Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Bobo 5 Druze ili sliki ili imas i ti klima kolku sto i @macci ima, ako citase na poslednive strani imalo reklameri na temava i moze da zborat samo korisnici so korisnicki iskustva...za da bides i ti korisnik pokazi gi klimite da vidime sto imas....a i za lepotanov @flash gordon istoto vazi...moite se slikani i pokazani....
Taa drugata e NORDIC klima, ne e za ladenje...normalno ke trosi povekje, AMA...i pojse ke te gree...a ti zaljucocite pred da gi proveris na zima drzi si gi pod pernica
Da ne sakas i da ti gotvi ili cisti po doma za 40000 ?

Последно уредено:
@Bobo 5 Druze ili sliki ili imas i ti imas klima kolku sto i @macci ima, ako gi citase na poslednive strani imalo reklameri na temava i moze da zborat samo korisnici so korisnicki iskustva...za da bides i ti korisnik pokazi gi klimite da vidime sto imas....a i za lepotanov @flash gordon istoto vazi...moite se slikani i pokazani....
Taa drugata e NORDIC klima, ne e za ladenje...normalno ke trosi povekje, AMA...i pojse ke te gree...a ti zaljucocite pred da gi proveris na zima drzi si gi pod pernica
Hkorista
@Bobo 5 Druze ili sliki ili imas i ti klima kolku sto i @macci ima, ako citase na poslednive strani imalo reklameri na temava i moze da zborat samo korisnici so korisnicki iskustva...za da bides i ti korisnik pokazi gi klimite da vidime sto imas....a i za lepotanov @flash gordon istoto vazi...moite se slikani i pokazani....
Da ne sakas i da ti gotvi ili cisti po doma za 40000 ?
Hansolot go koristam od 01/2016 taka da site ovie zakljucoci se provereni ne za badijala se uklucuvam na temava bidejki kaj Hsnsolot mnogu raboti ne odgovaraat so teh. karakteristiki i specifikacijata.Pa 40000 den.ne se malce za nesto sto go pisuva na hartija a dobivas pola od toa.Sliki imam ede kup samo neznam kako se prikacuvaat ke gledsm dto poskoro da gi pustam.

Warcraft :busi:

Ќе се чека и блуреј секако, ама како од прво гледање - доста солиден. Со сигурност над очекувањата.

Сега ми изгледа презахтевно форсирањето изведбата да биде слична на LOTR и GOT пошто платформата во основа е скроз различна.
Без CGI потпора не сум сигурен колку ќе беа доловени сетовите на неколкуте градови - посебно Даларан, орките, порталот итн..

Факт е дека е избрзан и нема доволно наратив и дијалог за да се долови некоја поголема софистицираност на карактерите, ама и без тоа пак оставија голем впечаток, посебно Ѓул`дан, Дуротан, Блекхенд, Лотар и Медив.

Практично, доволно беше да бидат екранизирани тие неколку карактери што ги мантра целиот гејмерски свет како култни херои, и резултатот сам по себе си дојде.

8/10

Vidis lepi @Bobo 5 bas toj moment sto kazuvas deka ja imas klimata od 01/2016 t.e sred zima e momentot sto mene me pravi somnicav dali ti vopsto ja imas klimava....kaj si ti da se javis togas sred zima tuku uleta bas sea sred leto u mod ladenje ?
Da ne ja cuvase u plakar cela zima ? :)
Najdi nekoja sea po balkonive slikaj nie ke pocekame :)

@Bobo 5
Ne si ni svesen kolku si dragocen na temava so svoeto prisastvo. Znaci da vidime od prva raka KORISNICKI informacii na nekoj sto ISTOVREMENO ima inverter od edna dokazana i renomirana firma kako sto e SAMSUNG (koj ovde na forumov e staven vo svinsko korito) i drug inverter pod ime HANSOL ( kaj kogo postoi edna cela kakafonija so milion oznaki) na nadezna kineska firma koja nesomneno e vo podem, no po moe mislenje se diga vo nebesici i se reklamira besplatno na ovoj forum.
Samo ti ne se nerviraj i razmenuvaj gi tvoite iskustva za ovie dve klimi, samite nie da si doneseme svoj zaklucok kade si e i sto si e.....
A za k..cenje i sirenje dezinformacii, zarem e problem da se slikaat tudji klimi kako svoi i da se pumpaat sekakvi rezultati.
Nesto si mi zbrkan so oznakive i za HANSOL-ot, eve gledam iza SAMSUNGOT. Moze malku podetalno za SAMSUNGOT po tvoi oznaki stoi deka e AR12FSFTKWQN/AR12FSFTKWQX, epten kilavo e ova, imas nekoja greska vo oznakata li? Kolku e kupen i KADE e kupen bas me interesira.

Последно уредено:
Anomaliite na Hansolot nemozes da gi skries ili ublazis dali imam sliki i kaj sum bil zimoto.So ova samo potvrduvas deka nesto ne e vred so modelot.Ti ne me demantiras, ne vikas deka ima autoclean,turbo,G10, meri nadvoresnaT, vo miruvanje e 1 w.Slikite,slikite,slikite....i ako ti gi pokazam ke gi resime ovie propusti
I falinki.Hansolot go imam i sakav da go smenam Samsungot so u Crown i da go resam problemot so grenjeto.Eve posto ti izgleda dobro go poznavas brendot gree kazimi dali i vo crawnot ima nesto sto e napisano a ne funkcionira.Jas ne prodavam klimi. Me interesiraat ovoj tip na uredi i sakam da raboti kako sto e deklarirano .A ovdeka izgleda site imate nekoj interes od ova i po se izgleda zatoa ste tolku dolgo na forumot.Ina kraj zaklucok deka ovde moze samo pogresno da te informiraat.[DOUBLEPOST=1465832095][/DOUBLEPOST]
@Bobo 5
Ne si ni svesen kolku si dragocen na temava so svoeto prisastvo. Znaci da vidime od prva raka KORISNICKI informacii na nekoj sto ISTOVREMENO ima inverter od edna dokazana i renomirana firma kako sto e SAMSUNG (koj ovde na forumov e staven vo svinsko korito) i drug inverter pod ime HANSOL ( kaj kogo postoi edna cela kakafonija so milion oznaki) na nadezna kineska firma koja nesomneno e vo podem, no po moe mislenje se diga vo nebesici i se reklamira besplatno na ovoj forum.
Samo ti ne se nerviraj i razmenuvaj gi tvoite iskustva za ovie dve klimi, samite nie da si doneseme svoj zaklucok kade si e i sto si e.....
A za k..cenje i sirenje dezinformacii, zarem e problem da se slikaat tudji klimi kako svoi i da se pumpaat sekakvi rezultati.
Nesto si mi zbrkan so oznakive i za HANSOL-ot, eve gledam iza SAMSUNGOT. Moze malku podetalno za SAMSUNGOT po tvoi oznaki stoi deka e AR12FSFTKWQN/AR12FSFTKWQX, epten kilavo e ova, imas nekoja greska vo oznakata li? Kolku e kupen i KADE e kupen bas me interesira.
Oznakite se tie od Neptun[DOUBLEPOST=1465832482][/DOUBLEPOST]
@Bobo 5 eden link za tebe, prviot post :)
A be taka mislev i jas pred da go kupam ama ova fali ova nema i ne mi pravi kejf koga ne raboti kako e navedeno.

Последно уредено:
@Bobo 5 ako prodavacot ti rekol deka ima sve ova sto navede ti za tvojot Hansol a ti uviduvas deka nema togas isto kao za Daikinot pobaraj si da si go demontiraat parite nazad i gotovo. Sepak isto kako auto nabudzano da korne taka i klima koja e pravena da dobro zagree e neblagodarno da se gleda na ladenje, mnogu pati na forumov se spomnuvaat i se postiraat fotki momentalni sostojbi na potrosuvacka na meracot i sve toa na nekoj mu e poveke ili pomalce zabavno ama ne e sustinsko zasto sekoj saka so klimata ubavo da se zagree, ne saka uragani da mu duvaat doma, ne saka da mu zastanuva klimata poradi napreden softwer algoritmi i nasa tech (citaj da ushtedi struja) i na kraj ako potrosi na mesecno nivo i do 500den poveke nema da mu bide gajle ako ubavo i komforno se greel.. Gledam imas merac pratis kako raboti kolku trosi pa zatoa bi te prasal za januar i februar mesec kako pomina so Hansolot u smisol na potrosena struja i kolku te zagrea?

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Bobo 5 друже мој,како бе може хансолот да не симне под 380w кога имавме доказ дека може да работи на 120 ?
па моето мочано чанге од 20К паѓа на 270-280 пред да исклучи на ладење и тоа не како што го тестираат они на 27 внатрешна него јас го тестирав на зададена 19 пошто во собата ми беше 23с.

Grimsby е една од појаките комедии што ги имам гледано у задње време

@Bobo 5
Bidejki ne si zadovolen od Hansolot daj mi go Hansolot, a jas ti davam Toshiba Suzumi+16, glava za glava.
Jas ti davam mercedes (so twin rotarry) a ti daj mi go kineskoto gubre

Te cekam za odgovor

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Bobo 5 друже мој,како бе може хансолот да не симне под 380w кога имавме доказ дека може да работи на 120 ?
па моето мочано чанге од 20К паѓа на 270-280 пред да исклучи на ладење и тоа не како што го тестираат они на 27 внатрешна него јас го тестирав на зададена 19 пошто во собата ми беше 23с.
I mene ne mi e jasno kako ne simnuva.So Samsungot pola sezona ja pominuvam so potrosuvacka 250w staven na quiet 24/7.I ne isklucuva nikako.A hansolot cim ja postigne temperaturata namesto uste da ja namali potrosuvackata i da odrzuva toj vednas isklucuva. Kako on off klima.I sabajlevo go pustiv na greenje bidejki T bese 20 stepeni istoto.Na 380 w isklucuva i cmae kako obicna klima.[DOUBLEPOST=1465882091][/DOUBLEPOST]
@Bobo 5
Bidejki ne si zadovolen od Hansolot daj mi go Hansolot, a jas ti davam Toshiba Suzumi+16, glava za glava.
Jas ti davam mercedes (so twin rotarry) a ti daj mi go kineskoto gubre

Te cekam za odgovor
Toa se stari modeli sto gi pregazilo vremeto a visoki ceni.Pa jas ako sakav takva u start ke zemev nemase so tebe da se dogovaram.Toa ti e Mercedes od devedesetite.Zatoa odev na ovaa varijanta.Za Suzumy i Avant ne go davam ,toa tie pak od konj na magare.

Последно уредено:
Ima li nekoj tuka na forumov da spodeli iskustvo od LG, Panasonic, York ili Carrier koisto se dosta zastapeni na pazarov so godini i gi ima dosta po zgradive. Kako se pokazuvaat tie inverteri i dali ima nekoj iskustvo so niv.
Za Gree dosta naucivme i jasno nie na site deka se definitvno preuvelicani i daleku od prikazanite kataloski karakteristiki.
Pazarov nas gi ima site poznati marki od Evropa i Kina i moze da se informirame povekke. Tolku mnogu modeli ima i proizvoditeli sto da zborime postojano samo za eden ili dva modela mi e premnogu smesno.

Јас имам York инвертер али пошто е 3.5 а просторот е 70 квадрати со висок плафон и тапа изолација не ми брка многу работа, доста често кога е лааадно надвор а и внатре богами влага у дефрост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom