Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки успешно монтирана TCL 12 chsd xa73if.
16000 купена супермарт.
3 метри бакарни цевки, изолација до крај на бакарните цевки и дополнителни бандажирана со 3 слоја трака.
Вакумирана 35 минути.

Вифи нема
Греач на надборешна нема не знам дали и и треба

Најниска модулација што ја гледам е 280w (за сега) што ми е задоволително иако ми кажуваа на бенчмарк рс дека им модулирала 120-130w … во моментов мислам дека не е можно, но ќе видиме.

Мене ми е кул климиче за цената и за спална соба. Ќе споделам искуство за неколку деновиве али топол млаз како од шала дава.
со здравје да се користи,
она што ми е дискутабилно е цената на монтажата, 6000 на 16000 е ~38% што дефинитивно е безобразлук,
во животов уште клима немам монтирано и најверојатно следниот предизвик ќе ми биде тоа со оглед дека имам од алат скоро се освен вакум пумпа, ама бидејќи и мин. 70% од монтериве не вакумираат воопшто или немаат исправна вакум пумпа ќе одам со издувување на воздухот од системот 'по старо"
а и гаранција ако изгубам што го еб@м најчесто тераат климиве без проблем (како магариња се) некоја година па вреди да се ризикува кога се работи за толкава % заштеда.
вие што мислите?

Додади уште 130денари, и купи глет маса, среди ја дупката (доле десно? кај внатрешната единица.
И потоа, додади уште 200денари за бели ПК канали, за да го сокриеш кабелот.

она што ми е дискутабилно е цената на монтажата, 6000 на 16000 е ~38% што дефинитивно е безобразлук,
во животов уште клима немам монтирано и најверојатно следниот предизвик ќе ми биде тоа со оглед дека имам од алат скоро се освен вакум пумпа, ама бидејќи и мин. 70% од монтериве не вакумираат воопшто или немаат исправна вакум пумпа ќе одам со издувување на воздухот од системот 'по старо"
а и гаранција ако изгубам што го еб@м најчесто тераат климиве без проблем (како магариња се) некоја година па вреди да се ризикува кога се работи за толкава % заштеда.
вие што мислите?
Па да соодносот е лош, али јас бев океј со цената зашто реално климата и по оваа цена и по цена од 50-60к ако е 3.5kw толку ќе кошта.

Мислам дека цената од 6к е висока, но дека мене требало да ми наплатат поевтино не знам, не очекував зашто реално оди истиот матријал и истиот труд.

Дополнително зградата е цела армиран бетон и многу се изнамачија да ја искочат со дупка. Немаше бегање - погодија арматура.

4 саати монтираа и беа многу внимателни. Поставија нивни најлон на ѕидот и подзачистуваа. Сума сумарум презадоволен сум. Аирлија нека им се парите и само за убави работи да си ги трошат :)

вие што мислите?
1000% si vo pravo za vakumiranjevo. Pola monteri što kao "vakumiraat" rabotat so improvizirana napravi sam "vakuum pumpa" od star kompresor, a drugata polovina koja ima kakva takva pumpa vakumira na vreme so nesoodvetna merna oprema, kako primerov so 35 min od pogore so TCL-ov.
Drugo site monteri mislat deka treba samo da se izvadi vozduhot, a ne im e ni na kraj pamet deka so vakumot samo se spušta točkata na vrienje na vodata za da ja natera vodata da ispari polesno...
Da ne zborime što se uvereni deka so vakuumot gi proveruvale holenderite... pravat nekakov da kažeme minus pritisok od pola bar, a sistemot raboti na nadpritisok od nad 35 bari, smešno e toa ama e taka. Ne postoi vo mašinstvoto nitu eden ured ili sistem vo koj vladee nadpritisok da se ispituva na nepropusnost so vakuum, pravilo e sekogaš da se ispituva na pogolem pritisok od rabotniot i za 30%.
Ova so izduvuvanjevo nemoj ni vo son da go praviš, tek toa koja glupost e, ništo nema da postigneš osven da izgubiš freon i da napraviš klimata da raboti so loši karakteristiki.
Ne se sekiraj jas dve klimi montirav bez vakumiranje koga vidov kako sakaat da rabotat, im rekov deka deka ne e potrebno da se mačat. Takva gimnastika od vakumiranje ne e vakumiranje, klimite uredno si rabotat i bez nivnoto tkn vakumiranje.

Дечки само да споделам искуство после 20 саати користење, во моментов на времево, надворешно околу 13-14 степени, mitsubishi-во, оппс не :icon_lol:, tcl-во 195-200w троши (22 степени ставена со 3ка фен). Модулира веќе саат време :icon_lol:

Ноќеска ја имав ставено на mute/silent не ја слушнав дека работи, а над глава ми е. (гледам просек работела цела ноќ со 300w, али ова мислам дека е преслаб фен)

Е сега да, си има зашто е таа цена. Слушнав неколку пати крцкање на пластиката, се гледа дека се евтини матријалите, но импресионира ниското модулирање.

Али после нешто помалку од 24 саати искуството е одлично, пак ќе кажам во однос на цената.

Ги охрабрувам сите што бараат клима за мала просторија да си ја видат климичкава

Дечки само да споделам искуство после 20 саати користење, во моментов на времево, надворешно околу 13-14 степени, mitsubishi-во, оппс не :icon_lol:, tcl-во 195-200w троши (22 степени ставена со 3ка фен). Модулира веќе саат време :icon_lol:

Ноќеска ја имав ставено на mute/silent не ја слушнав дека работи, а над глава ми е. (гледам просек работела цела ноќ со 300w, али ова мислам дека е преслаб фен)

Е сега да, си има зашто е таа цена. Слушнав неколку пати крцкање на пластиката, се гледа дека се евтини матријалите, но импресионира ниското модулирање.

Али после нешто помалку од 24 саати искуството е одлично, пак ќе кажам во однос на цената.

Ги охрабрувам сите што бараат клима за мала просторија да си ја видат климичкава
Одлични резултати не само за таа цена туку и за средна класа клими. Веројатно е и оваа во таа класа ама поради стек на различни трговски околности сегашната цена и е дампинг. Уште еден доказ дека и ефтино набавена клима може да биде солидна.
Само немој многу да ја фалиш, ако те забележат овие од Грее веднаш ќе ти кажат дека тоа не е оригинал ТЦЛ туку некоја Кливија или Чармо од Грее :pos:

1000% si vo pravo za vakumiranjevo. Pola monteri što kao "vakumiraat" rabotat so improvizirana napravi sam "vakuum pumpa" od star kompresor, a drugata polovina koja ima kakva takva pumpa vakumira na vreme so nesoodvetna merna oprema, kako primerov so 35 min od pogore so TCL-ov.
Drugo site monteri mislat deka treba samo da se izvadi vozduhot, a ne im e ni na kraj pamet deka so vakumot samo se spušta točkata na vrienje na vodata za da ja natera vodata da ispari polesno...
Da ne zborime što se uvereni deka so vakuumot gi proveruvale holenderite... pravat nekakov da kažeme minus pritisok od pola bar, a sistemot raboti na nadpritisok od nad 35 bari, smešno e toa ama e taka. Ne postoi vo mašinstvoto nitu eden ured ili sistem vo koj vladee nadpritisok da se ispituva na nepropusnost so vakuum, pravilo e sekogaš da se ispituva na pogolem pritisok od rabotniot i za 30%.
Ova so izduvuvanjevo nemoj ni vo son da go praviš, tek toa koja glupost e, ništo nema da postigneš osven da izgubiš freon i da napraviš klimata da raboti so loši karakteristiki.
Ne se sekiraj jas dve klimi montirav bez vakumiranje koga vidov kako sakaat da rabotat, im rekov deka deka ne e potrebno da se mačat. Takva gimnastika od vakumiranje ne e vakumiranje, klimite uredno si rabotat i bez nivnoto tkn vakumiranje.
сакаш да кажеш само монтирање и пуштање во работа, ќе го имам во предвид ова тнх

сакаш да кажеш само монтирање и пуштање во работа, ќе го имам во предвид ова тнх
Povećeto klimi si imaat po cevovodite vnatre vo nadv. edinica eden ili dva tkn sušači so zeolit da ja sobiraat vlagata što veštive monteri ne ja sobiraat so nivnoto nakaradno vakumiranje, taka da slobodno možeš da si montiraš i samiot ako imaš alat i razbiranje normalno.

Povećeto klimi si imaat po cevovodite vnatre vo nadv. edinica eden ili dva tkn sušači so zeolit da ja sobiraat vlagata što veštive monteri ne ja sobiraat so nivnoto nakaradno vakumiranje, taka da slobodno možeš da si montiraš i samiot ako imaš alat i razbiranje normalno.
имам се освен искуство, ама со овие цени на монтажа ништо не ме спречува да се испробам

имам се освен искуство, ама со овие цени на монтажа ништо не ме спречува да се испробам
Najbitno vo prikaznava se holenderite i vitkanjeto na cevkite. Cviknati cevki i labavi holenderi e formula za neuspeh. Drugoto gore dole će raboti ako ne se montira na balkon ili nabiva vo ćošinja i plafoni.....
Tuka se pravat osnovnite greški koi posle pravat najgolem problemi vo rabotata na klimite.
Holenderite treba da se besprekorno napraveni, bez oštri ivici i koristenje na maslo, loša vrska i freonot će isčezne za kratko vreme iako propuštaat po nekolku grama freon na den.
Cevkite se vitkaat so golemi radiusi, nikako mali oti če dobieš presek so oblik na elipsa, toj e katastrofa vo odnos na kružen pravilen presek. Postojat mnogu ednostavni pomagala, na pr spirala od čelična žica pomaga bezbrižno vitkanje na cevkite, dovolno e po pola metar spirala za dvata prečnika bakar.

од испратените линкови апла се гледа дека уредите не се со исти карактеристики иако носат идентични ознаки, е сега дали се работи за печатни грешки или навистина се различни може да ја оправдува разликата или можеби и не

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom