Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
доста се расправате бе, нека се јави @nekojtamu тој го има моделот GEEI сигурен сум дека има пофални зборови за климата.Инаку читав на еден хрватски форум демек овој модел во греење работел како обична он/офф клима колку е точно тоа не знам, а загреан сум и јас по неа многу убава цена има моментално

[quote="Keljav, post: 6749243, member: 27998а зашто бе не купиш кинеска кола. И таа е оригинал кинеска. А бе не продавај памет. Фирма што произведува во Кина има контрола на квалитет. Има класи и класи. Послабите и оние уреди што се од шкартот идат на источен пазар. Јасно е тоа. Така да гледајте кога ќе купувате или Јапонско или Корејско. Само да не е кинеско.[/quote]

Gree hansol 18000btu e original kineska, cini Ili koshta 59000mkd plus montaza I e mnogu podobra od Samsung, lg, Panasonic vo toj cenoven rang dokolku zboruvame za greenje. Kineskoto prijatele ne e veke sinonim za shkart. Kolku poveke gi generalizirash rabotite, tolku poveke greshish

Е гледаш мене климата ми е Корејска. Телевизорот Корејски, Телефоноот корејски а колата Гољф се знае.
A pasosot? Posto gledam mnogu si aktiven za bugarski pasosi

Денес влегов во една фирма во битола да се распраinvestigate ена за парно... е сега не бев со намера да појдам, онака поминував покрај па не запишав се баш али то што ми кажаа ми се виде интересантно, варијанта е следна, (им опишав каква е куќата - спратот, димензии, материјал, простории....
- шпоре со котел Алфа плам 20 - 550 евра
- Некои експанзионен сад, пумпа, вентили.... 150 евра
- цевки бакарни спратот е 10х10 метра али се зидовите надворешни од камен и се дебели од 40-50 см така да внатре би ишло 9м и би обиколило спратот долж страните значи 9х4=36 метра (јас ставив во пресметка 50х3,5 евра) ....... 175 евра
- ребра имаат некои алуминиумски радиатори по 50 евра демек доволни за соба околу 15 квадрати мене би ми биле доволни и 3 али ставам 4, 50х4.... 200 евра
- некои вентилчиња, ова она ми спомнуваше што се става кај ребрата - ѓутуре 150 евра
(цената е со нивна монтажа)
то ест 1225 евра што ми изгледа солидно.
со години на зима се грееме (кујна трепезарија, салон) на шпоре на дрва, оџакот нема никакви проблеми, рече да го измерам мора да е минимум отвор 16 см, немам мерено али комотно раката се става внатре со подраширени прсти (знам кога го чистам) така да мислам дека е 16 см, Алфа плам е без релна, пошто кујната е 10 квадрати и ако е со релна ќе биде неподношливо жешко внатре, без релна има помалце греење и ложење на самото шпоре
Не знам дали нешто сум заборавил, или ако одам пак што да прашам??

з
_------------------_-----------------------_---------------
Po ona sto go kaza ne e bas skapa investic
Денес влегов во една фирма во битола да се распрашам за цена за парно... е сега не бев со намера да појдам, онака поминував покрај па не запишав се баш али то што ми кажаа ми се виде интересантно, варијанта е следна, (им опишав каква е куќата - спратот, димензии, материјал, простории....
- шпоре со котел Алфа плам 20 - 550 евра
- Некои експанзионен сад, пумпа, вентили.... 150 евра
- цевки бакарни спратот е 10х10 метра али се зидовите надворешни од камен и се дебели од 40-50 см така да внатре би ишло 9м и би обиколило спратот долж страните значи 9х4=36 метра (јас ставив во пресметка 50х3,5 евра) ....... 175 евра
- ребра имаат некои алуминиумски радиатори по 50 евра демек доволни за соба околу 15 квадрати мене би ми биле доволни и 3 али ставам 4, 50х4.... 200 евра
- некои вентилчиња, ова она ми спомнуваше што се става кај ребрата - ѓутуре 150 евра
(цената е со нивна монтажа)
то ест 1225 евра што ми изгледа солидно.
со години на зима се грееме (кујна трепезарија, салон) на шпоре на дрва, оџакот нема никакви проблеми, рече да го измерам мора да е минимум отвор 16 см, немам мерено али комотно раката се става внатре со подраширени прсти (знам кога го чистам) така да мислам дека е 16 см, Алфа плам е без релна, пошто кујната е 10 квадрати и ако е со релна ќе биде неподношливо жешко внатре, без релна има помалце греење и ложење на самото шпоре
Не знам дали нешто сум заборавил, или ако одам пак што да прашам??

з
Po ona sto go kaza i ne e bas skapa investicija, te molam kazi go imeto na firmata i lokacija na istata

_------------------_-----------------------_---------------
Po ona sto go kaza ne e bas skapa investic

Po ona sto go kaza i ne e bas skapa investicija, te molam kazi go imeto na firmata i lokacija na istata
Парновод, карши стаклената

Uste ednas molam za mislenje za vivax klima uredite

Blagodaram odnapred

Valjda zavisi koj vivax,. Mislam deka imaat samo dva invertera Geyi i Geei.
Jas go imam Gexi (koj mislam e ist so Geyi) i sum zadovolen, a za geei ne znam.

A do kolku pari si spremen da dades pari

1. Употребувајте кирилица, барем alt+shift не е тешко да притиснете.
2. Порано во Битола немаше толку матуфи, ама денес изгледа врие.
3. Прочитајте ја темата, а потоа прашувајте. Пред да прашате треба да ги дадете следните информации:
- Што ќе загревате (куќа, стан)?
- Местоположба (котлина, на рид, на падина, низина, поле)
- Ориентација на станот?
- Површина и волумен на просторот?
- Материјал од кој е изграден објектот?
- Дали е објектот изолиран и каква е дрвенаријата (дограмата)?
Нормално на крај ќе дадете една скара кај Жежо или во некој друг фин локал и се ќе ви каже чичо.
4. Црни, за таа квадратура ќе си купиш 18-ка - 5.5 киловати, ама прво одговори на претходната точка.

Parnovod mislis pod linija?[DOUBLEPOST=1406334919][/DOUBLEPOST]Isto taka me interesira dali nekoj imal licno iskustvo so kupuvanje klima ured od stranata ekupi.mk
не бе , карши стаклената... уф можи не се вика парновод, така ми изгледаше.... една е таква продавница таму под ИК банка, ако ти текнува која е, има панели за соларно, котли, радијатори, електрични панели за греење.... случајно врвев таму видов низ исзлог и влегов не обратив многу пажња на името

qwRGuxM.jpg

Valjda zavisi koj vivax,. Mislam deka imaat samo dva invertera Geyi i Geei.
Jas go imam Gexi (koj mNoe MV i e ist so Geyi) i sum zadovolen, a za geei ne znam.

A do kolku pari si spremen da dades pari
Do kaj 24-25 plus montaza a ona sto mi pravi zabluda e dali toa da bide klima ured ili inverter so ogled na toa sto ke se koristi pretezno za dogrevanje vo mesecite oktomvri i noemvri i mart eventualno
: 57441"]Valjda zavisi koj vivax,. Mislam deka imaat samo dva invertera Geyi i Geei.
Jas go imam Gexi (koj mislam e ist so Geyi) i sum zadovolen, a za geei ne znam.

A do kolku pari si spremen da dades pari[/quote]
Do kaj 24000 plus montaza e sega vo[DOUBLEPOST=1406378787][/DOUBLEPOST]
2. Пораноtoa,
2. Порано во Битола немаше толку матуфи, ама денес изгледа врие.
3. Прочитајте ја темата, а потоа прашувајте. Пред да прашате треба да ги дадете следните информации:
- Ориентација на станот?
Нормално на крај ќе дадете една скара кај Жежо или во некој друг фин локал и се ќе ви каже чичо.
4. Црни, за таа квадратура ќе си купиш 18-ка - 5.5 киловати, ама прво одговори на претходната точка.

Битола немаше толку матуфи, ама денес изгледа врие.
- Ориентација на станот?
Sto se odnesuva do citanjeto dokolku procitas dve strani nazad vo forumov ke vidis deka imam dadeno detalen opis na prostorot, no eve dokolku NAVISTINA SAKAS da dades korisna sugestija se raboti za kuka debel dzid nad 60 sm (stara gradba - kamen tula) prostorot koj se gree e okolu 35m2 plus minus eden dogramata e aluminium vnatre plus nadvoredna drvena dograma (na eden prozorec ima vnatre aluminuim i odnadvor drvena dograma) i klimata t.e. inverterot ke se koristi za dogrevanje vo periodot oktomvri i noemvri i mart april (zavisno od temperaturite mozebi i celosno greenje). Ostanatiot del od grejnata sezona ke bide so drva.

Pa cekam korisno mislenje
Sekoja pomos e dobredojdena

Последно уредено:
Кои се генерално вашите мислења за BBC films?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom