 денари се потрошени од 15 октомври. Беше доста топло но и доста време работеше он офф додека го научив најдобриот мод. Така трошеше повеќе отколку сега кога не гасни. Пуштено е да смета на 5.54 денари, во реалноста се за 100 - 200 денари помалку.

Доколку продолжи вака нема да платам повеќе од 12000 денари за цела сезона октомври - мај. Со постојана температура од 24 степени ќе ги надмине моите очекувања.

Attachments

• E02D9478-E03B-4AF9-8CA9-B07543ADA8AB.jpeg
    E02D9478-E03B-4AF9-8CA9-B07543ADA8AB.jpeg
    1,3 MB · Прегледи: 49
  • 6B922C92-7903-4D54-9BCE-B07F73E996E1.jpeg
    6B922C92-7903-4D54-9BCE-B07F73E996E1.jpeg
    1,3 MB · Прегледи: 44
So 25-26.000 greenje 35m2 moze da imas do -7C nadvorensa....na poladno ke palis panelki i ke dogrevas...zgolemi si go bugetot ako ne mislis da dogrevas.
Seuste ni u Japan nemaat izmisleno takva napravija (izuzev vo klimite.mk) da takozvana jeftina bugetna 3,5ka od 20k dava 3,5Kw na -10, da imase takva site ke ja imavme i nemase da frlame pari na poskapi modeli od 40k~60k za istite tie 35m2.
Toa moze da te lazat prodavaci prevaranti so specifikacii i mokjnosti na ladenje....ama se zbori ide ladna zima (posle ciganskovo leto) pa ke ima smeski ;)
Najdobra solucija vlozeno/dobieno ti e Hansol12 za 37k......sve pod toa e buda za mubrezi i ke dogrevas i tie 10k razlika i cena ke gi platis za struja vo panelkite.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom