- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.428
- Поени од реакции
- 12.417
Тоа значи дека климата си исполнува пдизајн за таа просторија, и без проблем може да ја згрее..Na moite podobro mu e so klimava temperaturava-postojana e ne e promenliva od kolku so kaminot.
Ke zgasni,pa pretoplo,custvoto so klima mu e podobro,zboruvame za otvoren golem prostor,a za mali povrzani prostorii ne znam.Ova e od licno iskustvo.
Супер штом е така.
Кај мене не е! А верувам и кај многу луѓе штом се ослонуваат на дрва/пелети. Со таа разлика што јас сум свесен кај е проблемот, и не се жалам "како климите не грееле".
Нејсе, и дрвата се многу поскапени, не е како што беа. Пелетите гледам по 240ден вреќинче одат...
Од чисто економски аспект, греењето на клима е најисплатливо.. ама да нагласиме дека сите ние плаќаме субвенционирана струја! Објективната реалност е сепак подруга...
Стан, изолирана куќа, или бар дел од обична куќа може да се згрее со клими ефтино...
Ама повеќе простории ако сакаш(топло ВЦ на пример ) или голема квадратура, дрвата и вака се најефтини.
П.С. никогаш не сум можел да ги разберам скопјаниТе.. абе плаќаат 2000ден парно, ни да мислиш ни да се замараш.. кењаш(со извинение) на топло.. и први плачат како скапо им било централното
Во нормалната држава, нема да имаат ни избор, а не па субвенции да зимаат за клими и да се откажуваат...
Автоматски споено мислење:
П.П.С. вчера бев Ск, и на враќање само што ќе се качиш на автопат.. се гледа цела котлина покриена со смог! Како ќебе!
Велес исто, буквално цел град покриен, а нигде оџаци не чурат! (кај 16h )
До кога дрвата и ќумбињата криви ќе ни бидат што и летно и зимно време државава ни е како запалена депонија во Карачи Индија?!
Последно уредено: