Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
На последните две слики е Харди, на првите две е ваљда другиот. :D

Морам да го споделам ова тука. Во Холивуд има постојано споредба на физичка сличност на актери и меѓу мажи и меѓу жени. Ама ваква сличност јас досега немам видено. Том Харди и Логан Маршал Грин. Човече како близнаци се.:eek:

Прегледај го приврзокот 44073

Прегледај го приврзокот 44074

Прегледај го приврзокот 44075

Прегледај го приврзокот 44076

Ако познаете од прва кој е кој, секоја чест.:)

хахаха , што е ова бре, ко во Зона на Самракот.... луда работа. :confused:

RocknRolaa, јас овој Логан првпат сега го гледам, Харди го знам. Кога ти го видов постот и сликичките ми се зашемети главава... дури и го изгуглав да бидам сигурна дека стварно постои типов... :pos:

Project X баш ми се свиѓа филмчето претставено е се шо прајме младите :$ искрено му го предложив на татко ми да го гледа па ќе видиме ќе идам да учам сега ваљда ќе седне да погледне чоекот доста веќе го лажам дека не правиме такви работи добро освен дрога.

Project X ми се свиѓаше поготово оти е сниман во тој стил
Перфектен за гледање со другари (јес да јас сам го гледав).
Me насмеа повеќе од саут парк! :D

И пак јас. Прашања за оние кои професионално се занимаваат со греење или евентуално имаат лични искуства. Колкав број ребра (радијатори) се потребни за 1 метар квадратен за стандардно греење, а колку за нискотемпературно греење (греење при кое температурата на водата во радијаторите не надминува 45 степени)? Дали со поставување поголем број ребра од стандардите добиваме поголема топлина со исто искористување на енергија? Доколку не, зошто? Слободно препорачајте некоја книга, брошура или нешто слично каде тоа е објаснето или поставете линк за симнување. А, да, и дали гусани радијатори може да се користат за нискотемпературно греење? Фала

z5Dy3.jpg

:D

Да не знаеш некој да ми одговори на тоа што прашав погоре?

И пак јас. Прашања за оние кои професионално се занимаваат со греење или евентуално имаат лични искуства. Колкав број ребра (радијатори) се потребни за 1 метар квадратен за стандардно греење, а колку за нискотемпературно греење (греење при кое температурата на водата во радијаторите не надминува 45 степени)? Дали со поставување поголем број ребра од стандардите добиваме поголема топлина со исто искористување на енергија? Доколку не, зошто? Слободно препорачајте некоја книга, брошура или нешто слично каде тоа е објаснето или поставете линк за симнување. А, да, и дали гусани радијатори може да се користат за нискотемпературно греење? Фала
Не може само врз основа на метар квадратен, инаку што би работеле проектантските фирми. Има многу фактори од ориентација, за куќа или стан, станот ако е на приземје и поткровје има многу поголеми топлотни загуби, потоа врати и прозори какви, има или нема изолација и каква, ѕидови дебелина итн.
И самите производители на радијатори даваат податоци за вати топлина по ребро. Така да за радијатори иди до некој што ги продава и побарај податоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom