Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Podno greenje i ladenje e finansijski totalno neisplatliva investicija. Cifra od preku EUR 100 za m2 e nenormalno skapa. Nemoze da izleze nikako ponisko ako e izvedeno kako sto treba. Za nasi uslovi golem luksuz.
Zaradi toa sistemite vozduh-vozduh se mnogu ekonomski poisplatlivi.
Toa e celata vistina, ne se raboti za nisto drugo.

тоа е океј, во право си за од економска гледна точка
ама неможе некој да вика дека нечини, ке кодензирало па воздухот со клима најубаво се мешал

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ми треба совет. Градам куќа која ке биде со два спрата 120м2. Планирам да ја греам дневната 40 квадрата со инветер 7кw и да изведам подно греење во тоалетите, ходникот и спални со помош на некоја средна печка за пелети. Дали според вас ова би било доволно да се загрее толкав објект со доста добра изолација од 10cm стиропор и другите работи ?

7kw клима е многу, ти треба добра 5.5kw клима, и уште четири помали квалитетни инвертери од 2.5-3.5kw за греење. Ништо повеќе.

Горење ствари во печки во 2019та година е многу нееколошки и скап начин на греење.

Ми треба совет. Градам куќа која ке биде со два спрата 120м2. Планирам да ја греам дневната 40 квадрата со инветер 7кw и да изведам подно греење во тоалетите, ходникот и спални со помош на некоја средна печка за пелети. Дали според вас ова би било доволно да се загрее толкав објект со доста добра изолација од 10cm стиропор и другите работи ?
Moja preporaka vo dnevnata ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=252
A vo drugite prostorii 2 ili 3 inverter klimi od 2.5kw
https://klimi.mk/product.php?id=292
So toa sto glavna za ladenje greenje ke bide taa klima vo dnevnata.

I koja klima e najdobra spored vas.
moze edna rank lista da se napravi.

Najdobro za parite
Daikin Optimiziran za greenje do -30
FTXTM-M
FTXTM-M-RXTM-N-500x500.jpg

Cena od samo 1900evra kaj nas za modelot 40.

Da te vidam da zemes UruruSarara zasto samo na taa pisuva Mada in Japan, ama kosta pari koi ti gi nemas 2200eura so popust.
A znam eden sto doma gi ima namesteno 4komada Ururu, ti imas sto?
LG malezija ili Fujitsu Kina ne se Japan a toa e toa sto stiga kaj nas i EU...geografija si slab.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Vazi...samo edno prasanje, jas rabotam vo fabrika sto proizveduva avto delovi skoro za site brendovi od cel svet vo slucajot ke gi zemam MERCEDES I FERRARI dali tie delovi sto se vgradeni vo tie vozila se GALICKI ???

ако се произведени во и од македонија со нашиот балкански менталитет, мрза и чуство за квалитет и одговорност,... и те како се галички!

A be ovoj vidovit za sekoe delce u klimata na koja prvo nepisuva Made in Japan tuku nesto treto znae sekoe delce od kaj stignalo. Stignalo od GMCC-Kina, Carrie-Foshan Kina....itd itd

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom