Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Денес нешто многу on-off климата, гледам кај надворешната, температура 20 степени. Бам црвено копче на даљинското. После 1 и пол саат температурата во собата стагнира на 20 степени.

Инаку станот ми се наоѓа на југо-запад и имам 6 прозори низ кои доаѓа топлина. Гледам на PulseEco има делови во скопје кај што сензорите покажуваат температура 19 степени, што значи на сонце и голема е веројатноста да е 20 степени.

Баш сакам да го истестирам она што се пишуваше пред неколку страни. Следниве денови тестирам и се враќам со што сум заклучил од тестирањето. Планот е да ја гасам во ~11, палам во 14:30 (почетокот да влезе во евтина тарифа). Дали 3 саати исклучена во текот на денот кога е потопло (кај другите можеби кога нема никој дома) е енергетски поефикасно отколку да се остави да работи. Инаку ако може некој нека објасни дали е ова штетно за климата.

Мене малце ме нервираат и овие on-off прелазите зашто на off како да ми дува ладно(промајата што ја викате).

@dastan kako si zadovolen od ST MAC 3.5kw model kako se pokaza so defrosti kako toplese na minusnive temperaturi izminatiov period ?
друже климата откако е монтирана и пуштена нит ја гледам нит се тресеме околу неа, кога сум влегол во соба кај децава и сум ги прашал дали им е топло секогаш ми одговарале потврдно, ако тера вака задоволувачки е со оглед на тоа колку ја платив

Sent from my RMX2002 using Tapatalk

@dastan kako si zadovolen od ST MAC 3.5kw model kako se pokaza so defrosti kako toplese na minusnive temperaturi izminatiov period ?
Дефрост може да прави од: 1.предемензионрана клима(си ставил 2.5кв клима во 50м2 неизолиран простор)
2.многу ладно(сув дефрост)
3.од ладно со влага

Здраво, знам дека има тука доста запознаени дечки на темава, ми треба препорака за best buy ѕиден инвертер околу 60.000-70.000 денари со фокус на греење.

Фала.

Дефрост може да прави од: 1.предемензионрана клима(си ставил 2.5кв клима во 50м2 неизолиран простор)
2.многу ладно(сув дефрост)
3.од ладно со влага

Site klimatizeri pravat defrost koga nadvor e od 80 do 90 % vlaznosta na vozduhot i temperatura okolu 0 °C ( normalno nekoj poveke ako se poddimenzionirani ) nekoj pomalku ako se pravilno dimenzionirani

Здраво, знам дека има тука доста запознаени дечки на темава, ми треба препорака за best buy ѕиден инвертер околу 60.000-70.000 денари со фокус на греење.

Фала.
So ogled da ne si navel jacina/golemina na prostor i sl, da pretpostavam deka baras najcesto kupuvanata jacina na klima 3.5 odn 12-ka. Vo toj slucaj eve nekolku predlozi (cenite moze da se i poniski nekade, prebaraj sam, a ova e predlog za modelite na klimi):
https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-msz-muz-hr35vf/

Фала.
Best buy и 1000€+ не идат во иста реченица!
Освен ако за 5.5ка не правиш муабет…

Зошто да не идат заедно? Предложи му најдобрата клима од околу 60/70 илјади денари

Зошто да не идат заедно? Предложи му најдобрата клима од околу 60/70 илјади денари
Point of diminishing returns… е тоа го добиваш после 500€!
Валиден избор е и тоа… ама постерот побара бест-бај, не најдобар избор за тие пари.
Плус, не ни знаеме за што ја бара, ни колкава бара…
Нека објасни @Lu5 , па ќе му предложиме неш..

So ogled da ne si navel jacina/golemina na prostor i sl, da pretpostavam deka baras najcesto kupuvanata jacina na klima 3.5 odn 12-ka. Vo toj slucaj eve nekolku predlozi (cenite moze da se i poniski nekade, prebaraj sam, a ova e predlog za modelite na klimi):
https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-msz-muz-hr35vf/
Да, се извинувам не наведов големина мислев де подразбира од сумата, ваљда нема логика да се зема 3.5 за тие пари.

Барам предлог за 5.5 или 7, просторот е околу 35 квадрати.

Да, се извинувам не наведов големина мислев де подразбира од сумата, ваљда нема логика да се зема 3.5 за тие пари.

Барам предлог за 5.5 или 7, просторот е околу 35 квадрати.
Па 7ца прејака би била мислам…
Освен ако немаш страшни топлотни загуби..
А за 5.5ка и 60-70 бона, уште и без монтажа… имаш избор каков сакаш!
Е сега јапанци, малку потешко… ако најдеш Дајкин ftxf50 за тие пари, одлично…
Нешто и хитачи, фуџитцу имаат за таа цена, ама шо знам дали се за препорака… :(
А од кинези имаш све! Тундра, Флексис, Греевци со еден тон модели па дури и парапетна… Вивакс Аери, Мидеа Екстрим, Хајсенс енерџи шта ти ја знам…
Шведски стол буквално… и немој да бидеш гадлив при изборот ;)
Сите се добри клими денес, и секоја од нив ќе те згрее и излади!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom