Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не можев да ги читам сите мислења така да ќе ви кажам јас на што се греам... Веќе 3та година се грееме на инвертер клима уред со 3 конвектори за спалните соби. Искрено поиплатливо од инвертер ако сакате на струја да се греете нема да најдете... Со дрва да се грееш да најевтино е ама нон стоп ќе мораш да го одржаваш оганот а искрено и не знам дали би заштедил некоја многу голема сума на пари кога би се греел со нив + немам ставено радијатори ама сепак ми е спроведена инсталацијата доколку стујата отиде во ку**ц. Јас греам 100 квадрати и кога ќе споредам со пријатели мои колку плаќаат за струја и парно за истата големина на стан дури на мене ми испаѓа поевтино и од нив.. Е сега и климата има негативности - може да ти се расипе ( дрвата не можат :D :D ) и мораш на секои 3-4 месеци да ги чистиш филтрите поточно да се одржава - барем тие негативности ми текнуваат сега :)... А за најевтино ако сакате да поминете само дрва и спроведување на парно...

BsHYhuiCYAAZY0V.png:large

Новиот Шерлок

700mb bese standard na vremeto od aXXo ko rabotese mininova...mada i sega imas Yify so super kvalitet za lugje so mal bandwidth a psyside e kremot od 3.6% on moze da si dozvoli 20gb rip

човек од АЕК НЕ треба да промовира пиратерија :D
или ја грешам?

пристапни се цените за добар оптички интернет, уште не е стандард во МК ама ќе биде кај и да е..
а за сега нека ужива кремот само во добар оптички интернет, а просекот ќе си остане секој да има минимум 10мбита :D

Конечно има супер снимка од Locke, за оние што не им сметаат вметнатите корејски титлови

Yify нема многу напреднато од Axxo од пред 5 години.

Јасно ми е, колку пари толку музика, ама мислам дека испод 6-7 гига нема квалитетен рип со квалитетно аудио (DTS). Yify, WEB-DL и слични се навистина осакатени рипови само за да се спакуваат во толку мал формат, премногу се губи. Чист изворен Blu-ray од друга страна ми е оверкил и неможам да приметам голема разлика на мојот 22" монитор, на голема резолуција сигурно би се приметило. Blu-ray би симнал само за неколку визуелни совршенства од типот на LotR.

Моментално SPARKS и PublicHD риповите ми се sweet spot во однос на квалитет/големина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom