Kolku e kupena nova I kolku sezoni e koristena?Вреди ли да се земе половна клима Vivax 5.5 geei за 22000 ? Или многу е ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku e kupena nova I kolku sezoni e koristena?Вреди ли да се земе половна клима Vivax 5.5 geei за 22000 ? Или многу е ?
Благодарам на одговорот. Со здравје и со убаво да се служиш. Очекуваме подетални информации во иднина. Поздрав.67k me koshta bez montaza
Montaza 5k plus 600den po metar bakar
Od link solutions ja zemav
I planiram da grejam okolu 60m2 dnevna so kujna 35m2 i edna spalna 16m2 i hodnik okolu 10m2
Nemam nikakvo iskustvo so greenje na klima ova ke mi bide prva sezona pa ke vidime.
Мене ми беше супер, мрачен и мистериозен. Ќе ти кажев уште нешто ама тоа одкако ќе го изгледашЊет.
Вакви прашања за пп... или дополни барем, кажи гледај го добар е, не го гледај или што и да сакаш да кажеш.
Понекогаш почнува да свири турбината, или сама престанува за кратко, или веднаш штом ја подудрам климата....инаку мирно си работи, нема вибрации.
Што може да направам дур го чекам монтерот?
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Како нема турбина?нема турбина
http://electrodomesticos.mercadolibre.com.ve/aires-acondicionados-accesorios-repuestos/turbina-splitVentilatorite se potrosuvaci na energija i niv gi dvizat motori. Grubo se podeleni na aksijalni i radijalni, se misli na agolot na strujnicite po koj go sisaat ili guraat vozduhot. Vnatresniot e radijalen ventilator ( strujata od vozduh udira radijalno-pod 90 stepeni na oskata na ventilatorot), a nadvoresniot e aksijalen ( znaci vo pravecot na oskata na ventilatorot).
Inace poimot turbina ne e soodveten tuka, bidejci turbina e nesto sosema drugo, toa e pogonski element ( cela nauka ima za turbini, duri i NIKOLA TESLA ima svoj prekrasen patent na seuste aktuelna turbina), vo koj udira struja od gasovi ili tecnosti, pa pogonuva nekoe vratilo i proizveduva obrten moment, a so toa pravi pritisok ( kaj turbi punjacite ) ili pak da kazeme proizveduva el. energija....
Izvinete ama mene mi paraat usi ovie mesanja na babi i zabi...
Najde na koj da objasnuvas ☺ Sekoj podatok sto e na internet e tocen, toa zapamti go! Taka slovencite nasednaa na klipot od k15, deka ministerot ke pravel ministerstvo za napad hahaha.Ventilatorite se potrosuvaci na energija i niv gi dvizat motori. Grubo se podeleni na aksijalni i radijalni, se misli na agolot na strujnicite po koj go sisaat ili guraat vozduhot. Vnatresniot e radijalen ventilator ( strujata od vozduh udira radijalno-pod 90 stepeni na oskata na ventilatorot), a nadvoresniot e aksijalen ( znaci vo pravecot na oskata na ventilatorot).
Inace poimot turbina ne e soodveten tuka, bidejci turbina e nesto sosema drugo, toa e pogonski element ( cela nauka ima za turbini, duri i NIKOLA TESLA ima svoj prekrasen patent na seuste aktuelna turbina), vo koj udira struja od gasovi ili tecnosti, pa pogonuva nekoe vratilo i proizveduva obrten moment, a so toa pravi pritisok ( kaj turbi punjacite ) ili pak da kazeme proizveduva el. energija....
Izvinete ama mene mi paraat usi ovie mesanja na babi i zabi...
Ova https://hr.wikipedia.org/wiki/Turbina bi trebalo da te prosvetli.
Јас само пишав како климаџиите го викаат вентилаторот.Ova https://hr.wikipedia.org/wiki/Turbina bi trebalo da te prosvetli.