- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 420
- Поени од реакции
- 1.156
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е проблем да им дозволат толку реклами, фирмата плаќа за тоа. Туку проблем е немањето мерка и осет за маркетинг, така да и најдобрата реклама ќе ти одмили ако е во количина како оваа на Грее. Па макар и Тошиба или Мерцедес се рекламирале, а не па овие.
@zlatko_ti412 немој да рекламираш други брендови зошто се добива бан. Од сопствено искуство ти кажувам.
Иначе пак си напрајв профил
Можи пак ќе добијам бан.
So gree tesko da namalis smetka. Za smetka da namalis pomalko od vivaks samo Mitsu.Здраво на сите..
Некој да каже искуство за |AMBER NORDIC GWH12YD-S6DBA2A| или па некоја друга 3,5-ка до таа сума 60.000макс, ми е за дневен простор околу 37 квадрати (2 страни лепенка помеѓу сендвич зид блок 16 па стиродур 2цм и сипурекс 7.5цм и другите 2 страни зид блок 16 и 10цм стиропор фасада пвц се, ламинат со xps табли под него) која според спецификации ми е примамлива, само што наслушнав била за места кај што се екстремни температури за да се грееш и наводно ако била поставена надворешната единица на северна страна ке палела греачи цело време и ке стигале сметки големи... Јас моментално користам вивакс аери 3.5kw 4години за тој простор (21-23)C - 20 кога нема никој дома, задоволен сум но сакав да намалам од економски аспект со нешто поефикасно и од топлински за истата цена... сметката највисока во последни 2 год што и немало толку јаки зими била 6.500 од кој издвојувам 2.000 за домаќинство. АERI 3,5kw што ми е наместен ми дува преку соба во дневната, по реновирањето на цела куќа не набавив друга за дневна да ја осамосталам дневната, односно да ја затворам собата и без неа собата се некој 35-37 по потреба инаку се 45 квадрати одприлика, со тоа што ако наместам на 24 степени во дневната е пријатно 21-22 а во собата не се дише за да биде и натака топло.
So gree tesko da namalis smetka. Za smetka da namalis pomalko od vivaks samo Mitsu.
Чекајте малку другари, да платам 60к за да намалам на сметка. Извини колку мислиш дека ке намалиш на сметката со поставување на уште еден уред?Здраво на сите..
Некој да каже искуство за |AMBER NORDIC GWH12YD-S6DBA2A| или па некоја друга 3,5-ка до таа сума 60.000макс, ми е за дневен простор околу 37 квадрати (2 страни лепенка помеѓу сендвич зид блок 16 па стиродур 2цм и сипурекс 7.5цм и другите 2 страни зид блок 16 и 10цм стиропор фасада пвц се, ламинат со xps табли под него) која според спецификации ми е примамлива, само што наслушнав била за места кај што се екстремни температури за да се грееш и наводно ако била поставена надворешната единица на северна страна ке палела греачи цело време и ке стигале сметки големи... Јас моментално користам вивакс аери 3.5kw 4години за тој простор (21-23)C - 20 кога нема никој дома, задоволен сум но сакав да намалам од економски аспект со нешто поефикасно и од топлински за истата цена... сметката највисока во последни 2 год што и немало толку јаки зими била 6.500 од кој издвојувам 2.000 за домаќинство. АERI 3,5kw што ми е наместен ми дува преку соба во дневната, по реновирањето на цела куќа не набавив друга за дневна да ја осамосталам дневната, односно да ја затворам собата и без неа собата се некој 35-37 по потреба инаку се 45 квадрати одприлика, со тоа што ако наместам на 24 степени во дневната е пријатно 21-22 а во собата не се дише за да биде и натака топло.
И покрај тоа што имам 2 митсу дома ќе се осмелам да прашам зашто само Митсу. Што е проблемот со Тошиба или Даикин?So gree tesko da namalis smetka. Za smetka da namalis pomalko od vivaks samo Mitsu.
А зашто не ја пребациш Виваксот во големата соба и така да го грееш пак цел простор со иста сметка?Затоа и прашував за предлог, бидејќи по спец влезна е пониска и од виваксот, моментот е што е најоптимално да биде позагреано и да е истата сметка, да не биде виваксот не ја користам а само амберот и го имам истиот резултат ама само со повисока сметка на тоа и мислев.
Чекајте малку другари, да платам 60к за да намалам на сметка. Извини колку мислиш дека ке намалиш на сметката со поставување на уште еден уред?
Кои ти се очекувањата за колку време ќе ги исплатиш тие 60к што си спремен/а да ги платиш? За другар прашувам
И покрај тоа што имам 2 митсу дома ќе се осмелам да прашам зашто само Митсу. Што е проблемот со Тошиба или Даикин?
Автоматски споено мислење:
А зашто не ја пребациш Виваксот во големата соба и така да го грееш пак цел простор со иста сметка?
Веројатно ќе ти биде потопло во дневна а 1-2 степени пониско во другата соба ама посебно ако е спална немаш потреба од превисока температура
[/QUOTE
Вака имам уште 2 соби што би сакал понатаму за користење кога би дошло со 2.5ки да се греат, моментално виваксот ми треба иако е преголема за простороијата да се затвора и пушта ретко во зимо само, е сеа во дневна би вложил повеќе средства за добар инвертер бидејки ако ја пуштам на 24 виваксот треба да чекам 1 саат да стопли како што треба и таму и да врти на турбо за да одржава...Никој не мислеше со инвестиција да го враќам фондот за брзо и слично, моментот беше за иста пара горе доле иста музика но со тоа да прави бања ако е потребно побрзо како ппефокасен о поскап уред а не да биде како 2 вивакса да врти ценовно...Поздрав.Чекајте малку другари, да платам 60к за да намалам на сметка. Извини колку мислиш дека ке намалиш на сметката со поставување на уште еден уред?
Кои ти се очекувањата за колку време ќе ги исплатиш тие 60к што си спремен/а да ги платиш? За другар прашувам
И покрај тоа што имам 2 митсу дома ќе се осмелам да прашам зашто само Митсу. Што е проблемот со Тошиба или Даикин?
Автоматски споено мислење:
А зашто не ја пребациш Виваксот во големата соба и така да го грееш пак цел простор со иста сметка?
Веројатно ќе ти биде потопло во дневна а 1-2 степени пониско во другата соба ама посебно ако е спална немаш потреба од превисока температура
AmberNordic 12000btu imam od 2018ta klimata e zver, ako ti e za toplenje i sakas da zagree brzo zimaj ne se misli.Вака имам уште 2 соби што би сакал понатаму за користење кога би дошло со 2.5ки да се греат, моментално виваксот ми треба иако е преголема за простороијата да се затвора и пушта ретко во зимо само, е сеа во дневна би вложил повеќе средства за добар инвертер бидејки ако ја пуштам на 24 виваксот треба да чекам 1 саат да стопли како што треба и таму и да врти на турбо за да одржава...Никој не мислеше со инвестиција да го враќам фондот за брзо и слично, моментот беше за иста пара горе доле иста музика но со тоа да прави бања ако е потребно побрзо како ппефокасен о поскап уред а не да биде како 2 вивакса да врти ценовно...Поздрав.
Ти благодарам, ме интересира просечно како си задоволен на сметка грубо кажаноAmberNordic 12000btu imam od 2018ta klimata e zver, ako ti e za toplenje i sakas da zagree brzo zimaj ne se misli.
Klimata i na minusi nadvor ako ja poteras so zadadena 30 duva so 58c na izduv t.e frla ogin jajca da sprzis.... i na -8 go pravi toa t.e 7kw dava i na -8, taka da 50m2 so 7kw nemaat problem za da im bide i 24c.
членот е исклучителен познавач на темава но заедно со уште еден лик воедно е и шиткач на една марка на клими тука попозната како N°1 (додуша ги има и други од други брендови но не се толку нападни),Ти благодарам, ме интересира просечно како си задоволен на сметка грубо кажано
Види, камо среќа да има познавачи што повеќе на темава, и ти нешто си купил вероватно од тоа стекнато знаење од познавачите на темава не ваљда од Климе-Најубавиот кој само лупа линкови хаха....сме мереле покажале едуцирале и докажале....можеш слободно да се покажеш и ти што имаш позитивно или негативно научено овде на темава на која треба да си наивен да не ги увидиш сите други продавачи, а ги има многу такви тука.членот е исклучителен познавач на темава но заедно со уште еден лик воедно е и шиткач на една марка на клими тука попозната како N°1 (додуша ги има и други од други брендови но не се толку нападни),
затоа сите негови совети земи ги со резерва бидејќи голема е можноста да бидеш наведен, од мене толку отворете си ги убаво очите и памет во глава!