@Strelec еве еден твој колега од Врање, има иста клима како твојата плус 2 помали исти
Ahaa sad je OK
gledao sam jutros nigde u Srbiji nije bilo niza temp od -15C jedino Kopaonik,Sjenica,Zlatibor....
Ovo su ozbiljni minusi ljudi,ovo je pravi test za naše klime.
Minusi su postojani i u roku od 24h ima da udju u zidove svaka klima ce raditi na maximum,onaj ko se greje samo na klime i ko nema da ga neko greje sa strane ili odozdo taj ce da oseti znacajnu razliku u potrosnji struje a i u padu kapaciteta klime.
Kod mene FH35VE u dnevnoj sobi u 45m2 ne spusta ispod 1,4kw.
Zadata je 25 i 4 crte na daljinskom u sobi je 23.9C napolju je trenutno -13C...tako da
инаку кај мене сабајле -9с. change-to одржува 23с. без никаков проблем, троши 680w, за овие 24 часа имаше само еден чуден дефрост од 2 мин иако нема ни трага од влага на надворешната
вчера цела држава под снежна покривка само тука кај нас сонце и облаци, мислиш во друга држава живееме
Ahaa sad je OK
gledao sam jutros nigde u Srbiji nije bilo niza temp od -15C jedino Kopaonik,Sjenica,Zlatibor....Ovo su ozbiljni minusi ljudi,ovo je pravi test za naše klime.
Minusi su postojani i u roku od 24h ima da udju u zidove svaka klima ce raditi na maximum,onaj ko se greje samo na klime i ko nema da ga neko greje sa strane ili odozdo taj ce da oseti znacajnu razliku u potrosnji struje a i u padu kapaciteta klime.
Kod mene FH35VE u dnevnoj sobi u 45m2 ne spusta ispod 1,4kw.
Zadata je 25 i 4 crte na daljinskom u sobi je 23.9C napolju je trenutno -13C...tako da

инаку кај мене сабајле -9с. change-to одржува 23с. без никаков проблем, троши 680w, за овие 24 часа имаше само еден чуден дефрост од 2 мин иако нема ни трага од влага на надворешната
вчера цела држава под снежна покривка само тука кај нас сонце и облаци, мислиш во друга држава живееме

леле кажувај брзо како да преживееме ние што сме на ТА од Магнохром Краљево