Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.

• Ми се допаѓа
Reactions: DB.
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.
Ти ако планираш да ја користиш во 7ма брзина со најјакиот и издув да си си ја купиш, а други луѓе да не лажиш.

Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////

//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////
Zato je ima kod nas, Gree u MK uvek donosi najnovije modele.

Него ќе пуштите еуровент сертификати за Pular и Charmo? :)

Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)

Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)
Botche, imas pozdrav od Gree No.1

Не може човек да ти замери. Акал некој повеќе некој помалце. Шо да се праи, природа. :)

Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера и никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?

Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера и никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?
Prvo proveri gi filtrite, dali se cisti. Ako ne se iscisti gi.

Ги исчистив вчера иако беа чисти, многу малку прашина имаше на нив..
Se kladam deka nema freon vo sistemot, obično od lošo napraveni holenderi. Proveri dali ima masni fleki na vlezot na cevkite vo nadvorešnata edinica. Ako propušta na holender na vnatrešnata edinica ne se ni gleda bidejći vrskata e zad nadvorešnata edinica i zidot.
Vednaš povikaj gi monterite koi pravele mintaža......

Остај го овој со филтрите што те лаже :ROFLMAO:
(толку разбира, акл јок!)

Прво пробај можеш ли да видиш/чуеш дали работи надворешната единица?!
Ако работи, веројатно фреон фали..
Ако не работи, викај сервис!
Внатрешната може да го врти фанот и да дува посекако…

Види дали ти избацува грешка(код на дисплејот), не е лошо и уклучи исклучи да и направиш, да смениш мод(лади ли, грее ли)!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom