Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Врска нема пропишаното.

Една за 35квадрата дава 2.7kw друга дава 3.6kw. А и двете не греат 16квадрата зошто вратата не му затвара има 1цм луфта.

Од друга страна една за 35квадрата што вафи 3.6kw ставена во стокмен стан 80кв со ПВЦ и изолиран кров си грее перфектно за ичпари. Не ни крева над 800w климата од што нема потреба.

Не е до климите туку до просторот е. КАКО И ЗА СЕКОЕ ГРЕЕЊЕ.

И парно електрично со котел 24kw во стан со пвц и изолиран кров ќе троши 6500 месечно и ќе е пекол. А во лабава врата ќе троши 13200 месечно и незгреани ќе се луѓето.

Не е до котелот до просторот е.

Ajde be,ti grees 80 kv so 3,5 malo sutra,ti ne se grees prijatel,moze si greel na plus 15,a za propisanata kv za greenje ne sum pisal jas nego nekoj nekoj drug,i nemoj da gi stavate vo zabluda deka so 3,5 klima sto dava ete i 3.6 na minus 10 će gree 80 kv.

па ти самиот имаш кажано 100 пати дека твој пријател има ломо лцлх и дека не ја бива за ништо, 35м2 не можела да стопли, дефрости правела многу, а сега на овој што не ти е пријател му ја препорачуваш C&H.
Па тие две клими се идентични, научи веќе еднаш синко мој ;)
Dosta so tie prazni muabeti ovaa klima e kako onaa onaa e kako ovaa sekoja klima si e prikazna za sebe gree lclh ne se pokaza dobra sto ne znaci deka C&H necini
I ti rekov namesto da se zamaras so mene ako si tolku ekspert predlozi mu ti tvoj predlog za klima a ne kako malo dete si se fatil za mene jas toa sto sum mislel sum preporacal ako tolku si strucen preporacaj mu i ti na covekot pa on sam neka si odluci sto e najdobro.

не сум препорачал на никој клима, ниту пак мислам да го правам тоа, но затоа тука има експерти како тебе доста, нека препорачуваат тие :D

Одлична драма е Call Me By Your Name. Режисерот собрал добра актерска екипа и направил прекрасен ретро амбиент во некое мало место во Италија

Сите настапуваат со огромен скептицизам на греењето со топлински пумпи и инвертери. Познато ми е. Ни прв ни последен пат.

Само голем дел од тие што пробале греење на квалитетен (најчесто поскап) инвертер го благословуваат греењето за толку симболични суми.

Ми се допаѓа што се повеќе се греат на инвертери и се шират добрите зборови насекаде. А се шири и чистиот воздух од кој сите имаме огромен-огромен бенефит.

Klimata t.e jacinata treba da ja biraat spored toplinskite zagubi a ne spored kolku cini.Za kaj mene 55 m2 sredno izoliran prostor imam 5.5 kw toshiba ups 4.5 kw spored @Strelec
Odnosno 1kw na 10 m2 prostor za sredno izoliran stan ili kuka ,za poizolirani moze i poslaba za neizolirani poveke kilovati,barem spored mene.Za da nemaat problem pod -3 stepeni pa da se dogrevaat so paneli.

Сите настапуваат со огромен скептицизам на греењето со топлински пумпи и инвертери. Познато ми е. Ни прв ни последен пат.

Само голем дел од тие што пробале греење на квалитетен (најчесто поскап) инвертер го благословуваат греењето за толку симболични суми.

Ми се допаѓа што се повеќе се греат на инвертери и се шират добрите зборови насекаде. А се шири и чистиот воздух од кој сите имаме огромен-огромен бенефит.
Tocno taka idninata na najlesno najcisto najekolosko najevtino najprakticno greenje na struja e so inverter i toplotni pumpi a ne so gasifikacija gasifikacija neka ima za proitvodstvo na elektricna energija odnosno gasni centrali

Voedno mnogu luge mislat deka plin i priroden gas e razlicno jas mislam deka priroden gas i plin e isto kako sto e dizel i navta isto taka e isto i plin i priroden gas.

Не сум го гледал Војна на звездите оддамна, исто како да не сум го гледал пошо еден дел мислам дека гледав на времето, сакам да ги изгледам, само ако може да кажете по кој редослед да почнам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не сум го гледал Војна на звездите оддамна, исто како да не сум го гледал пошо еден дел мислам дека гледав на времето, сакам да ги изгледам, само ако може да кажете по кој редослед да почнам.
По годината на правење, 4, 5, 6, 1, 2, 3, 7, 8, 9. За мене е ова најдобро бидејќи ако почнеш по ред од 1 па натака тогаш го губиш оној mindfuck во деловите што следат.

4, 5 и 6... остали нису битне. :kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom