Кај мене Gree Change 9-ka работи он-офф, овие од @Gree info слободно нека ја избришат од секцијата инвертери. Значи читајте внимателно за ако сака некој да земе да не се заебе како мене ( јас земав 2 ). Уклучувам јас климата и ја местам на 23, пошто у соба ми е 20с, и тргнува таа со работа полека како нормален инвертер со потрошувачка од 400w. За помалку од 3мин. потрошувачката се качува на 950-970w и така работи уште 3-4мин. и се гасне комплет компресорот и внатрешната. Зар е можно некој пијан кинез да има ја склопувано баш мојата во трета смена и да заборавил да го стави инвертерскиот склоп, оти нели инвертерите како ја постигаат Т така ја намалуваат потрошувачката, а кај мене е баш тоа обратното 
Инаку измерив COP сега на +12 надвор, на усис 24 на издув 49, поставен рачно на 2-ра брзина вентилаторот 370м3, испаѓа да дава над 3KW топлина со COP 3.3 што за мене е едно многу големо разочарување. Не ми требаат мене 5-6мин. 3 киловати топлина и после да чекам 10-15 мин повторно да уклучи. Зошто не работи на 200w мин. потрошувачка како што е напишано во сервисното???
Ова е прашање до @Strelec и @Gree info

Инаку измерив COP сега на +12 надвор, на усис 24 на издув 49, поставен рачно на 2-ра брзина вентилаторот 370м3, испаѓа да дава над 3KW топлина со COP 3.3 што за мене е едно многу големо разочарување. Не ми требаат мене 5-6мин. 3 киловати топлина и после да чекам 10-15 мин повторно да уклучи. Зошто не работи на 200w мин. потрошувачка како што е напишано во сервисното???
Ова е прашање до @Strelec и @Gree info