Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Nemas potpis, mislev petka imas, a za macenje se ubiv i pak ne najdov:)

Прегледај го приврзокот 407209

ЕДИТ: макс проток вика 900m3h, а поделено по брзини има само изразено во обртаи....
@tzlatko погоре ти прикажа дека можеш од податокот за обртаите да го пресметаш протокот за останатите 2 брзини....
Ако со 950 обртаи има 900m3/h, со 825 обртаи ќе има 781m3/h, и со 700 обртаи ќе има 663m3/h

Screenshot 2024-02-20 at 20.40.57.png

Еве ти и линк до сервисното за внатрешната единица - AS50TDDHRA-CLC.

Збунувачко е малку, може... а и многу веројатно оние максималните 900m3/h да се на ладење со 1050 обртаи...
Па за на греење би дошло малце пониско од првично горе што ти пресметав.

Ако при ладење нa High со 1050 обртаи се максималните 900m3/h
Греење на High со 950 обртаи би дошло 814m3/h,
Греење на Mid со 825 обртаи би дошло 707m3/h,
Греење на Low со 700 обртаи би дошло 600m3/h

Attachments

• Forum 21.02.2024..jpg
    Forum 21.02.2024..jpg
    427,9 KB · Прегледи: 24
Точно, на мобилна верзија не се прикажуваат потписите…

klik na vasiot profil > prilagoduvanja > vo delot opcii za sodrzina imate da stiklirate dali da vi se pokazuvaat potpisi ili ne

Mene primer mi e iskluceno, kako da go vrtam dali laptop dali televizor dali mobilen potpis nema da mi pokaze, sakav da kazam imate opcija da go kontrilirate toa.

Od telefon gi nema potpisite , samo od pc gi gledam.

Tuku da kazete kade da najdam tacna za pod klima , ili nekoja idea za diy.

zimovo poleka poleka popushta (da ne recham dojde prolet denovive) pa da sumirame rezultati od dekemvri i januari

kukjata od ponedelnik do petok se odrzuva na 15C so iskluchok na spalnata kade drzam 17C za polesno da mi stopli za vikend za spienje na 20C. za vikend cela kukja kaj shto gream e 19C ~ 20C za da mi e na potkrovje 12C i da mozam da rabotam gradeznichki raboti da ne mi studi.

istrosheno do sega 45 vrekji peleti i 2693den struja ili suma sumarum 15430 denari, a gream grubo okolu 80 kvadrati na prizemje 30kvadrati garaza vo suteren kaj shto e parniot kotel i 7 kvadrati kupatilo isto vo suteren.

potkrovjeto ne e izolirano a nema ni spushten tavan ni koshuljica pa furi od stranite kaj shto e opshifkata i od pod vratite na terasa. zdravje na prolet da se stavi izolacija i na tavanot pa slednoto zimo ochekuvam so istava potroshuvachka i gore na potkrovje da bide okolu 20C (ili da namalam potroshuvachka)

me chesha krastata i gore da fuknam barem 2 klimi 3.5kw sekoja (optimalno kje e so 3) ama imam ushte mnogu raboti za plakjanje i nekako ne mi se frlaat 1000 evra vo momentov. zdravje na esen ako naleta nekoj ubav popust i ako ostanat pari do togash :D
лом си ме изнасмеа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom