Update: Ноемвриската сметка дојде 2300. Прилично сум задоволен бидејќи климата воопшто не беше исклучена овој месец, само ја регулирав на 18ц од 00:00 до 17:00, и на 22-25ц од 17:00 до 00:00 (грубо земено), имаше и денови кога го уклучував и панелот во спалната, ама времето не беше нешто посебно ладно, освен можеби последната седмица. Пола месец декември не бев дома (од 6ти до 18ти), така да климата беше исклучена и декемвриската сметка нема да биде меродавна во пресметките, но откога се вратив (на 18ти), на овие минусни температури повторно нема да ја исклучувам и ќе ја работам горе-долу со истиот режим, па ќе видиме колку ќе биде декемвриската сметка. Планирам и да набавам мерач, но тој нема да стигне вероватно до крајот на јануари, така да и наредниот месец ќе се раководам со сметката.
Абе извини вака, без лоша намера ќе прашам, ама какво ви е тоа греење на 18 Ц !? Ако јас навечер ја ставам било која од двете клими на Ауто и на 18Ц ќе префрли на ладење и ќе лади цела вечер

Минимум што сум ја ставил климата во ходник навечер било 20 Ц ама со iFill(Folow) и даљинско на тепих а другата во дневна минимум на 23Ц
И после економично било греењето на клими ! Ако го оставите инвертерот пола ден на 16 Ц а другата половина на 19Ц уште помалку ќе ви троши