D
Deleted member 95595
Гостин
Denes dojde doma drug majstor, detalno razgovaravme za se, me isprasha za izolacijata, za site parametri, strucen, shkolovan covek, sopstvena firma ima, ispafna feka se poznavaat so tatko mi, i posle se shto razgovaravme najseriozna opcija se stavi na masa multi-split sistem. Mi pokazuvase smetki od drugi lugje, zadovolni klienti shto mu slikale, doznav deka na tavanot tatko mi imal staveno 15 cm tervol, shto prethodno ne znaev deka go imam
mi spomna deka moram da stavam stiropor izolacija vo shto pokratok rok zoshto do 30% ke namalelo beganje na toplina. Mi rece deka zemeno predvid toa shto kukjata veke mi e gotova, nemam podno greenje toplotna pumpa od start ja isfrlame kako opcija, deka moite dolu ne sakale seushte da se priklucuvaat na parno, ne mi preporacuva parno na peleti da stavam radi gjubreto shto ke mi se sozdavalo na spratot, mi rece parno na peleti samo ako imam kotlara posebna. Taka stignavme do multi-split sistemot za koj imase toj samo pofalni zborovi, mi gi kaza site lugje kaj koi instaliral i mi rece da odam slobodno da gi proveram da mi kazele tie samite. Posle doznav deka eden moj blizok kolega vekje 3 godini bil na multi-split sistem i vecher ke odam so soprugava kaj nego na gosti da go vidam sistemot. Minatiot mesec platil 4400 denari smetka, so tri vnatreshni edinici ukluceni (iako sistenot mu bil za 5 vnatreshni edinici no bidejki nemal potreba, ne gi stavil site 5).