Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
:lut:[DOUBLEPOST=1522410526][/DOUBLEPOST]Темата е отворена, поделени казнени за оф топик и избришани мислења.
Очигледно, вашето размислување и однесување е на ниво на деца од градинка, додека не пораснете, нема да научите.

Јас ниту вас,ниту никого не навредив, така и вие однесувајте се достоинствено и пристојно.
Не знам од каде вакви квалификации за мене, ако нешто овде сум погрешила во правилата,тоа е од незнаење бидејќи,како што гледате сум сосема нов член.
Тоа не ви дава за право да навредувате!

Јас ниту вас,ниту никого не навредив, така и вие однесувајте се достоинствено и пристојно.
Не знам од каде вакви квалификации за мене, ако нешто овде сум погрешила во правилата,тоа е од незнаење бидејќи,како што гледате сум сосема нов член.
Тоа не ви дава за право да навредувате!

Неодговорноста не се однесуваше на тебе конкретно туку на сите членови во групава кои постојано ги прекршуваат правилата.
Совет, секогаш пред да пишеш во некоја тема а во истата не си активна со дискусија, прочитај го насловот и прочитај го воведниот пост.

како би се осеќала јас во твојата тема за бојлерот да си пишувам за тенис и крикет?

@Fikshe1989 stigna li glavnata mitsibusi te nema da dades update.
Mitsubishi....ne e mitsi-bushi
@lleeoo a sto e toa Split klima ?
Ti kao da cekas @Frikshe1989 da ti je otkrie amerika ko k mu stigne klimata.
Nit prv nit posleden sto ke se "poraduva" na Misi-bushi
Ete i EKG im napraviva na SF i FH na nekoi forumi ;)
FH na AutoFan...pali-gasi cel den :)
FH se zaletuva so potrosnja, diga do 300W...tuka drzi kratko i bam u dupka pagja potrosnja na nula-gasi.....pauzira par minuti (suv defrost 3min) i pak pali.....tipicen Split :)
EKG-FH.jpg

SF-EKG.jpg
SF isto tuka e negde so EKGto duri podobra od FH...nekoj si go barase EKGto pa si go dobi :)

Последно уредено:
FH se zaletuva so potrosnja, diga do 300W...tuka drzi kratko i bam u dupka pagja potrosnja na nula-gasi.....pauzira par minuti (suv defrost 3min) i pak pali.....tipicen Split :)
Прегледај го приврзокот 188270

Прегледај го приврзокот 188271
SF isto tuka e negde so EKGto duri podobra od FH...nekoj si go barase EKGto pa si go dobi :)
[DOUBLEPOST=1522448538][/DOUBLEPOST]Ignore
Прегледај го приврзокот 188270

Прегледај го приврзокот 188271

EKG2.jpg
Pali-Gasi-Pali-Gasi.....ovakva rabota na inverter lici na Kapilara...ili eftina SakeBuild-AlgoRitmija :D

Последно уредено:
Ne e ushte stignata brat. Naredna nedela najverojatno. Mi rekoa deka e mozno do krajot na ovaa nedela no eve ne stigna. Odma ke izvestam shtom dojde :)
Брат ми ја мерка за кај него во стан за наредната грејна сезона ама сака сега да ја купи за да ја има и за ладење летово што престои му се смачи од влечење дрва на 4 спрат без лифт :)))

Брат ми ја мерка за кај него во стан за наредната грејна сезона ама сака сега да ја купи за да ја има и за ладење летово што престои му се смачи од влечење дрва на 4 спрат без лифт :)))
Brat, jas i da ja dobijam naredna nedela ne ke mozam kvalitetno korisnicko iskustvo da ti dadam. @mdeni imat dve FH kolku sho pamtam, pa mozda toj mozit da ti kazit iskustvo kakvo e ladenjeto so FH-vo

Da da bas vcera gi citavme postovite na mdeni i mu se dopaga pa sea on si znai:)))pozdrav sekoe dobro
Перфектно си е ладењето. Јас годинава планирам нешто вака да ја сетирам за летнава сезона:
Рецимо:
06ч- 22ц
07ч- 27ц
14ч- 23ц
16ч- 26ц
Грубо. Плус минус степен два зависи како ќе се осеќа внатре.

И покрај удобноста што ја нуди исто многу битно е и економичноста. Сепак хиперинвертер со врвни SCOP и SEER. Си го прави своето да има ниска потрошња како што и треба. Згора на тоа неделен тајмер за ефтина струја и тоа е тоа што се бара. Тој фактор на потрошња да го оптимизира уште толку според тарифата.

Перфектно си е ладењето. Јас годинава планирам нешто вака да ја сетирам за летнава сезона:
Рецимо:
06ч- 22ц
07ч- 27ц
14ч- 23ц
16ч- 26ц
Грубо. Плус минус степен два зависи како ќе се осеќа внатре.

И покрај удобноста што ја нуди исто многу битно е и економичноста. Сепак хиперинвертер со врвни SCOP и SEER. Си го прави своето да има ниска потрошња како што и треба. Згора на тоа неделен тајмер за ефтина струја и тоа е тоа што се бара. Тој фактор на потрошња да го оптимизира уште толку според тарифата.
29 godini imam i nikogas vo zivot ne sme poseduvale klima, ni za ladenje ni za greenje. Site leta dosega vo zivotov moj sum gi pominal bez nikakov sistem za razladuvanje, taka da sum siguren deka ako dojde prilika da gi koristam klimive za ladenje ke mi izgledaat kako dar od Boga ako se zeme predvid ova prethodno shto go pishav.

A deka ke zastanam i ke meram tahikardii na klimive za vreme na ladenje ili greenje, toa sigurno ne, imam mnogu popametni raboti vo zivotov.

Ovie mesec i neshto so klimive mi e super, mi dojde mala smetka za struja, stoplen si bev iako klimata vo dnevnata sega e mnogu losho dimenzionirana. So dveve klimi pa, miren ke si sum celo vreme, edino da imaat k'smet dolgo da traat i da me posluzat dolgi godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom