Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми монтираа инвертер клима уред пред некој ден ама не ме грееше задоволително (да не речам воопшто... на надворешни 7-8 степени едвај имав 18-19 во салон, над тоа немаше шанса да крене ни на подесени 30 степени на фул брзина вентилатор). Барајќи низ нет, наидов на препорака да се отвори капакот и да се остави да работи така за да се забележи промена - и оп промена, почна да грее. Изгледа баш како што се сомневав, уредот е монтиран премногу блиску до плафон, безмалку залепен, па немало доволно струење на воздухот. Од тогаш капакот го држам отворен постојано и си ја користам климата, ама се плашам да не и направам некоја штета со ваквиот начин на користење.
Прашањето ми е дали можам да и направам некаква штета со користење со отворен капак, барем додека не дојдат да ми ја ремонтираат следнава недела? И дали да се надевам дека би се подобрило (за малку барем) греењето откако ќе се спушти подолу уредот и затвори капакот или исто би останало греењето или да заборавам на тоа - волку загрева климава?
Кој ми ја монтирал и каков клима уред небитно засега![]()
Kolku e klimata zalepena do plagonot kolku cm inaku po propis treba da e od 10 do 15cm odalecena od plafonot.Za gledanje televizija
Ne be, ne sakam da kazuvam javno koj mi ja montiral klimata za plafon zalepena
Imam postirano moj 2-3 post na forumov plan od stanot.
Kvadratura sto se trudam da zagream so klimava e okolu 32 m2, a uredot e HAIER TUNDRA AS12TA2HRA/1U12BE8ERA.
Ic ne e odalecena, odnosno najvisokata tocka na klimata go dopira plafonot mislam (nemam skali da ja vidam od gore, ama mislam deka e zalepena... Neka ima maksimum 1-2 cm do plafon).Kolku e klimata zalepena do plagonot kolku cm inaku po propis treba da e od 10 do 15cm odalecena od plafonot.
Togas e problemot vo montazata neznam toj sto ti ja montiral tolku li bil nepismen monter kako smeel da ja zalepi skroz do plafon jas mojot aezi vivax od plafonot e okolu 10cm odalecena od plafonot na rodninava sto ima Haier tide modelot 7cm mu e odalecen od plafonIc ne e odalecena, odnosno najvisokata tocka na klimata go dopira plafonot mislam (nemam skali da ja vidam od gore, ama mislam deka e zalepena... Neka ima maksimum 1-2 cm do plafon).
Ne be kakvo plakjanje kakvi pari, jas se mislam da gi prijavam vo DPI (ama otkako ke mi ja sredat kako sto trebaTogas e problemot vo montazata neznam toj sto ti ja montiral tolku li bil nepismen monter kako smeel da ja zalepi skroz do plafon jas mojot aezi vivax od plafonot e okolu 10cm odalecena od plafonot na rodninava sto ima Haier tide modelot 7cm mu e odalecen od plafon
Monterot sega treba da ti ja premesti no nikako nemoj da mu davas pari bidejki negova e greskata i sega za premestuvanje spustanje podole ne treba da ti zima pari.
Ne se sekiraj nisto nema da i bide na klimata sto ti e otvoren kapakot ako ne e otvoren vo tvojot slucaj togas ke se maci klimata inaku so otvoren kapak samo i go podobruvas cirkuliranjeto na vozduhotNe be kakvo plakjanje kakvi pari, jas se mislam da gi prijavam vo DPI (ama otkako ke mi ja sredat kako sto treba) sto zagubiv 2 rabotni dena so niv, pa mi busat 2 pati, pa cistenje 2 pati... Na ekstra pari ne ni pomisluvam jas, a fala bogu ni tie.
Mene stravot mi bese da ne ja ostetam klimata sto cela nedela ja koristam so otvoren kapak (samo taka duva kako sto treba) a i se prasuvav dali da ocekuvam uste podobri performansi otkako ke se namesti klimata podolu.