N
nikola2004mkd
Гостин
Ејј. После 7-8 доаѓам пак на форумов и уште истите препукувања, со истите безпредметни аргументи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zemi si merac na potrosuvacka, taka ke uvidis.И ја купив вивакс аери 18ka на ладно беше тивка навистина многу тивка ,ама еве во моментов на топло дава лош звук како хеликоптер одвреме навреме, па после се губи тој звук и се е нормално пак тивка па пак како хеликоптер па пак во нормала. фан спидот ми е на нула и пак загреваше и ладеше ептен бргу... до што би било тоа со звукот? брзо гледам ја достигнува температурата па почнува да дува ладен -млак воздух, норнално ли е тоа... секој совет од некого што има аери нека каже... друго мајсторот што ми ја монтираше ми рече да некористам освежувачи, не го разбреав зошто....
Za bucavata mozes da stavis i gumici kaj sto se drzacite na nadvoresnata edinica za da se namalat vibraciite i bucavata retko koj od monterite gi stavaat tie gumici ama pomagaat pri bucava taka da najubavo nabavi od tie gumiciИ ја купив вивакс аери 18ka на ладно беше тивка навистина многу тивка ,ама еве во моментов на топло дава лош звук како хеликоптер одвреме навреме, па после се губи тој звук и се е нормално пак тивка па пак како хеликоптер па пак во нормала. фан спидот ми е на нула и пак загреваше и ладеше ептен бргу... до што би било тоа со звукот? брзо гледам ја достигнува температурата па почнува да дува ладен -млак воздух, норнално ли е тоа... секој совет од некого што има аери нека каже... друго мајсторот што ми ја монтираше ми рече да некористам освежувачи, не го разбреав зошто....
Koga mi davas kvalifikacii iskazi se dokraj....vo koj del e mojata necesnost ?
Ako mojata necesnost se dolzese na sporedbata Innova-Hansol..prvo treba da ja imas i znaes da ja napravis sporedbata, a znaes li ?
VIVAX-OT AEZI kaj mene koga vleguva vo defrost odma prestanuva da duva a koga zavrsuva so defrost-ot poleka pocnuva da duva i potoa za edno 30 sekundi odma se zasiluva topol vozduhEve kako raboti edna original Midea18 ka. - slicno bi trebalo da rabotat I Vivaks i toa koga ke odi vo defrost ladno ke duva nekoe vreme. Tuka e problem I toa sto imaat kapilara namesto EEV.
Toa sto ima na primer Lomoto 12 LCLH EEV ventil e najgolema prednost vo odnos na vivaks AERI 12
@Klima ured I kaj tebe vaka raboti Aezi modelot
Ja sam se danas igrao sa Mission 18. Nema šanse da ode ispod 382W. Sa druge strane "modulacija" joj nije jača strana. Fujitsu u modulaciji glatko šeta snagu po par vati, a ovde sa 900W skoči na 400W, pa nakon nekog vremena na 1000W. Algoritam ko da ga je sastavljao pijani kinez. Druga loša stvar je da kad postigne temp, prvo ugasi kompresor, unutrašnja nastavi da duva dok ne krene da duva "hladan" tj neugrejan vazduh, pa onda podiže krilca i dalje duvajući istim intenzitetom, pa tek onda smanji duvanje na minimum. E sad, ono duvanje "hladnog", tj nedogrejanog vazduha dok podiže krilca se oseti kao hladan tuš.
Kapilarata e vinovnikot sto na primer kaj vivaksot AERI 12 kata ako nekoj izmeri na merac ne moze da sleze so potrosuvacka pod 400w I na ladenje i na greenje. - Toa e problemotVIVAX-OT AEZI kaj mene koga vleguva vo defrost odma prestanuva da duva a koga zavrsuva so defrost-ot poleka pocnuva da duva i potoa za edno 30 sekundi odma se zasiluva topol vozduh
A za toa koga postignuva temperatura prvo isklucuva kompresorot pa potoa vnatresnata edinica isto okolu 30 sekundi
Moe mislenje e deka poradi softverot e toa taka a ne poradi kapilarata
Sofrverot ne da im e ne slab tuku e nikakovMoeto skromno mislenje e deka ne e poradi kapilarata tuku poradi softverska nesovrsenost ili mozebi bag.
Kaj vivax-ot aezi defrostot koga ke se ukluci odma prestanuva duvanjeto a od koga zavrsi defrostot edno 30 sekundi mlak vozduh i potoa topol taka e ke AEZI modelot a kaj AERI neznam dali e isto mozam da kazam za AEZI-TO zatoa sto go koridtamKapilarata e vinovnikot sto na primer kaj vivaksot AERI 12 kata ako nekoj izmeri na merac ne moze da sleze so potrosuvacka pod 400w I na ladenje i na greenje. - Toa e problemot
Za 18 kite I normalno e da imaat kapilara. I povisok minimum.[DOUBLEPOST=1506452295][/DOUBLEPOST]https://forum.kajgana.com/posts/7516407/
Eve uste e eden primer za vivaks Midea koga odi vo Defrost I duva ladno
Dosta be spamas bez veza, strucnjak stana i ti, kapilara pa kapailara, midea ta midea. Se sto ne e gree ne cini, na Strelco filozofijata. Vivaks si e e Vivaks, Midea si e Midea. Sto ne ti e jasno.Kapilarata e vinovnikot sto na primer kaj vivaksot AERI 12 kata ako nekoj izmeri na merac ne moze da sleze so potrosuvacka pod 400w I na ladenje i na greenje. - Toa e problemot
Za 18 kite I normalno e da imaat kapilara. I povisok minimum.[DOUBLEPOST=1506452295][/DOUBLEPOST]https://forum.kajgana.com/posts/7516407/
Eve uste e eden primer za vivaks Midea koga odi vo Defrost I duva ladno
A ti ne gi lazi lugeto...bilo pa proslo...Vivax do 2015ta bea Gree klimi....od togas navaka se Midea.Strelco, sedi ne zipi, ne si dostoen za diskusija, prljav si ko gakite na babati.
Do vcera vivaks bese hansol, sega vivaks e midea.