Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Kolega @dastan rucna malce.. Bilo koj ako malce istrazi za Samsung klimite na ovoj ili sosednite forumi odma ke doznae deka za greenje nikoj ne gi preporacuva i tuka poveke lezi pricinata otkolku vo ova sto ti go pisa...

Kolega @dastan rucna malce.. Bilo koj ako malce istrazi za Samsung klimite na ovoj ili sosednite forumi odma ke doznae deka za greenje nikoj ne gi preporacuva i tuka poveke lezi pricinata otkolku vo ova sto ti go pisa...

@rusrus ако ова некој му го кажеше на човекот одма немаше да си помисли така како што си помисли, а јас си кажав што мислев па понатаму кој како си сака негово си е.

@BABALU
За твоите потреби (20-25м2 во стан со ПВЦ) сосема доволни ќе ти бидат Gree Lomo LCLH или Vivax AERI, се мисли на 3.5 кв. Ако имаш аверзија кон Гри, тогаш опција ти е Cooper&Hanter CH-S12FTXLA ARCTIC (100% идентична со ломото, но со друга налепница). Ломо/C&H e посупериорна од АЕРИ, но виваксот е повтин неколку илјадарки.

Разликата до 40-42К денари нека ти биде старт за штедење евентуално за втора клима понатаму (помала 2.5кв), за во спална и слично, се разбира ако имаш потреба за такво нешто. Комодитетот е секогаш поголем кога имаш две помали клими, отколку една поголема.

Ако плаќаш во готово, обавезно да се ценкаш, нема срам во тоа. После успешниот пазар, обавезно барај добри монтери. Од тоа најмногу влијае работата на климата и квалитетот на греење/ладење во идните години.

@chicco ti blagodram za mislenjeto,no tokmu vo toa e problemot sto vo momentov nemam tolku kes,pa sakav da zemam na rati,pa toj samsung mi se gleda ko dobar,a,predlogot za tie klimi ti e na mesto kako I da e ti nlagodaram

@Klima ured od Neptun,vo Prilep nema Tehnomarket.
Vo prilep imas setec i moj predlog ti e da zemes haier tundra od setek normalno ako ti odgovara od setek na rati
Inaku kolkav prostot sakas da grees-ladis?
Izolacija imas?
Pvc prozori?
Stan - kuka ?
Inaku vo neptun poveketo od inverter klimi se lg beko samsung
Nema vo neptun vivax haier gree i drugi

@BABALU
Ако си од Прилеп, може да одбереш модел од Техномаркет или Нептун и да прашаш за цена кај Чапкунот во продавницата. Генерално, 10% е некој редовен попуст кој може да го добиеш. Тој набавува од истите увозници само има помала маржа.

@nikola2004mkd kako sto te razbrav capkunot mozi da mi naraca,togas ce prasam I kaj nego fala za ovaa inf.[DOUBLEPOST=1510773393][/DOUBLEPOST]@Klima ured mi treba samo za greenje okolu 25m2 PVC dograma termopan staklo se raboti za soba od stan a go gledav I toj haerot 3,5kw

@Klima ured ja razgleduvav I taa opcija za haerot od3,5kw pristojna cena samo ne znam dali e dobar vo smisla na trosenje bucavost I dali ke mi e dovolen fala za infoto I sugestijata

@Klima ured ja razgleduvav I taa opcija za haerot od3,5kw pristojna cena samo ne znam dali e dobar vo smisla na trosenje bucavost I dali ke mi e dovolen fala za infoto I sugestijata
Moj prijatel ima haier i e zadovolen od klimata moe mislenje e deka ke te zgree bidejki imas pvc prozori plus 25m2 vo stan priatelov ima haier 5.5kw vo kika e ne vo stan a haier 3.5kw e za 35 do 40 m2 sepak ti odlucisi
Haier imaat i 5 god garancija na kompresor
Za 4 i 5 god se doplaka a do 3 god garancijata vleguva vo cenata na klimata

@Klima ured ti blagodaram za vremeto I pomosta denovive ke zemam nesto,a vo igra sega mi e I haerot pa aj da vidam I ke kazam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom