Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zs sekoj ponov produkt t.e poefikasen ili posofticiran e poskap od prethodnite modeli ,pazarna ekonomija ,vidi so telefonite ili cela elektronika kako e taka i za topl.pumpi
A voedno za sa ti se isplati najbitno e instal. za podno greenje .

m
Прегледај го приврзокот 184576

Пред само неколку часа. Се правиш дека не знаеш како да го најдеш еурвоентот за Тундра 12 :ROFLMAO:
Па потоа продолжуваш да лажеш дека оваа клима е со Б и немала Еуровент, а има. Еве ја по трет пат:

upload_2018-1-27_19-6-41-png.184562

.

Како што вика Свети Бан, почна да се губиш. Видеата беа направени и постирани.
Премногу алкохол за пранзиците?:rolleyes:

Да те потсетам пошто имаш амнезија, резултатите за COP беа ок, ама вие не бевте, грее клонот Но3 рече да си ги пикнам мерачите во газ:
Прегледај го приврзокот 184577

А ти не беше ништо подобар:
Прегледај го приврзокот 184578

Но1 продавачи на месецов :eek: :bravobe:[DOUBLEPOST=1517096323][/DOUBLEPOST]
Фискална имаш од ИБМ-от? :rolleyes: Кој беше застапник
Ха-ха-хаха ама што се обидуваш да докажеш... и кому!?
Јас намерно ја сликав надворешната на која се гледа кој модел е, други сликаат фактури, трети амбалажа.... и пак немала Еуропвент... ОК нема - нема!
се потепаа да докажат колку е непотребен Еуровентот (бидејки брендот за кој лобираат нема)... и сега сум се заебал што сме зеле клими без Еуровент... ха-хахах јако јако...!
upload_2018-1-26_17-39-34-png.184490

Само блок пријателе не вреди со такви да се расправаш! Јас го блокирав но пак ме чита, од другите профили, ама предност е што ти нема да го читаш!... Јас преку твојот пост дознав дека се бави со мене!? ха-хахах болештини!
Нема дискусија со вакви... мој предлог![DOUBLEPOST=1517136337][/DOUBLEPOST]
Fala omlet, bas me iznervira sto tokmu mene me citirase so mojata 12ka i uste i mi gi mrsese so B i E ama nemav nervi da mu objasnuvam i da mu go najdam postot... Fala uste ednas.
Patem i zmigo ima 09 ako se sekjavam dobro... Duri i nego i negovata klima gi spomnuva vo postot.
Koja blamaza...
12ка но не е битно! Токму тој е моделот Тундра од Еуровентот!

Последно уредено:
си земал клима која на -7 недава баш 3,5Кw туку 2,4Kw
Od kaj ti e informacijata deka na -7 dava 2.4kw?
Od eurovent?
Tocno toa mi e poentata celo vreme zosto e vazen eurovent!
Bidejki pred da ja kupis klimata, go citas sertifikatot za nea i znaes sto da ocekuvas prilicno tocno. Znaes deka na -7 nema da dava 3.5kw tuku 2.4
So gree klimite, bez eurovent, aber nemas na sto si dodeka ne ja montiras i togas najcesto ke bides veke prekasno pisman zatoasto prodavacite im se teski prevaranti.

Tie tundrata se top klimicki, jaka muda ako imaat demek malce poslabi performansi na golemi minusi. Ne ziveeme vo sibir.
Работата е што 18ката има многу добри перформанси, далеку од послаби. Поготово за цената и тоа потврдени со еуровент.

Aj vaka sea jas da prasam ama samo konstruktivni odgovori molam. Za kaj roditelite se mislam dali 18 aeri sto ja imam i sum zadovolen od nea skoro cel stan go gream ili tundrata 18 ka. ????. (srelec nema potreba da sa maci da pisuva od nego nema potreba sovet. Takov recnik um ne dava.

Zemi si uste edna AERI18....gledam ti se pogodila, posebno ventiliranjevo so laden vozduh
I ne tu me spombuvaj, umot za sebe cuvaj si go..gleam za prviot izbor te posluzil jako

Е вака како нов на форумов поздрав
Сега одма на прашање
Пред некој ден земав VIVAX AERI 18ka убаво се ок ама кога ке ја постигне зададената температура вентилаторот во внатрешната единица не се гаси туку продолжува да работи цело време како вентилатор а перката се затвара од пола повеќе. Дали е тоа Ок затоа што се осеќа како да ја лади просторијата

Последно уредено:
Zemi si uste edna AERI18....gledam ti se pogodila, posebno ventiliranjevo so laden vozduh
Ti kazav deka nema potreba sovet od tebe a za volja na vistinata moze ti da si zemes ako e za laden vozduh taa gree na vlavot sto duva mraz laden vozduh maka macu coekot. Izborot e izmegu aeri(jas kako so pizitivno korisnicko iskustvo od istata) ili tundrata zatoa sto ti me ubedi da ja zemam bas so maabetot prethodno za euroventot. Ama nikoko ne e vo igra gree e sea ti razmisli zosto. Pozdrav sekoe dobro

Ti kazav deka nema potreba sovet od tebe a za volja na vistinata moze ti da si zemes ako e za laden vozduh taa gree na vlavot sto duva mraz laden vozduh maka macu coekot. Izborot e izmegu aeri(jas kako so pizitivno korisnicko iskustvo od istata) ili tundrata zatoa sto ti me ubedi da ja zemam bas so maabetot prethodno za euroventot. Ama nikoko ne e vo igra gree e sea ti raznisku zosto. Pozdrav sekoe dobro
Lazgo eden, jas ja imam taa klima a ti ne...a napisa i Vlavot kolku vreme duva, a duva najmnogu do 2minuti i stanuva zbor za situacija na zapocnat defrost ciklus. Ja izduvuva preostanatata toplina pred defrostot.

Kaj tebe duva CELO vreme kako sto vikas na postignata....e toa e lepi Ladenje so laden vozduh, i toa trae doolgo vreme. Sam si go napisal deka e toa taka.

Последно уредено:
Aj vaka sea jas da prasam ama samo konstruktivni odgovori molam. Za kaj roditelite se mislam dali 18 aeri sto ja imam i sum zadovolen od nea skoro cel stan go gream ili tundrata 18 ka. ????. (srelec nema potreba da sa maci da pisuva od nego nema potreba sovet. Takov recnik um ne dava.
I Vivax-ot i Haier-ot se dobri moj predlog ti e aeri bidejki imas iskustvo so aeri pozz

I Vivax-ot i Haier-ot se dobri moj predlog ti e aeri bidejki imas iskustvo so aeri pozz
Баш така. Штом си задоволен и ти врши работа да идеш со аери 18ка.

Ем и има со што да споредиш а тоа е многу важно. Си знаеш како да ја работиш и капацитет и се.

Kakvi izmislici...em na prv post se zali so duvanje bezveza na ventilatorot, i odma dvajca zaklucuvast deka on bil Zadovolen.
Uste i ke imal i da sporeduva???? Dve isti klimi li ke sporeduva?? Hahaha

Manipulanti...coekot se zali na taa rabota na klimata, ne ja fali, GoNervira

Dali i kaj tebe na tvojata vivax koga ke postigne zadadena temperatura vnatresniot ventilator ne se gasi vrti poleka a perkata se zatvara 2/3 jas zemav pred nekoe vreme vivax aeri 18 gree super ama ova strasni me nervita

Последно уредено:
@orce6624 @Nikola Gp bravo za spodeluvanjeto, za nivoto na konverzacija, za odmerenosta...
Vie ste vistinskata reklama za Tundrata, za Haier, Za Energija i za Setec..
Onoj pacienton (Govedono so se dere so najgolem font) koj za razlika od vas ne e skroz cist odnosno ima nekakov interes vo seto ova, od vas neka nauci kako kulturno se spodeluva bez da se lupaat gluposti i bez da se provocira i prodava pamet..
Poradi vas se razbistri dovolno enigmata za Tundrata koja so svojata pristojna cena pred se vleguva vo uzi izbor za 18ki so brkam za Dedoto..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom