- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Znaci ovie modeli na ST ( Superior Technology ) klimi inverter se soZhuhai Landa Compressor Co., Ltd.
Founded: 1985
Parent organization: Gree Electric
gree - landa kompresori.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znaci ovie modeli na ST ( Superior Technology ) klimi inverter se soZhuhai Landa Compressor Co., Ltd.
Founded: 1985
Parent organization: Gree Electric

[DOUBLEPOST=1523747330][/DOUBLEPOST]Ako se "falat" drugite da si ja pofalam i ja mojata Amber...so ~190W potrosnja klimava ima COP =8 
Samo tvojata klima na ladenje ima COP (koeficient na greenje).Ako se "falat" drugite da si ja pofalam i ja mojata Amber...so ~190W potrosnja klimava ima COP =8![]()
Brat jas ja imam poslabata verzija aeri-18. Bas dobra klima barem mene me zgrea bas super zimava. Za parite e bombona. E sea ima dobri i losi strani mene na primer ne mi se dopaga koga postigne temperatura sto retko se slucuva nekli inverter se podiga perkata na izduvot a ventilatorot vo vnatresnata prodolzuva da vrti si minimalna snaga za da gi mesa vozduhot. Ne se oseka osven ako ne se kacis kaj nea na 10 smZdravo sakam da kupvam klima inverter vivax acp-18ch50aevi 5.5kw sakam da mi kaziete vase mislenje dali e dobra kako klima i kakov kompresor ima, ili nekoj drug redlog,sakav da kupvam haier ili gree ali po forumov kako sto citam vivaksot mn pojke go falat i zatoa sakam vase mislenje pozzz
)). A sa drugo si e ok mokna e za greenje pozdrav1. Со кој памет греете 23-25С степени во зима? Топлината е болест, посебно во затворена просторија со кондензација, мувли и искористен воздух цел ден од неколку семејни членови. Никакви филтри не ве спасуваат. Истото го правите со дрва, парно и било кое греење, се варите и усмрдувате, затоа сите сте болни. Се живее на 20С степени, а се спие на 18С, проверете истражувања. Се над тоа е нездраво и непотребно, човек се навикнува за неколку дена исто како на 25С и 20С.
2. Нели сакате да штедите? Секој степен над 20С во ниска амбиентна температура климата скапо го наплаќа и се губи целата смисла на истата. Не само цената на струјата туку и амортизацијата, животниот век на уредот се намалува драстично (инверторите не работат линеарно). На “Запад“ никој не грее до 25С+, штедат ненормално луѓето. Постои култура на штедење. Овде кукање за 200 евра плата, немање субвенции, а се фукаат котли и парна на пелети од 4000е, се горат скапи дрва и сите трошат како последен ден да им е. Истиот менталитет со климите. Ради 3-4 дена што ќе имало -15С во годината купувате предимензионирани и прескапи клими како да ќе умрете ако ви е дома 15-18С една недела во годината. Заради таа 1 недела неоптималната клима за просторот ќе ви троши повеќе останатите 51 недели.
Ладни и топли клими биле? Панасоник хитчарџ Ve12vz била ладна, панасоник основна од 35к денари била ладна. Грее ломо еко била топла, хансол била топла.
Волку некој да измеша што е основна клима на еден бренд и што е премиум клима на истиот тој бренд не сум видел.
И сето тоа сублимирано ќе го кажеш како "ладна била или топла била климата". Страшно. Поготово ако се земат хиперунвертери со SCOP 5.1, 5.9, 6.2 уруру сарара ќе излезе топла клима што многу троши според рекла-казала. Ама среќа има еуровент па може да видиме дека е ем топла ем страшно економична mind-blown.

Nesto si procital sto sum pisuval ama izgleda ne ti se veruva vo se sto si procital od mene.@gigovit
За споредбата на Toshiba RAS-13N3AV2-E1 (€894) со Panasonic CU-RE12QKE (€659), зошто се %25 различни во цената. Тошибата на греење е слаба 12-ка, а Панасоникот е јака 9-ка. Ако си имал помали топлотни загуби или поскромни навики на греење, сигурно ќе ти завршел работа подеднакво и Панасоникот. Исто е битна микроклимата кај надворешната единица, локацијата внатре во собата на внатрешната, распоредот во собата, изолацијата и т.н. Тешко се споредуваат климите без контролирани услови од обично користење, милион мали фактори чинат големи промени. Битно тебе повеќе ти се погодила Тошибата во секој аспект и таа е климата за тебе. Некому во различни услови и хирови можеби ќе му се погодел повеќе Панасоникот.
![]()

Официјално од Тошиба фали податокот и за на -15Ц.....незнам зашто