Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пријателе, твоите постови вредат повеќе отколку 90% останати. Кратко, јасно, информативно, корисно, со докази и од прва рака, лично ! Немаш „тајна“ мисија, не рекламираш никого, не спамираш !Стариот и добар вивакс 18, кој го користам 10 години, решив да измерам колку е ефикасен. Малку се разочарав кога видов дека не бил баш ефикасен како што си мислев:
Прегледај го приврзокот 183527
Монтажата е погрешна, има 1 метар цевки, внатрешната е ставена на само 7 цм од таван, веројатно треба да се исчисти надворешната единица. Aко се поправат овие работи може да се зголеми COP за 0.5 претпоставувам.
Сепак, слаб резултат за ваква тешка машинерија. Но и со COP2 на -5 кога повлекува 2.7KW дава 5.4KW топлина, така да, снага се осеча. Секогаш предимензионирајте.
А ние на одржување ги држиме климите 95% од времето, односно не ги гасиме.
јас чув дека од 1-ви Април сигурно ќе давале, кој нема да сакал да земе, ќотек на лице местоDali znae nekoj od koga ke pocne da se dodeluvaat subvenciite za Klima Uredi INVERTER.
Bidejki ja uklucuvas klimata po potreba odnosno kako on-off klima kolku placas za struja ako ne e tajna deka neli vikaat ako ne se gasi klimata e najekonomicnaТебе ли ти трошеше климата 200W на одржување температура?
Мене кога ми студи ја пуштам климата на 26 степени, кога ќе ми стане топло ја гасам. Значи јас ја користам климата он оф. Имам даикин FTXB35C
Све што ќе напише Јајцето треба со голема резерва да се земе !!Пишуваш COP при одржување, а велиш нема никаква врска просторот.Тоа е директно поврзано едно со друго.
А ние на одржување ги држиме климите 95% од времето, односно не ги гасиме.
Edno prasanje samo imam, SMEE ILI NE SMEE covekot da pisuva sto kako pravel.Све што ќе напише Јајцето треба со голема резерва да се земе !!
Најчесто само манипулира и шири збунетост кај понеупатените пошто прво ни самиот неразбира.
Убаво примети дека зборува за "ОДРЖУВАЊЕ" а во таблицана со наводното му мерење нема информација која е Зададената Температура на даљинското....зборува за некакво "реално" користење на клима, а види кој нонсенс, има Аждаја од 5,5kw ставена во собче од 18м2, има преслаба изолација.. реалност? како за кого.
Па сеа COP ке брка па бил слаб..
А си мери пак по негово, со среден издув и кузнае која зададена Т, внатрешна вика е 14ц на почетокот, а во табелата првиот усис е 25ц и би требало да е под18 ако на метроипол е 14 или 2до4 степена во плус а 11 е премногу...поготово со тој негов таван.
Да беше све во ред и искрено мерел ке имаше и слики и видео, толку чеканите АлиЕкспрес Термометри на дотичниов накрај не ги видовме како мерат, наместо тоа некои испишани бројки без никаков доказ за мерењето и дали се и како измерени,како се поставени сондите и сл
Овакво сомнително мерење-таблица може да узрадува пар фаци што користат уличен и навредлив речник, што се тука само за манипулација и вреѓање, едвај од пред месец дена зачленети и со нецели 10 поста на цела тема, и што никогаш нема да допринесат на темава.