Ova e izvadok od katalog nema servisno za ovaj model na LG.До толку ли ве боли бе што можат да се најдат други клими кои се со слични или подобри перформанси од Грее
Прегледај го приврзокот 198875
Еве конкретно за климата од @Klima ured па пак негирајте дека е со двојноротирачки компресор. Еуровент со 2.5kw на -10. За тие пари тоа е реалноста.
И друга работа што ја забележав, нека не ве лажат со pDesign налепници дека се за -10. Haier Tundra 12 pDesign има 2.8, на -7 измерена е на 2.4 а на -10 измерена е на 2.1. Некои клими можеби и имаат pDesign колку и на -10 но не сите. Конкретно доколку немате еуровент за проверка, со налепници можат да ви продаваат ветар во магла, а да не ви кажат со мали букви дека тој pDesign се постигнува со дополнително грејно тело.
Vo katalozite na LG.mozno e da ima greski.Na primer za mojot model na 4katalozi imase razlicni karakteristiki.
Lg ima najmal twin komptesor na r32 so zafatnina od 139cm3 i ako bese vgraden vo ovaa klima ke bese taa klasa A+++.
Zatoa mislam deka vo ovaj model 9ka i.12ka nema twin kompresor a i lesna e 25kg nadvoresna.Klime neka ja kupi i neka ja otvori dali e twin vaka bez servisno toa e toa .