Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување

:pos::pos::pos:

Entertainment Factor 4/5, Gluma 3/5, Story 1/5

Would not recommend

odgovor: inverter
monter: koj ke ti kazi be batka, za monter? odisi vo firmite si najdolgogodishno iskustvo, ili pak, za dadenata klima koja bi ja kupil, vidi koj ti dava najdolga garancija, pa baraj gi niv. Spored mene, za BT samo euroklima (crn most) i/ili termocentar (stara avtobuska)

Би сакал да прашам некој со искуство со селење од куќа во стан за разликите со сметките за греење (јас сум исклучиво на струја)? Кај мене, во куќа 85m2 сметките за струја варираат од 7000 до 9000 денари. Ако може и совет за изолација за стан.

Изолација на станот, предпоставувам од внатрешната страна, може да се изведе со камена волна или како што гледам во последно време со Multipor кој е мошне форсиран на форумиве. И за двете изведби очекувај цена од околу 15тина евра од м2, при што ги изолираш само надворешните ѕидови, а ефектот на заштедата би требало да биде околку 50% на топлинските загуби за надворешните ѕидови, ама со оглед на тоа што кај становите губитокот на топлината преку надворешните ѕидови бил околку 30% од вкупните топлински загуби, првата ставка би требало да ти биде квалитетна столарија (околку 45% од вкупните топлински загуби кај становите биле преку столаријата)

Зошто го усраа ликот делото на дедпул у волверин? Му ја зашија муцката, му го испраа мозокот и на крај на ситно го сецкаше волверин.

@dragonsky mislev na toa sho odma dobivme informacii za sostojbata na covestvoto so virusot, kolku mrtvi, neredi,vojni itn. dejstvoto pocnuva po 8 ili 10 godini.

Inaku Energosistem pocnaa da prodavaat Mitsubishi klima uredi.
Gi ima vo Hubo i cenite se poniski nego kaj Uni 24, ali eden prijatel baral klima uredi (split sistemi parapetni itn) za familjarna zgrada so 4-5 stana, i razocaran maksimalno.
20 dena sekoj vtor den se javuvam i 10tina mailovi pustil nemoze ni ceni da dobie nitu bilo kakva informacija, samo go lazat utre utre itn
E sega navodno oni bile generalni zastapnici za Mits. vo mk.
Gospod napomos so vakvi talenti, ne daj boze da kupis od kaj niv i da ti se rasipe.
Vakvi kompanii kako i talentite so Fujitsu treba da gi nema na pazarot, bidejki nie go jademe kalapot.
Zatoa i ne treba da se cudime na koe deredze ni e drzavicevo.

Pozdrav

Срам да ви е што прв пат слушате за Дедпул :D Инаку ептен јак херој од многуте на Марвел. Лично, мој омилен. Читнете нешто повеќе на вики или подобро читнете некој негов стрип.

Ако може некој што има земено Вивакс клима да ми каже од кого му е гаранцијата дали од Паком директно или од сервисот што ја монтирал и колку години е 1, 3 или 5?
Може и ПП порака да ми пише
Фала

Мислам дека муабетот дека скриптата била leaked беше пропаганда искористена за маркетингшки цели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom