- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 413
- Поени од реакции
- 1.140
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дека многу прашања поставувам? Можда имам некое генерално познавање но ти стручно ја познаваш проблематиката и само сакав да поднаучам нешто. Никаква провокацијаJasno mi e deka ne si glup. Ako e taka, a taka e, što ti znači pogore napišanovo? Možebi nekoja sitna provokacija?
Собери колку ти се сметките за струја Октомври-Мај па пиши сума, најубаво и по месеци да ги напишеш.Вѐ молам за мислење за греење на една соба со термоакумулациона печка од 5кв, да се полни на евтина и да се пушта на скапа струја... Дали се исплаќа или подобро е цел спрат да е отворен и да се грее со клима 5кв, спрат од 85 м2
Собери колку ти се сметките за струја Октомври-Мај па пиши сума, најубаво и по месеци да ги напишеш.
Вѐ молам за мислење за греење на една соба со термоакумулациона печка од 5кв, да се полни на евтина и да се пушта на скапа струја... Дали се исплаќа или подобро е цел спрат да е отворен и да се грее со клима 5кв, спрат од 85 м2
Размислувам дали да ја купамСобери колку ти се сметките за струја Октомври-Мај па пиши сума, најубаво и по месеци да ги напишеш.
Цел спрат го греам со клима 85м2, дали е подобро дневната да ја греам со клима, навечер да ја ставам на 18 степени на пример, а во спална да користам термо. Прашањето ми е дали е подобро една клима за цел спрат, или климата само за дневна, а спалната со термото. Друга опција ми е термото да го ставам на горен кат каде имам клима, но бидејќи работам таму за време на скапа струја, 4 дена во неделата од 15.00 до 19.00 дали е подобро да се греам на клима, да ја оставам да си работи и преку ноќ да речеме на 16 степени, бидејќи кога ја гасам ја пуштам на 26 и ни за 3 часа не постигнува. Живеам во куќа, без изолација со дрвени прозорци, на река...или да ја ставам термото, да ја полнам на евтина а кога ќе работам да ја пуштам.Можда прв пат се грее со ТА печка па нема сметки
Еднаш викаш греење на една соба па после викаш цел спрат греење 85м2. Одлучи се
Глупо прашање ама колкава ти е флуктуацијата на температура.Размислувам дали да ја купам
Автоматски споено мислење:
Цел спрат го греам со клима 85м2, дали е подобро дневната да ја греам со клима, навечер да ја ставам на 18 степени на пример, а во спална да користам термо. Прашањето ми е дали е подобро една клима за цел спрат, или климата само за дневна, а спалната со термото. Друга опција ми е термото да го ставам на горен кат каде имам клима, но бидејќи работам таму за време на скапа струја, 4 дена во неделата од 15.00 до 19.00 дали е подобро да се греам на клима, да ја оставам да си работи и преку ноќ да речеме на 16 степени, бидејќи кога ја гасам ја пуштам на 26 и ни за 3 часа не постигнува. Живеам во куќа, без изолација со дрвени прозорци, на река...или да ја ставам термото, да ја полнам на евтина а кога ќе работам да ја пуштам.
Едноставно нз дали се исплатливи
Кога ја вклучувам климата на горниот кат каде само работамод 15.00 до 19.00 и тоа 4 дена седмично температурата е 4-5 степени. Дали ми е попаметно да ја оставам климата да работи на 16 од 19.00 до 15.00, а кога ќе работам на катот (за време на скапа струја работам) да ја покачам на 22, или да ја полнам термото на евтина и додека работам (како што кажав од 15.00 до 19.00) да ме грееГлупо прашање ама колкава ти е флуктуацијата на температура.
Ја плаши на 26 ама не постигнува. Колку била температурата кога ја запали? Колку сакаш да биде оптимална додека си во просторот и работиш?
Секаде викаат дека клима е најубаво да работи континуирано а не пали гаси на по некој саат во денот
И тоа термо што сакаш да го земеш мислиш неограничено ќе држи температура? Со загубивме што ги збориш (климата навечер на 16 да ја ставаш, незнам дали до толку пробуваш да заштедиш или стварно температурата толку ти флуктуира) посебно ако паѓа толку температурата во просторот тоа термо брзо ќе се олади и доаѓаш до делот додека не си таму термото го држело просторот во некоја солидна топлина ама додека завршиш со работа таа топлина да не е доволна да ги задоволи твоите побарување.
Кога ја вклучувам климата на горниот кат каде само работамод 15.00 до 19.00 и тоа 4 дена седмично температурата е 4-5 степени. Дали ми е попаметно да ја оставам климата да работи на 16 од 19.00 до 15.00, а кога ќе работам на катот (за време на скапа струја работам) да ја покачам на 22, или да ја полнам термото на евтина и додека работам (како што кажав од 15.00 до 19.00) да ме грее
Дечки здраво. Сакам да ве прашам на клима уред 3.5ка Фуего конкретно од климата дува ладен воздух али не лади уопште ептен малку. Што може да биде проблем фреон или.. ?
П.с. чистени се филтрите![]()
Џабе правиш гимнастики ако веќе толку сакаш да е економично работи од друга просторија.Кога ја вклучувам климата на горниот кат каде само работамод 15.00 до 19.00 и тоа 4 дена седмично температурата е 4-5 степени. Дали ми е попаметно да ја оставам климата да работи на 16 од 19.00 до 15.00, а кога ќе работам на катот (за време на скапа струја работам) да ја покачам на 22, или да ја полнам термото на евтина и додека работам (како што кажав од 15.00 до 19.00) да ме грее
Вака, спратот е мој и е 85м2, без ѕидови, но на средина му ставив пердиња за да затоплувам.Џабе правиш гимнастики ако веќе толку сакаш да е економично работи од друга просторија.
Со 16 степени да држиш цело време дур загрее на тие 20-21-22 што ќе ги бараш како удобно помина пола и повеќе работно време.
Посебно што ако разбрав добро таа клима не е во собата туку треба да грееш цел спрат.
Термото и една соба да грееш звучи подобро ама и тоа колку ќе издржи на овие услови е прашање.
И не заборавај со овие огромни флуктуации има влага да ти се јави 100% па тоа што ќе го уштедиш на држење некоја нормална температура ќе го трошиш за други проблеми.
Јас пре би држел некоја 18-19 степени температура на цел спрат одколку да си играм пали гаси и со големи флуктуации.
Исто место да зголемуваш од 15:00 до 19:00, подобро почни со греење од 13:30 или 14:00 а заврши 18:00-18:30 (ова збора да догрееш од тие 18-19 што би ги одржувал/а на 21-22 степени. Кога ќе одиш на работа ќе е потопло а дур се под олади веќе си завршил/а
I sto ocekuvas jas ili bilo koj tuka da napravi so ovaa informacija.Вака, спратот е мој и е 85м2, без ѕидови, но на средина му ставив пердиња за да затоплувам.