- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
A sto se potresuvas od pisuvanje na nekoj trol koj sto site veke znaat deka ima zadni nameri, ne e tuka za da debatira realno tuku da prodava bofal klimi po sekoja cena, eden od nacinite e i da omalovazuva se drugo. Imas super klima, toa go kazuva cel svet, ne jas, se koristi nasekade, a ne samo vo ovoj siromav balkan ili azija, afrika kako doticnite koi se smetaat uopste za nekoja konkurencija.Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.
Konkretno za autofan da ti odgovoram.
Sekoja klima ili duri sekoj proizvoditel ima instalirano softver koj go regulira ponasanjeto na celiot proces, megu drugoto i na autofanot. Autofanot primarno e zamislen za koristenje pri odrzuvanje na temperaturata vo prostorijata koga e postignata temperaturata. E sega najprosto kazano nekoj vnimaval dali toa odrzuvanje ke odi so komfor, koj pretpostavuva rabota na fen so nizok obrtaj ili diskomfort so duvanje vo treta, peta brzina i vetar u sobata zaradi takvoto rabotenje. Kvalitetnite klimi se napraveni so rabota vo prviot slucaj.Da doobjasnam, ako klimata trosi primer 350w na odrzuvanje dokloku raboti na prva brzina ke dava topol vozduh so mal mlaz koj deluva prijatno, a ako duva so 3 brzina i ja oddava istatata toplina od izmenuvacot toa ke deluva mlako i ke deliva prilicno neprijatno dokolku si vo nejzina blizina, plus imas shum koj vo prviot slucal ne ne slusa, a vo vtoriot slucaj ke dominira vo sobata.
NO rabotenjeto na ponizok fen povlekuva nacelno povisoka potrosuvacka i tuka e problemot, posebno kaj nekvalitetot koj se obiduva slabiot COP ili SCOP koj go ima da go anulira so rabota vo povisok fan. PAK da doobjasnam, za potroseni 350w struja kvalitetna klima so COP 5 ke dava 1,75kw toplina i moze da raboti so mala brzina i da odrzuva tem. Nekvalitet so COP 3 za taa potrosena struja ke isporaca 1kw toplina i mora da ima autofan so 3, 4-ta brzina za da go postigne priblizno istiot efekt. Normalni ke raboti i podolgo za da ja isporaca potrebnata toplina ali toa sega i ne e bitno. Ako raboti vakva klima so mala brzina nema da moze da ja odrzi adekvatno zadadenata temperaturata ili ke mora da ja zgolemi drasticno potrosuvackata.Veruvam deka so ova nekoj nema da se slaga no vo praksa ova e situacijata.